Kvinnor som gillar stora kukar.

Johanna Sjödin som är en av mina absoluta favoritbloggar har skrivit om reaktioner hon får på att hon skriver om att hon gillar stora kukar. Sjödin driver en sexblogg där hon är ovanligt frispråkig och öppen med sina preferenser, vilket uppenbarligen anses väldigt provocerande. En kvinna som har mage att ställa krav i sexuella sammanhang och dessutom inte skäms för det! Jag tänker mig att många inte har något emot en kvinna som ligger runt, men vill att det ska ske på mäns villkor.

Johanna Sjödin har också skrivit om hennes krav när det kommer till sex. Hon skriver att hon förväntar sig att den hon har sex med ska behandla henne respektfullt, ta på sig kondom om så önskas, fråga innan han ejakulerar i fittan och att hon förväntar sig frukost hos en person hon sover över hos. Jag tycker att det är talande att detta kan få en att vara en krävande person.

Jag tror att det är många som inte förväntar sig och än mindre kräver någon slags respekt från sin sexpartner. Jag tänker mig att kvinnor som ligger runt och blir behandlade illa efter sexet ofta tänker att det är ett normalt förfarande och att det beror på att killen ”bara ville ligga”, men även den som bara vill ligga bör behandla sin sexpartner respektfullt. Det är tråkigt att man inte kan förvänta sig samma grad av respekt från en person man har haft sex med som från en person man bara umgås med som vän.

Sjödin inspirerar mig till att upprätthålla personlig integritet, att veta vad jag är värd och kräva respektfull behandling, inte bara i sexuella sammanhang utan alltid. Hon tar verkligen ingen skit vilket jag tycker är beundransvärt. Tack för det.

41 reaktioner till “Kvinnor som gillar stora kukar.”

 1. Men LOL, hur många gånger har killar/män uttryckt preferenser angående små/stora bröst och rumpor, t.ex.? Så länge man håller det till att beskriva sin egen smak (typ ”jag gillar stora kukar) och inte försöker framställa det som någon allmän sanning (typ ”män med små kukar är dåliga i sängen”) ser jag verkligen inte problemet. Övriga krav, typ kondom och frukost om man sover över är väl inom ramen för vad vanligt folkvett förskriver?

 2. blir så upprörd över att det ter sig som att många män antar att det är OK att ejakulera i fittan, att bruden givetvis äter p-piller. Sådant kan man ju inte anta, man frågar helt klart först! Inga knepiga krav hon har inte.

 3. Man hade väl liksom hoppats att vi skulle ha kommit förbi det här stadiet att det är provocerande när kvinnor uttrycker krav i sängen eller preferenser i sina sexpartners kroppar (n.b. PREFERENS, inte krav eller Seinfelt-lista med idiotiska idéer om vad som är acceptabelt i en partner). Det är 2012 här nu.

  1. Betyder detta att det är ok för män att uttrycka sina preferenser, även om det råkar få kvinnor att må dåligt?

   1. Det beror väl på hur det görs. Om det är i sådana sammanhang som Johanna sjödin gör det, alltså i en uttalad sexblogg, så kan jag tycka det är okej. Men jag vidhåller att man inte går fram till folk på stan eller går på enskilda individer i ngt sammanhang. Har ingen emot om en man i en diskussion om sex/preferenser säger att han gillar t.ex. stora bröst, men det behöver inte hävdas hela tiden.

    1. Johanna Sjödin har framfört precis samma åsikter i tidningen veckorevyn, du kan hitta information om detta på hennes egen blogg.

     1. Har inte läst den artikeln så kan inte uttala mig om kontexten.

   2. Tja, det beror på hur det görs tycker jag. Många av mina manliga vänner uttrycker åsikter som ”åh, hon hade så fina bröst, alldeles runda och rosa!” eller ”jag tycker att det är så snyggt med mycket pubeshår, det kan se så kallt ut när det är för trimmat” osv i diskussioner gällande sex och förhållanden. Gör det att jag, med mina amningshärjade bröst, känner mig ful? Nej, givetvis inte – min man tycker att de är fina och föredrar mina framför runda, rosa små kuddar. Så länge det sägs som en personlig åsikt och inte nedvärderar andra som inte passar in i det utseendet, ser jag inget fel i det. Om det får en att må dåligt när någon säger ”Jag gillar X” och man själv är Y, ligger problemet nog mycket i den dåliga självkänslan snarare än att en åsikt uttrycks.

    Alla får ha preferenser, och man får uttrycka sina preferenser inom sexuella ramar precis som alla andra ramar: vissa har en smak på män med tatueringar, andra för kvinnor med tjockt lockigt hår, en tredje ogillar parfym, en fjärde tycker illa om vulgaritet och skrikighet, en femte tycker om långa intellektuella samtal om böcker eller politik. Jag tycker att det är helt okej att säga detta på ett fint sätt och i rätt sammanhang.

    För att citera en kanadensisk vän som uttryckte sitt gillande för damer med tjocka ögonbryn: ”It’s not to make the girls with thin brows feel bad, it’s to make the girls with thick brows feel rad.”

 4. Jag kan verkligen inte se problemet i om hon skulle säga det i en tjejtidning eller om män i dom sk herrmagasinen säger att dom gillar stora bröst, varför ska jag bli sårad över att jag inte faller alla i smaken? Det vore befängt! Däremot är det ett problem med myten att ALLA kvinnor föredrar stora kukar & ALLA män föredrar stora bröst (om vi ska ta dessa klassiker som exempel). Att som individ uttala sig är oförargligt men när människor försöker tala för en massa & därmed snackar bullshit finnes ett problem. Jag tycker själv att det är tröttsamt med att så många män har komplex för sina kukar alt. gillar kukarna men hellre vill ha fem centimeter extra. Det är så jävla tråkigt att dom har fått uppfattningen att störst är bäst & att det egentligen är alla kvinnors våta dröm. Jag
  älskar lagom för fan, & Sjödin får såklart älska stort & prata om det hur mkt hon vill men den dagen nån av oss säger ”såhär gillar egentligen alla kvinnor det, den som säger annat ljuger” om våra respektive referensen är det fucked. Det är sånt som skapar onödiga komplex av att man inte duger för NÅGON.

 5. Johanna Sjödin pratade om kukar i ett sammanhang där en mängd olika och mycket specifika sexuella preferenser diskuterades. På annan plats i samma nummer fick en panel män tala om hur en kvinna skulle vara och använde utrymmet till att berätta hur äcklig orakade kvinnor var etc.

  1. Jag tror ärligt talat inte att Johanna Sjödin bryr sig om huruvida hon får kuk av dig. Eller av mig, för den delen.

     1. Av ditt nick får iaf jag uppfattningen att du är en tjej.
      Visserligen finns ju möjligheten till operation eller strap-on, men det senare räknar jag inte som att få kuk endå.
      Men jag vet ju inte.

 6. Nej, det var väl helt normala preferenser. Som du säger, varför behandla ett ligg sämre än en kompis? Var har vi fått det beteendet ifrån? Prostitutionen? Har folk glömt bort värdet av vanlig hyfs och folkvett? Ingen har väl dött av att vara lite artig.

  Att fråga innan man sprutar är väl lika självklart som för ett kvinna att uppmärksamma partnern på att hon har mens så det inte kommer som en överraskning.

  1. Håller med fullständigt, hör till vanligt hyfs. Det enda jag kan komma på som skulle kunna vara så provocerande med det är om det sägs på ett mycket klantigt sätt, tex när man kommit hem och börjat ta av kläderna så skickas kommentaren ”du har för liten kuk, du får gå hem!”. Det vore inte ok tycker jag, men i övrigt var ju kraven rent hyfs.

   1. Det känns ju som om ”du har för liten kuk, du får gå hem” också hamnar i kategorin ”rent hyfs”. Jag menar hallå, den som får komma innanför kläderna på någon och sedan börjar klaga på den personens kropp … det är ju typ så oförskämt att man förtjänar att aldrig få ligga mer i resten av sitt liv.

    1. Man kan väl undvika att ligga i så fall, men att kasta ut någon vore ju skamligt. För det mesta kan man nog ha sex med en person som inte uppfyller ens preferenser helt och fullt.

 7. Jag skiter i om någon tar illa upp om jag uttrycker att jag gillar stora kukar. Okej, inte helt sant. Jag förstår om någon började prata om krav och så, sådant håller jag med om. Förståelse har jag. Sen är jag inte alltid intresserad av stora kukar. Det beror helt på, gällande partner så struntar jag fullkomligt i sådant.

  Sen har jag så extremt dåligt intresse för sex nuförtiden att det spelar mindre roll. 😛

 8. Jag tycker män och kvinnor ska bita ihop och sluta gnälla. Det är inte andras skyldighet att gilla hur vi ser ut, tycker någon att man ser förjävlig ut för att man har liten kuk, små bröst eller vad det nu kan vara så får man ta det.

  1. Nå, man behöver ju inte säga det till den personen. Tillhör god ton.

 9. Jag tycker att det är personen som kuken tillhör som är viktigare än själva kuken. Den enda preferensen jag har är att den inte ska vara FÖR stor, för då gör det ju bara ont i min lilla fitty!

  Men blir inte förvånad alls över att vissa småkukade män rasar över hennes ord, då hon får dem att känna sig otillräckliga. Välkommen till en kvinnas värld, tänker jag.

  1. Sofia

   Vad vet du om hur det är att leva som man?
   Precis som vad vet Fanny, en vit medelklasskvinna som knappt gått ut gymnasiet om hur det är att vara man och att leva i en mansroll?

   1. Jag tror inte att jag har påstått att jag vet hur det är, snarare motsatsen. Jag ser dock inte vad min klass, hudfärg eller erfarenhet av studier har att göra med mina insikt om hur det är att vara man.

   2. ”En Annan”.

    Jag har inte sagt att jag vet hur det är att leva som en man. Men jag har pluggat media i fem år och vet att kvinnors utséenden spelar mycket större roll än mäns. Och tyvärr lär vi oss mer från media än någon annan informationskälla.

 10. det är väl känslorna som räknas, svårt få orgasm med nån man ogillar, små, stora bröst, jättekukar,små kukar, ni är helt fel ute. bättre ligga med med någon man gillar.

 11. Hej!

  Jag tror det är så här:

  Man kan vara ödmjuk och man kan vara provokativ.

  Johanna S har, mig veterligen, en tendens att proklamera sin förkärlek för (i statistisk bemärkelse) abnormt stora penisar på ett sätt som nog får många män (och en del kvinnor) att dra öronen åt sig, då det kan låta som om hon menar dels att allt som är mindre än det hon gillar är dåligt och dels att alla egentligen tycker likadant som hon (vilket jag emellertid inte tror att hon menar, det är bara det att hon uttrycker sig lite slarvigt och kanske inte tänker på att många även läser in ett sådant budskap mellan raderna om man inte är försiktig).

  De flesta män (särskilt de som konsumerar mycket porr) upplever nog att mycket av deras värde ”som man” sitter mellan benen, och har man då inte ”det rätta virket” krävs inget psykologiskt geni för att räkna ut hur mycket ångest det kan väcka eller att många män blir förtvivlade om kvinnor uttrycker nedvärderande preferenser på ett okänsligt sätt, precis som när många kvinnor blir ledsna och arga av att män gör motsvarande. Det handlar till viss del om respekt och hänsyn.

  Vidare tycker nog många att det blir ett onödigt stort fokus på en enda detalj, som man som sagt inte kan göra mycket åt, när sex (i alla fall för mig och många andra) handlar om så mycket mer än någon enstaka kroppsdel. Det skulle t ex aldrig falla mig in att detaljfokusera på ”fasta fylliga bröst, C/D-kupa, rosa bröstvårtor”, ”trång fitta med diskreta blygdläppar och rätt vinkel”, ”böljande, kastanjebrunt, glansigt hår” eller liknande, även om jag naturligtvis har mina preferenser visavi ovanstående, eftersom det för mig handlar om helhetsupplevelsen. Alla måste inte tycka likadant, men personligen tycker jag att det är ett sundare och mer sympatiskt förhållningssätt än att fixera sig vid någon detalj.

  Proteststormen kanske också till viss del handlar om att Johanna S (enligt det rådande kvinnoidealet) inte är särskilt fysiskt attraktiv själv; då sticker det nog extra mycket i ögonen på en del män (särskilt de som har svårt att attrahera en kvinna) över att hon ändå har mage/möjlighet att vara kräsen och välja bort alla som inte har tillräckligt stor kuk för hennes smak, när de själva inte har sådana möjligheter. I allmänhet är det ju betydligt lättare för heterotjejer än heterokillar att få sex om det är allt de vill ha. Vilket för oss osökt vidare in i ”slamp”-debatten, men den får vänta till en annan gång.

  Med det sagt håller jag förstås ändå med om att både JS och alla andra kvinnor (och män) borde få ha vilka preferenser de vill och även berätta om dem utan att bli otrevligt bemötta. Det kan ju dessutom vara bra att veta vad någon man eventuellt är intresserad av har för preferenser *innan* det är för sent. Och man kan inte göra alla nöjda. Varken med sin kuk eller sina kuk-önskemål. Jag hade bara tråkigt en stund och ville skriva något. Sug på den, som det heter.

  1. Jag förstår absolut varför en kan uppleva det jobbigt att det hamnar så mycket fokus på kukstorleken, precis som det alltid är när det finns ett starkt ideal en själv inte når upp till. Grejen är att Sjödin är en av få som faktiskt skriver om detta på det här sättet, de allra flesta kvinnor som skriver om sex framhåller snarare att storleken saknar betydelse.

   Angående Sjödins eget utseende så kan det kanske stämma att det bidrar till provokationsfaktorn, men jag tänker att de personer som blir upprörda istället skulle kunna tagga ner och tänka att de ändå inte vill ligga med henne.

 12. Själv tycker jag att det är märkligt att Sjödin kan hitta så många män med så pass stora kukar då det statistiskt skulle vara svårt. Det är inte ok att komma i henne eller i andra kvinnor heller? En av mina frågor är då:

  Om man har inlett ett knull,samlag eller vad man nu vill kalla det och inte använder kondom (bägges ansvar) så skulle i alla fall inte jag ”våga” dra ut snoppen och ejakulera på magen, brösten, ansiktet, ryggen eller vart det nu blir.. det skulle kännas ganska naturligt att låta det gå inne i henne.. men vad vet jag..

  Det skulle dock vara intressant att få reda på vart det är ok. att lägga sin sats om det nu är så att man i stundens hetta inte har fått på en kådis och man inte vet om hon har p-piller.. att fråga mitt i akten… eh går du på p-piller eller ska jag spruta dig i flabben brukar ju inte vara någon höjdare.. men vad vet jag som är en gift man på snart 40år och har naturligtvis aldrig varit med om någonting.. *ironi*

  1. Jag tycker att det låter ganska rimligt att en frågar, förstår inte varför du är så fientligt inställd till kommunikation under sex. Mitt senaste ligg frågade i alla fall, och det föll sig alldeles naturligt.

 13. ”eh går du på p-piller eller ska jag spruta dig i flabben brukar ju inte vara någon höjdare”

  Nej är det höjden av vad man hoppas kunna uppbåda av kommunikation så är nog allt med sex faktiskt rätt jobbigt.

  Ett tips är att visuellt visa ungefär vad du VILL göra, så kommer hon med mycket stor sannolikhet att visuellt visa sig positiv eller negativ till detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *