Kom i kontakt med ditt inre hat
Den rabiata orakade rabiesfeministen Fanny
Fanny Åström. Bor i Örebro och pluggar genus. Skriver om feminism, relationer, lesbisk existens och manshat. Ritar också.

Twittrar indignerat under namnet @sinoes. Finns på instagram under namnet @fannyarsinoe.

Skicka beundrarbrev, hotmejl eller jobberbjudanden till arsinoe.blogg@gmail.com.
Följ mig på Bloglovin!
bloglovin

Lämna den peppiga entreprenörsbubblan, Blondinbella.

I Blondinbellas peppiga entreprenörsbubbla är alla kvinnor som har något negativt att säga om henne bara bittra. Bittra för att de inte har lika mycket pengar, lika bra liv, lika snygga kläder och kanske framförallt; lika bra självkänsla. Självkänsla bra nog att ”våga” kasta kläderna på omslaget till sin egen tidning. Visserligen ganska tillfixad, uppiffad och sexig, men ändock. Nåja, jag spekulerar ju bara i hur kvinnan resonerar men faktum är att hon anklagar en kritiker till hennes ”Size me”-kampanj för att vara bitter när hon i själva verket levererat högst relevant kritik som dessutom delas av många många men henne.

Blondinbella tycker att kvinnor ska stötta varandra och det kan jag hålla med om. Men sen när betyder stötta varandra att alla sak ställa upp på den linje som Blondinbella har bestämt sig för att köra? Blondinbella kör gärna feministkortet, eller girlpower som hon väljer att kalla det, när folk inte ställer upp på hennes agenda. Men själv kritiserar hon andra kvinnor till höger och vänster.

Och hon verkar liksom lite beklämd. Lite ledsen över att ”vi” kvinnor aldrig kan ställa upp för varandra utan alltid ska hacka ner på varandra. För det är ju så vi är, vi kvinnor. En stor skock höns som inget annat gör än att hacka på varandra, trampa varandra på tårna och skrika åt varandra.

Linda borde tydligen ha läst texten om kampanjen. Alltså, texten om kampanjen är bra och tänkvärd och jag tycker att hon lägger fokus på rätt saker i den. Men om man skriver en text och sedan kastar kläderna, då kan man ge sig fan på att det senare kommer står i centrum. Och då an man inte säga ”du borde läst texten istället” utan då måste text och bild samverka, sprida samma budskap, eller så skiter man i bilden. Det är orimligt att förvänta sig att folk ska se bilden och sedan skita i att analysera den. Och detta vet Blondinbella. Hon är inte puckad, hon visste precis vad hon gjorde när hon kastade kläderna, hon visste precis vilken uppmärksamhet det skulle få. Vidare kan hon inte hävda att utviket och texten ska ses som två separata saker, det var alldeles uppenbart två delar av samma kampanj.

Att säga att någon är bitter när hon kritiserar ett tilltag man gjort är bara så fel och verkligen verkligen inget som stödjer kvinnosaken. Som kvinna måste man kunna kritisera andra kvinnor utan att få tjafs om bitterhet och avundsjuka uppkört i ansiktet. Bara för att jag råkar tillhöra en grupp som är förtryckt i samhället så behöver jag inte hålla med precis allt som alla andra personer från denna grupp säger. Det är orimligt. Det är totalt jävla åt helvete.

Dessutom ligger det i allra högsta grad i mitt intresse att typiska kvinnofrågor sköts på ett bra sätt. Därför är den interna kritiken så viktig, för jag bryr mig verkligen om en kampanj mot sjuka ideal slår väl ut eller inte. Det är inte en fråga om att jag vill klanka ner på någon och jag hade absolut inte tvekat med att hylla tilltaget om jag tyckte det var bra. Det handlar om att jag verkligen verkligen vill att det ska funka, jag vill att det ska bli bra.

Om Blondinbella vill ha samarbete kvinnor emellan så borde hon läsa vad alla vi som sagt att kampanjen är hedervärd men har brister har att säga. Hon borde ringa folk som verkar vara duktiga på det här med ideal och kvinnofrågor och be om råd. Inte bara ”köra sin grej” och sedan förvänta sig att få uppbackning från varje hörn för att det är en ”bra grej”. Men icke! Hon går väl på ”magkänsla” för att sedan hoppas att alla andra ska tycka att hennes tilltag åtminstone är tillräckligt gulligt för att de ske ge henne g för att hon försökte.

16 kommentarer till Lämna den peppiga entreprenörsbubblan, Blondinbella.

 • Annie skriver:

  Mycket bra inlägg!
  Visst är inte Kissie eller Quenzala B mina favisar, men jag kommer ihåg när Blondinbella satt och mobbade Alexandra i Bella&Tyra show, bl.a. genom att säga att hennes kläder är ”lite Big Brother 2006” och att hon ”bara kommer att bli ihågkommen för sina bröst”. Kommer också ihåg hur Blondinbella satt i TV4 och klankade ner på Quenzala för att hon skrev öppet om psykisk ohälsa på bloggen.

 • Sofia skriver:

  Tänkte mest kommentera allmänt och bara få säga att du skriver så himla bra och kloka saker, jag önskar att jag kände dig på riktigt!

 • BankSnubben skriver:

  Värmer mitt skrutthjärta att se unga tjejer med förmåga till kritiskt tänkande och vilja att formulera sig ordentligt! :)

  Grymt inlägg tösen (hehe — varningsterm för en feminist, antar jag)!

  • Den rabiata orakade flat-feministen Fanny. skriver:

   Eftersom resten av kommentaren var så trevlig så kommer du väl undan.

 • Dess skriver:

  ”Bara för att jag råkar tillhöra en grupp som är förtryckt i samhället så behöver jag inte hålla med precis allt som alla andra personer från denna grupp säger. Det är orimligt. Det är totalt jävla åt helvete.”

  Många som nuddat vid det här ämnet på sistone, men du satte huvudet på spiken!

 • s skriver:

  Så roligt sätt att debattera det där: Vi kvinnor ska stötta varandra – hör ni det era bittra jävlar! 😉

 • Evelina skriver:

  Hej! Väldigt intressant inlägg! Jag har sjävl spekulerat i denna ”kampanj” och fastnar framför allt i hur Blondinbella kan puscha för att ”Acceptera” sin kropp för det finns roligare saker att bry sig om. Det är lite skevt att uppmana till en livsstil som går ut på att inte bry sig om sin kropp, vad är väl viktigare än en sund livsstil? Inte för ANDRAS skull, men för sin egen? Hon vänder lite kappan efter vinden, då träning och LCHF var hennes filosofi under Let’s dance perioden, och nu när hon lagt det på hyllan, är det inte alls viktigt med en hälsosam kropp och livsstil alls….

 • KajsaLisa skriver:

  Reagerade också på logiken i hennes argument. Det vore ju som Reinfeldt och Löven skulle dunkat varandra i ryggen i TV-debatten igår och sagt ”ja men vi är ju män bägge två, fan vad jag gillar dina åsikter ”.
  Men det hela handlar ju om trovärdigheten i det man gör, trovärdighet får man inte man förtjänar den.
  Såg själv inslaget i TV4 med Quenzala, eftersom Hanna Friden skulle vara med. Först var Blondinbella sidekick åt Malou von Siwers, sen gick hon in i debatten och Malou skulle föreställa moderator. Hennes argument var att hon var en förebild och att Egoboost hade en upplaga på 30000 i månaden, vilket inte alls hade med saken att göra. Tyckte faktiskt synd om Hanna som var tvungen att sitta med i smörjan
  Det viktigaste verkar alltid vara att sälja i första hand och allt annat är underordnat, bra inlägg du skrivit förresten.

 • Tove skriver:

  Hahah, sista stycket var sjukt träffsäkert! Det är Isabellas omvärldsbemötande i ett nötskal. Det blir så platt när man avfärdar alla andra perspektiv som illvillig kritik.

  Eftersom jag är för alldeles för snål för att köpa Egoboost läste jag aldrig numret som hade feminism 2.0 som någon sorts tema, men jag funderar verkligen på vad de stod där.

  • Den rabiata orakade flat-feministen Fanny. skriver:

   Hörde att det var en intervju med ld och de tär ju skoj. Tkr egoboost verkar vara en av de vettigare tjejtidningarna på marknaden, men ogillar hela entreprenörsgrejen.

 • Alice skriver:

  Idén om att tjejer borde stötta varandra blir så tröttsam när det används på det sättet. Det är jäkligt oseriöst att bemöta kritik genom att spela på någon slags systerskapsidé bara för att kritiken kommer från en kvinna, istället för att bemöta vad som sägs.

 • burgschki skriver:

  Helt rätt och jättebra skrivet, men precis som med Size Me-bilden och hennes kommentar till Skugge så blir jag så himla trött. Bella drar upp plattityder och unkna pseudofeministiska argument jag trodde vi gått igenom och lämnat bakom oss för länge sen. Sen tycker jag vidare att Bellas konsumtionshets och den individualism och ”du är din egen lyckas smed” som hon står för måste vara lika jobbiga för unga tjejer och killar som extrema kroppsideal.

  • Den rabiata orakade flat-feministen Fanny. skriver:

   Håller med. Entreprenörsidealet ser jag som djupt skadligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Arkiv