Män som tycker män är djur.

Hittade denna fräscha printscreen på facebookgruppen ”Vita kränkta män” och funderar lite på det här med att män är djur. Alltså, jag tycker verkligen inte att män är djur, i bemärkelsen att de beter sig mer djuriskt än kvinnor. Jag tycker att det är väldigt viktigt att kvinnor som män lär sig att ta ansvar för sina ”drifter” och jag tror inte att något av könen har mer eller mindre biologiska svårigheter att faktiskt också göra detta. Däremot verkar en hel del män tro att män i regel inte är lika bra på att ta ansvar för sitt agerande, vilket konversationen van är ett utmärkt exempel på.

Om man landar i slutsatsen att prostitution skulle minska våldet, våldtäkterna eller något annat samhällsproblem eftersom män helt enkelt inte kan behärska sig om de inte fått knulla lite så borde man ju absolut ställa upp på utsagan ”män är djur” i betydelsen att män är sämre på att kontrollera sina instinkter, eller sin djuriskhet, än kvinnor. Personligen tycker jag att detta är en vidrig slutsats, dels för kvinnorna som får ta ansvar för männens beteende istället men även för alla män som aldrig lär sig att ta ansvar för sina handlingar och känslor eftersom män helt enkelt saknar förmåga att kontrollera sig. Det kan inte vara roligt att betraktas på det viset.

Jag vägrar acceptera att män på något sätt skulle vara lägre stående kvinnor i fråga om självkontroll rent biologiskt eftersom jag dels inte tror det, dels tycker att det verkar vara ett himla sorgligt sätt att betrakta hälften av mänskligheten på. Jag har väldigt svårt att förstå varför man som man är intresserad av att framställa sig själv på detta sätt, som någon slags viljelös slav under sina drifter. Den som menar att män skulle ha extra svårt att kontrollera sig i sexuella eller våldsrelaterade sammanhang borde rimligtvis inte bli upprörd när en feminist säger att män är djur.

Så jag tycker att, eftersom det knappt existerar feminister som tycker män är djur, även män borde sluta föra fram denna världssyn och istället ta ansvar för sitt agerande.

9 reaktioner till “Män som tycker män är djur.”

 1. Håller med om att det är ett sorgligt sätt att se på män på. Jag läste en intressant reflektion om detta, tror det var i bloggen Intersexorwhat. Att trots att män inte sägs kunna kontrollera sina drifter så bra är detta inget som vänds emot dem när det gäller kompetens i ledande maktpositioner. När det däremot gäller kvinnors hormoner vid PMS, ja då används det ibland som ett argument för att kvinnor inte är kapabla att hantera makt för att de blir ”galna” en gång i månaden.

 2. Nu får vi hoppas att detta bara är tramsande polare emellan. Vi har nog alla varit i situationen där vi sitter med kompisar och högljutt tjuter över att det borde finnas mans-horor och att man borde få köpa både sprit och anus nere på Hemköp. Det innebär naturligtvis inte att man faktiskt tycker att det är så, utan bara lite dunk på bröstet så att säga. ”Titta på mig! Jag är en riktig människa, jag lustar, jag älskar att vara full! Jag är spännande, jag är politiskt inkorrekt, jag är en individ, wohooooo!”
  Jag menar, den här grabben hade antagligen inte haft råd att punga ut för ett statligt okejat ligg klockan fyra på morgonen. Lagliga horor är dyra horor. Inte hade han heller kunnat få valuta för pengarna han spenderat, och det han säkert också, men när man suktar efter något man inte vill ha, och dessutom gör det åtminstone delvis för komisk effekt, då är det svårt att tänka på saken realistiskt.

  1. Känner inte igen mig i din beskrivning om vad man gör med polarna, men ok. Oavsett så är detta en attityd till manlig sexdrift man kan se ganska ofta.

   1. Nej, det händer kanske inte så ofta, men du förstår min poäng. Det händer att man säger saker i grupp som man egentligen inte står för eller tycker. Jag hoppas att så är fallet här, men jag har blivit förvånad över djupet i folks dumhet tidigare.

    Jag tycker att tanken att män liksom inte kan behärska sig är en väldigt förnedrande bild. Frågan är vad som är mest förnedrande vad gäller våldtäktsfrågan när man skyller på offret – förnedrande mot kvinnan som blir utmålad som lättfotad pga sitt klädval eller beteende, och förnedrande mot mannen som inte antas kunna förstå ”blandade signaler” som att kvinnan pratar och skrattar och sedan säger nej till sex. Totalt vidrigt.

 3. Dessutom är det väl för helvete inte olagligt med prostitution i Sverige så hela hans poäng är ju moot. Visst är det olagligt att köpa sex, men han får väl shoppa runt lite och ta risken för teamet om han blir så jävla otrevlig av att inte få ligga.

 4. Det är sånt som får mig att tappa hoppet för feminismen: när denna typ av snubbar faktiskt inte har något emot att porträtteras som okontrollerade djur.

 5. Jag tycker det är väldigt märkligt att feminister anklagas för att betrakta män som djur när det snarare är antifeministerna som verkar tycka så.

 6. Av alla argument som finns för att legalisera sexköp så är ”så att män kan få ligga och slipper misshandla/våldta folk” förmodligen det sämsta.

 7. Jag tänker på mina manliga vänner och bekanta och blir väldigt arg å deras vägnar. Mina killkompisar är fan inga djur!

  Om jag skulle föreslå att mina (straighta) kompisar skulle köpa någons kropp för att få ”7/11 poon”, så att de kan slappna av istället för att slå ned folk, skulle jag få en enorm utskällning. I utskällningen skulle förmodligen ingå många ”men är du HELT dum i huvudet?!”

  Om alla män vore djur (lite taskigt mot djuren dock, som inte är så ointelligenta eller instinktsstyrda som männen ovan tycks anse att de själva är) skulle de ju behöva låsas in för att inte samhället skulle kollapsa. Och det skulle vara ren idioti att tillåta dem att vara t.ex. politiker eller militärer. Tänk om generalen inte får sin ”7/11 poon” – då blir det ju kärnvapenknappen nästa!

  Som tur är fattar ju de flesta män och kvinnor att män är tänkande, kännande människor och inte korkade aggrozombisar som bara vill slåss och para sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *