Fräsch nyhetsrapportering om läget i Egypten.

Älskar denna rubrik ”svenskar tvingades flyga ner”. Artikeln handlar om att turisterna ”tvingades” flyga ner till Egypten om de inte ville förlora sina pengar. Med andra ord: flygbolaget gav ingen ersättning om man valde att inte åka.

Man ba: ursäkta? Det är fan inbördeskrig! Revolution! Och folk är sura för att de inte får pengar tillbaka på sina biljetter.

Det roliga är att folk uppenbarligen har valt att åka ner eftersom de är så rädda för att förlora sina pengar. Konstig prioritering, kan jag tycka. Jag skulle kanske åkt ner för att få vara med och skydda kulturarvet.

Folk är så jävla världsfrånvända. Hur orkar man vara en så självupptagen i-landsmänniska att det man bryr sig i en sån här situation är huruvida man får åka på solsemester eller ej? Klart det är trist att inte få vad man betalat för men att vika ut sig i pressen och ba: ”kolla så synd det är om lilla mig” känns en aning osmakligt och ignorant.

Jag skulle vilja ha lite mer perspektiv i debatten. Och kanske lite mindre fokus på svenskar på solsemester i Egypten och en aning mer på konflikten om sådan.

5 reaktioner till “Fräsch nyhetsrapportering om läget i Egypten.”

  1. Men det är väl bara att prata med random dumsvenne så vet man läget? 😀 Jajaja, undantag finns, givetvis.

  2. Åh, läste DN häromdagen och nån tant typ: ”Det är inte roligt att behöva planera om när man redan tagit semester.” Nähä. Gud vad synd om dig då. Du bor i ett land som även om det inte kan kallas fritt enligt min mening, fortfarande är mycket friare än många andra, och du har inget krig här. Du hade ett så pass välbetalt jobb att du hade råd att åka till Egypten. Du befinner dig alldeles säkert åtminstone i den undre medelklassen och så gnäller du på att du måste avbryta din semester i detta land som just nu har kaos. Grattis…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *