Om att skylla sig själv.

Vi sätter våra deltagares hälsa främst och när vi bedömer att de inte mår bra agerar vi omedelbart.

Så säger producenterna till Big Brother appropå Jessica som fick åka från huset eftersom hon mådde så dåligt.

Jag har inte sett big brother än och vet inte heller om jag kommer göra det. För det första känns det lite väl med något som sänds varje jävla dag. Det kan ju inte finnas något urval? Dessutom tycker jag att svenska dokusåpor har blivit så dåligt castade på sista tiden, bara samma tråkiga typer.

Men framförallt så känns det så jävla omoraliskt. Folk tar ju liksom livet av sig efter att de deltagit i sånt där och då kan man väl komma dragandes med att de minsann ”valt själva” och ”vetat vad de gett sig in på” men det gör det väl inte mer rätt att stödja eländet.

Skylla sig själv-mentaliteten är så himla äcklig. Faktum är ju att det finns företag som profiterar på människors dåliga val. Ska polska bärplockare också skylla sig själva när de blir lurade eller vad?

13 reaktioner till “Om att skylla sig själv.”

 1. Fast varför då ställa upp. Skit ska skit ha. ”Polska bärplockare” är annorlunda.

   1. Trodde först att du kommenterade mitt inlägg. Tur att det inte var så. Hatar att man inte kan se vem nån svarar på i nån liten notering i kommentaren. Så du kände alltså ngn som tagit sitt liv pga av bb?

 2. En kamrat spekulerade i att Big Brother-miljön torde vara den ultimata för ett eventuellt psykosutbrott. Jag tror faktiskt att det stämmer. Hela miljön är ju uppbyggd på ett ganska nesligt sätt & man är övervakad dygnet runt, för att inte tala om alla intriger & sådant som kan uppstå när man lever så nära inpå varandra. Visst, man vet vad man ger sig in på, men bara för det gör det inte BB-teamets nonchalans mindre okej & jag tycker att det är ganska äckligt faktiskt när företag profiterar på sånt här. Sen har jag aldrig heller förstått vad som är så kul med att följa detta i rutan, men det är förstås en annan diskussion.

  1. Inte försöka göra detta till en personlig fråga nu. Det var tråkigt, men förändrar ingenting i sak. Det är ju ändå vuxna människor vi pratar om, som har ansvar för sina egna liv. De har väl för fan anhöriga som kan hjälpa dem, om de mår så jävla dåligt?

   Vad gäller svinovulgo-tv:s cynism har jag dock ingenting att invända, utan instämmer helt. Dock är det ju inte det någon nyhet, det heller. Det är ju bara att avbryta skiten om det inte passar, det är inget fängelse.

   1. <du som gillar att tjata om människans natur: läs lite om gruppsykologi och milgram-experimentet. Folk kan i regel inte "bara" avbryta sådär. Personligen skulle jag aldrig ha ställt upp på ngt sådant men det handlar fortfarande om att cyniska produktionsbolag utnyttjar människors svagheter och skadar dem mycket på kuppen. Det är inte acceptabelt.

    1. ”Gillar”…*rolleyes*

     Jag har läst en hel del i mina dar, inte minst beteende- och samhällsinriktat. Varenda jeppe har väl hört talas om det där, och inte minst svennarna gör väl slående resultat, skulle jag tro, så jävla mesiga och lättledda som vi (de) är. Bara för att några exhibitionistiska attention whores blir ”utnyttjade”, så inte fan är det en prioriterad fråga i min bok för det. Men kan ändå bara något av alla de vidriga folkfientliga smuts-tv-bolagen klämmas åt ordentligt, en gång för alla, så vore väl ingen gladare än jag.

     1. Jamen bara för att det är oviktigt betyder det ju inte att de ska skylla sig själva! Om frågan nu var oviktig kan du ju bara strunta i den?

      1. Nej, jag kan inte bara ”strunta i det” eftersom det samtidigt är ett intressant samtidsfenomen, och det är som sådant jag förhåller mig till det.

       Pudelns kärna är nämligen: VEM skall hjälpa dem? Du? Inte mig emot. Allmänna medel? Visst, men inte med MINA pengar. Och det blir det i praktiken.

       Emotionellt störda exhibitionistiska muppar och fullvuxna barn kanske borde växa upp nån gång. De har givetvis ett egenansvar och får således ”skylla sig själva” åtminstone i viss utsträckning. TV-bolagens ansvar går möjligen att tvinga fram via lagstiftning men det är också en process som skall betalas av samhället.

 3. Nej, frågan intresserar mig som samtidsfenomen.

  Pudelns kärna är: VEM skall hjälpa dem? Om det skall ske med allmänna medel så skall detta betalas. Det kostar pengar. Skall tv-bolagen klämmas åt så kostar det också pengar.

  Vuxna människor som beter sig som små uppmärksamhetskåta barn och sedan ”mår dåligt” har jag inga sympatier med. De har väl nära anhöriga de också, precis som alla andra. Deltagarna har ett egenansvar. Det är dags att inse detta. Varför ställer de upp från början.

  1. Jag har aldrig sagt att de inte har ett egenansvar. Jag tycker att det snackas en hel del om egenansvar i debatten. Däremot pratas det för lite om en cynisk underhållningsindustri som skadar människor för att casha in.

   1. Liktförbannat tycks mängder av vuxna människor bli allt mer exhibitionistiska och infantila.

    Men du kan säkert ha en poäng. Granska (krossa) gärna tv-bolagen, som sagt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *