När man vet vad man vill.

Hej hej bloggen! Har lite lätt framtidsångest på grund av att jag nu för en gångs skull vet vad jag vill men inte är säker på om det kommer gå vägen. Jag hade tänkt att jag skulle läsa in en pol.kand på Uppsala universitet, men intagningspoängen är himla höga. Visserligen skulle jag även kunna läsa i Linköping, men Uppsala ska vara bäst.

Jag får helt enkelt hoppas på tur med antagningen och köra på högskoleprovet. För jag ska fan ta den där utbildningen. Jag är så otroligt peppad.

6 reaktioner till “När man vet vad man vill.”

  1. Min bästa vän kom inte in på pol. kand i Uppsala heller pga de sjukligt höga intagningspoängen, men hon läser ändå alla kurser som de gör på programmet (som fristående) och kommer få ut sin pol. kand-examen nu i juni trots att hon aldrig blivit antagen till programmet. Så det finns alltid vägar runt det hela!

    Hon har i alla fall varit riktigt nöjd med programmet och skulle absolut rekommendera det 🙂 Lycka till med antagningen! 🙂

    1. Jag kommer in på programmet på andra skolor så att skaffa examen är inga problem. Däremot är det fördelaktigt att gå programmet just på uppsala eftersom de har bra kontakter med yrkesliv, bra föreläsare osv. Sånt spelar stor roll!

  2. Göteborg är också väldigt bra såvitt jag vet, när jag sökte (dock inte dit) var antagningspoängen mkt lägre än i Ua också. Lycka till oavsett!

  3. Jag läste första året på just den utbildningen i Uppsala, det var inte min grej men lärde mig otroligt mycket, låter som ett bra val! Har för mig att det är svårare att komma in där p.g.a statsvetenskapen där har ett stort internationellt nätverk och direkt kontakt med många stora universitet. Olika lärosäten har olika inriktningar på pol. kand. också, men det kanske du har kikat lite på? Annars kan det vara ett annat sätt att specialisera sig inom ett intresseområde. Utifrån bloggen tror jag verkligen att det passar dig, lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *