Fjanterier.

Detta måste vara typ ungefär det fånigaste som sagts i svensk politik på i alla fall ett par veckor. Vår jämställdhetsminister Nyamko Sabuni är oroad över att vänsterpartiet ska hålla kurser i feministisk självförsvar för sina kvinnliga politiker.

Som jämställdhetsminister blir jag väldigt oroad över att kvinnor i Vänsterpartiet tydligen känner sig så pass utsatta av sina manliga kollegor så att de behöver självförsvar, säger hon.

Och man ba: förutom att du uppenbarligen gör dig dummare än vad du är för att uppnå någon slags komisk effekt på kvinnoseparatistiskt jämställdhetsarbetes bekostnad så är det så jävla symptomatiskt att en borgerlig politiker uppenbarligen utgår från att personer som är partipolitiskt aktiva inte umgås med människor utanför den kretsen. Kanske bara är fördomar (eller kanske inte) men mitt bestämda intryck är att den borgerliga politikerkåren brukar vara betydligt mycket mer professionaliserad är vad den socialistiska är. Jag kan även dra mig till minnes en artikel jag läste om att vänsterpartiet var det parti vars politiker har mest erfarenhet av ”riktigt” arbete, det vill säga arbete utanför partiet.

Jag eller andra kvinnor i Folkpartiet känner oss inte så utsatta och hotade att vi behöver gå självförsvar för att inta ledande positioner i partiet, säger Nyamko Sabuni.

Jadu Sabuni. För de flesta människor så finns det en värld utanför partiet och sammanhang man är intresserad av att vara i utöver att klättra inom partiet. Du kanske skulle ta och pröva det själv? Jag menar, det kan ju vara en fördel för en minister att ha några slags referenspunkter utanför politiken. Bara en tanke.

6 reaktioner till “Fjanterier.”

 1. Och så förvånas man över det utbredda politikerföraktet? Hur kan det bli annorlunda när det viktigaste av allt tydligen är att plocka billiga poänger på sina motståndare?

 2. Partier som har en rätt vidrig kommunistisk bakgrund och vill utbilda sina medlemmar i våld låter oavsett hur gott syfte de har på papperet som en djävligt dålig ide. Så fort staten/politrukerna/nomenklaturan börjar utbilda/använda våld på ett sånt här sätt går det åt helvete.

  1. Men gud, blir så trött på såna här kommentarer överallt. Självförsvar och våld är inte samma sak. Man kan bli både fysiskt utsatt och utsättas för t.ex sexuella kränkningar eller härskartekniker, vilka härstammar från att män utövar mot kvinnor. Är det så jävla fel att veta hur man kan försvara sig då eller?

   Sen sitter ju inte direkt vänsterpartister och ba åh den gamla goda sovjet-tiden, vi hade så roligt då.
   Herregud, ska vi räkna upp allt högern har att ”ta itu med” från sin forna tid också? Det lär ta liite längre tid.

 3. MEN! Det är ju bra om den som uttalar sej faktiskt VET vad feministiskt självförsvar är för något. Feministiskt självförsvar handlar minst av allt om att lära sig fysiskt våld, även om själva fysiska försvaret finns med som liten del. Jag gick det dock för ca 10 år sen men minns att det handlade om att bli trygg i sig sig själv, stå up för sig själv, säga ifrån tydligt när man upplever sig dåligt behandlad eller förminskad eller när någon tar sig friheter på min bekostnad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *