13 reaktioner till “Mens.”

  1. Vad brukar du slänga i papperskorgen på din toalett?
   Inga kiss/bajs papper eller? Sedan brukar de flesta byta påse då och då och inte använda samma i 3 månader = ingen lukt.

   Papperskorgar är inte direkt till för att ställa ut väldoftande ögongodis direkt.

   1. Fast använda tamponger kan faktiskt börja lukta rätt så mycket bara över en natt. Folk tömmer väl sin skräpkorg när den är full, inte så fort de slängt en använd tampong däri. Alltså hinner det börja lukta. Som jag förstått det minskar lukten om man rullar in tampongen i papper, så det är väl inte alls konstigt att man gör det. Inte ens jag som levt med mens i elva, tolv år tycker att det är trevligt. Däremot har jag inga problem alls med att SE en använd tampong, så på det sättet är listan töntig, och även motsägelsefull då man samtidigt minsann inte ska låta mens hindra knullande. Som att en man skulle spy av att se en använd tampong, men vara helt oberörd av att slaska runt med kuken i en mensfitta. Fast åh, jag glömde: det är ju en MAN vi snackar om. orubblig sexdrift som kan bortse från vilka omständigheter som helst bara han får doppa. ><

    1. Jag antar att det är olika för olika människor men jag kan ärligt talat inte se hur ett tunt hölje pappersmassa skulle stoppa lukten. Om det är ett stort problem finns det väll bättre lösningar, typ en papperskorg med ett rejält lock.

 1. Ja!! Jag brukade alltid slänga mina tamponger som de var i papperskorgen. Men så gjorde jag det en gång hemma hos en kompis som märkte det och förklarade att det var äckligt. Jaha. Där lärde man sig något nytt. Efter det rullade jag in dem i papper..

  1. Jag har nog aldrig tänkt tanken att jag skulle ha papperskorg i badrummet sedan jag först flyttade från mina föräldrar 2003, men jag kanske borde skaffa det då, ifall jag skulle få besök av någon menstruerande kvinna.

 2. håller med!
  Men åh, folk har ingen toleransnivå längre!(inbillar mig att det var bättre förr 😉 Jag tror att det här snarare har att göra med att det mesta med våra kroppsfunktioner tycks vara äckligt, snarare än att just enbart mens tycks vara äckligt(även om jag måste säga att mens nog verkar betraktas som något av det mest äckliga). Vi lever i en sådan extremt renlighetsfixerad värld. Det mesta som ventileras ut ur våra kroppar ska skylas, tuktas, duschas, vaxas, ansas och kontrolleras. Det tvättas och gnuggas så mycket att folk blir uttorkade och får eksem av alla produkter. Jag vet folk som nöjt konstaterar att de duschar flera gånger per dag.

  Angående kroppsvätskor, avföring och annat äckel så är det något vi borde sluta vara så förbannat rädda för. Vi lär våra ungar att det som kommer ut mellan benen är det mest skämmiga som finns. Sperma? Mens? Fittsaft? Get used to it, säger jag.
  Man hittar en gammal bortglömd möglig brödskalk i kylen som man ska slänga. Lindar man in den i papper också innan man kastar den i skräpkorgen? Knappast. Varför ska vissa typer av avfall lindas in och döljas, men vissa inte? Ologiskt.

  Jag är uppvuxen med djur. Har mockat hästbajs, komockor och plockat hundskit från ung ålder. Herregud, jag har till och med gjort lavemang på en hund som var förstoppad. Det kanske var lite äckligt, men vafan, man vänjer sig! Vi behöver inte den här skrämselpropagandan inför våra kroppsfunktioner. Den heliga renligheten har blivit någon slags religion.

 3. Nu när du säger (skriver) det, så ja. Det har jag inte tänkt på förut.
  Dock lindar jag in det i papper också för att det inte ska kladda runt. Gillar inte att slänga kladdiga/blöta saker öht i papperskorgar, risk för läckage och otrevlig lukt.

 4. De få gånger jag använder tampong och är hemma hos nån annan rullar jag in den i papper innan jag kastar den. Tycker det känns för privat om någon skulle se. Jag tycker det är lite samma sak som att undvika att byta kläder i samma rum som andra befinner sig i, eller gå på toa tillsammans med andra, osv. Inte för att det är något fel med att vara naken eller att gå på toa eller att ha mens. Men jag vill inte visa upp något av det för folk som inte bett om det! (Ja, jag tycker mensblod är rätt äckligt. Och kiss- och bajspapper, som någon skrev, kastar jag verkligen inte i någon papperskorg utan i toaletten…)

  När jag var liten fick jag dock lära mig att spola ner tampongerna i toaletten! Vilket jag såhär i efterhand tycker var rätt korkat av min mamma att lära mig.

 5. Det var aldrig nån som berättade för mig vad jag skulle göra med tamponger så jag slängde dom i toaletten tills jag var typ nitton.

  Nu lägger jag dom överst i papperskorgen, helt oinrullade. Papperskorgen är iofs redan full med kattbajs så menset är nog det minst äckliga där.

 6. För ca 30 år sedan noterade man ju i USA att en del unga kvinnor blivit allvarligt sjuka i s.k. toxic-shock syndrome, vilket kom att kopplas till användning av tamponger och bakterietillväxt (MMWR). Det kanske gjort att en del felaktigt börjat betrakta dem som någon sorts farligt riskavfall?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *