Onanifrågor och BDSM-sex.

Som en liten present till mig idag vill jag att alla går in på den här fenomenala bloggen och svarar på frågor om när ni började onanera. Jag tycker att det är intressant med onani ur ett könsperspektiv. Jag tänker mig att män börjar onanera tidigare och gör det mer som en vanesak. I bloggen nämns att män onanerar mer än kvinnor när de är i fasta relationer vilket jag personligen tycker är lite konstigt med tanke på att det generellt är kvinnor som har problem med att komma vid konventionellt sex.

Och när vi ändå är inne på sex vill jag tipsa om Hannahs fenomenala inlägg om sex som självskadebeteende. Läs det och håll med!

7 reaktioner till “Onanifrågor och BDSM-sex.”

  1. Ett par tankar om onanifrekvensen hos kvinnor. Om man inte har turen att träffa en schysst och lyhörd kille som är genuint intresserad av att man har det bra i sängen och verkligen blir tillfredsställd tror jag att risken är stor att man tappar lusten och därmed också tappar lusten att onanera (å andra sidan berättar en massa kvinnor i boken Fejkad orgasm (red. Susanna Alakoski och Amanda Mogensen) om hur de onanerar på toaletten efter sex för att få orgasm). En annan anledning kan vara att många kvinnor i fasta förhållanden använder hormonella preventivmedel, vilket kan vara fullständigt förödande för lusten. Jag onanerar själv minst dubbelt så ofta, för att inte säga till och med tre eller fyra gånger mer, nu när jag slutat med p-ringar jämfört med innan.

    1. Det är nog sant att man tappar sexlusten generellt av dåligt sex, men jag tror att användningen av preventivmedel är en viktigare faktor.

  2. Vad jag har märkt av i min bekantskapskrets är att kvinnorna har börjat onanera mycket tidigare, kring 6-8 års ålder, männen kring 10-12.

    1. Ser man på! Jag minns i och för sig att jag tog på mitt kön i den åldern och kunde notera att det var skönt, men jag onanerade liksom inte ”aktivt”.

    1. Tyvärr är det svårt att relatera frågor om sex och onani till den delen av bloggvärlden som jag har i fokus när jag skriver de texterna. Dock skulle man kunna resonera kring livsnjuteri, detta med att ”unna sig” och ha ”vardagslyx” ur ett feministiskt perspektiv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *