Om att bli blockad.

Igår så kom hashtaggen #jagblevblockadav upp på twitter. Delvis som ett skämt, vad jag förstår, men många skrev ändå seriöst i den och beklagade sig över att de blivit blockade av människor för att de ”kritiserat” eller ”frågat”. Detta är en vanlig attityd bland människor på internet. De söker kanske upp en meningsmotståndare, förslagsvis en feminist, och sen ställer de ”frågor” som är uppenbart insinuanta och extremt aggressiva och förväntar sig svar. Sedan blir de kanske blockerade och så ska de hålla på och gnälla om det och ba ”jag ville ju bara diskutera/ifrågasätta/whatever” och får det att framstå som att de minsann haft världens godaste intentioner och inte alls ställt medvetet störiga frågor, vägrat tolka den andra rätt eller liknande.

Sådana personer brukar jag blockera eftersom de är sjukt störiga och jag har bättre saker för mig än att svara på samma frågor om och om igen. Sedan brukar jag gå in på deras profiler för att kolla hur de reagerar, för sån är jag. Det är alltid samma gulliga kränkthet och spelade oförståelse inför det som inträffat. De ba: ”hen blockade mig för att jag ifrågasatte X ska en inte få ifrågasätta eller vad är det frågan om?!?!?!?” fast de troligen är högst medvetna om vilken typ av frågor de valt att ställa och vad syftet varit. Jag menar, en skriver inte till en feminist att ”feminism handlar om tvång och förtryck” om en är ute efter en sansad diskussion och förståelse för varandras åsikter (obs hände mig för ett tag sedan, personen blev blockad och ba ”@sinoes blockar alla meningsmotståndare!!1!!11!!”).

Den här spelade oskyldigheten hos många är så fånig. Varför låtsas som om en inte fattar varför någon inte vill samtala med en när det uppenbarligen handlar om att en har en störig, insinuant eller aggressiv ton, inte är ute efter att på allvar komma fram till något i diskussionen och så vidare, vilket ofta är fallet.

Vissa verkar tro att mordhot är det enda som motiverar att en inte vill ha med en person att göra. Så är det inte. Många personer klarar utmärkt av att vara kräk i diskussioner utan att ta till ett enda hot eller en enda förolämpning. Om du har problemet att du ofta blir blockerad när du ”ställer frågor” eller ger ”kritik” så borde du kanske fundera på hur du gör detta. Ibland kan de såklart vara fånigt av den som gör det, men då kanske det inte är någon större förlust. Det finns ingen rättighet att få skriva till och bli läst av alla en önskar, och personer som ofta blir skrivna till måste sålla för att inte förgås.

11 reaktioner till “Om att bli blockad.”

 1. Bra skrivet!! Fick själv kommentar igår av någon som började med att kalla mig ”barnsligt trygghetstörstande” och sedan fortsatte det med kritik av allt jag nånsin skrivit, utan att hen verkligen läst och förstått. Tonen var i det här fallet dock rätt sansad, så jag bestämde mig för att svara och förklara ett och annat MEN framför allt undrar jag vad dessa personer egentligen vill mer än att kritisera och tysta? De är ju inte på riktigt intresserade av vad jag tycker eftersom de redan har bestämt sig att deras åsikt är rätt och min är fel?!

  Dessutom blir jag bara så djupt provocerad av människor som hävdar att allt handlar om ”individens ansvar och egentligen finns varken förtryck eller ojämlikhet”. Aah!!!

  1. Sådana är det bara att blocka. Trots ”sansad ton” så är det inte vettigt. Tycker en ska utgå från att ha ett kommentarsfält en tycker är trevligt snarare än att motivera alla blockeringar på sätt som anses ”bra” av idioter.

 2. Saken är väl den att de faktiskt inte förstår..
  De tror att de är skitmodiga och duktiga för att de ”vågar säga sanningen”, och säger man sanningen så, tror de, får man framföra den lite hur som helst eftersom det ju är sant, typ.
  Sen tar de det som ett tecken på att de faktiskt hade rätt när du blockar.. Men så är de oftast inte de skarpaste individerna heller.

  Ps. Länken fungerar inte.

 3. Jag har skrivit väldigt kritiska kommentarer och haft diskussioner med både dig själv och andra, och jag har aldrig blivit blockad. Jag tycker ofta att det är lustigt att se folk som argt skriker om att feminister bara blockar meningsmotståndare och vägrar ta diskussionen, lite på samma sätt som jag tycker att det är lustigt när folk blir arga och säger att alla anklagar dem för att vara rasister jämt, trots att de bara gör oskyldiga saker som att klä sig i svenska flaggan eller ha en svensk flagga vid midsommar. Jag har själv både sjungit nationalsången och sagt emot de flesta feminister jag diskuterat med vid något tillfälle, och jag har aldrig blivit blockad och aldrig fått en rasiststämpel av de som hört mig sjunga. Underligt att sådant bara verkar hända vissa personer.

  1. Jamen precis. Detta att jag bara skulla ha med jasägare är ju uppenbarligen bs.

 4. *applåderar*

  Jag blir såååå sur när jag ser antifeminister spy galla över något de inte håller med om, skriker och gormar och sedan påstår de att de ”bara ville diskutera”. Ingen människa kan rimligen tro på detta, det kan enbart innebära att de bara vill provocera.
  AHHRG!

  (ok, jag tycker likadant om folk som gör så åt andra hållet också, inte för att jag ens kan komma ihåg senaste gången det hände, men men.)

  Kram!

  1. Hallå bästa Fanny!

   Jag vet att detta hör noll till inlägget, men måste bara få be dig om en jättestor tjänst som skulle göra mycket för mig; nämligen att länka/skriva ner bra bloggar eller böcker inom feminism som du tycker har varit ögonöppnande för dig?

   Har läst din blogg länge, och även hittat bloggar som tex Falskheten, att läsa era bloggar ger mig ENORMT mycket! Känns som något frigjorts inom mig och vill bara läsa ännu mer.

   Tack för att du finns!

   1. Oki, ska göra en sammanställning av detta när jag får tid.

  2. Det kan nog ske då och då på t.ex. Ströms blogg. Dock att jag aldrig skulle göra det själv pga tycker det är ganska menlöst.

 5. Antar att det var mig du nämnde i din text, och ja jag skrev till dig att ”Sveriges feminism bygger på tvång, och då spelar det inte roll vilka som är för den” , jag svarade på något du hade skrivit kommer jag i håg. Och nej det var inte för att provocera, utan för att säga min åsikt. Gick själv in på din twitter sedan och såg att du hade kallat mig ”kräk”.Tro att du missuppfattade mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *