Någon som har Pms-tips?

Jag har börjat få ett besvär som jag tycker är riktigt jobbigt. I samband med mens, alltså precis innan, så kliar min kropp som fan, min hjärna går ner på lågvarv, jag får svårt att sova, drömmer mycket, blir väldigt svettig och får uppsvullen mage. Framförallt är det klådan som plågar mig, och att jag inte riktigt kan tänka normalt såklart.

Jag har aldrig haft mycket besvär med mensen. Visst har jag haft lite mensvärk och så, men att jag har ihållande besvär flera dagar innan är något nytt.

Så jag ber om råd här. Jag vill försöka få bort detta, men vill helst inte ta några mediciner. Vad kan man göra får att lindra pms-besvär?

9 reaktioner till “Någon som har Pms-tips?”

 1. hmm hört att jättenattljusolja ska hjälpa (har jobbat i naturkostbutik).. lycka till hoppas du hittar ngt som hjälper.

 2. med det sagt – det funkar inte på två minuter som t ex alvedon. Det fixar istället problemet inifrån på ett naturligt sätt, som att återställa dina njurars energivärde t ex. Kan nog ta några veckor innan man märker skillnad.

 3. Det är nog ingen dålig idé att prova massa naturkost och alternativ medicin med okej pris. Mycket av det funkar ju inte men placebon är ingen liten kraft. I slutändan mår du ju bättre i vilket fall.
  Var har du klåda? Ibland kan man väl få klåda i kroppen för att man samlar vatten, så testa tranbärsjuice eller aniste.

  1. Kan ju stämma, dessutom blir väl många svullna innan mens? Får testa.

   1. Jättemånga blir svullna. Tranbärsjuicen är vätskedrivande och anisteet skall vara drivande och bra för magen eller nåt.

 4. Tranbärsjuice är superbra vad gäller pms-besvär samt undvikande av urinvägsinfektion (åtminstone för mig). För att lindra uppsvullen mage och svettningar kan du ju prova det ”vanliga”: undvik kaffe, akohol och kolsyrat. Bönor osv är ju gasbildande också. Det där med klådan har jag dock aldrig hört eller själv känt av. Låter riktigt jobbigt.

 5. För mig har det fungerat att sluta med socker, koffein, alkohol. Jag vet, tips de flesta inte vill ha.
  Jättenattljusolja hjälper också.

  1. Vad är det där sista?

   Koffein är fan omöjligt för mig att lägga ner. Har försökt flera gånger. De andra grejerna vill jag ändå sluta med av andra skäl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *