Kom i kontakt med ditt inre hat
Den rabiata orakade rabiesfeministen Fanny
Fanny Åström. Bor i Örebro och pluggar genus. Skriver om feminism, relationer, lesbisk existens och manshat. Ritar också.

Twittrar indignerat under namnet @sinoes. Finns på instagram under namnet @fannyarsinoe.

Skicka beundrarbrev, hotmejl eller jobberbjudanden till arsinoe.blogg@gmail.com.
Följ mig på Bloglovin!
bloglovin

Patriarkatet ger män tillgång till kvinnor.

Minns en snubbe som whinade en massa om att kvinnor inte vågade närma sig honom eftersom de var rädda för män eftersom vi lever i ett patriarkat.

Om vi nu hade levt i ett samhälle där män hade varit som de är nu, fast saknat social och ekonomisk makt, tror jag att väldigt få kvinnor hade närmat sig män över huvud taget. Nu tror jag i och för sig inte att män hade betett sig likadant om det saknade denna makt, men ändå.

Generellt tror jag att patriarkatet ger män en tillgång till kvinnor som de inte skulle ha haft annars. Dels för att folk går omkring och är heterosexuella i en omfattning som knappast kan vara naturlig, men också för att de samlevnadsformer vi har ger väldigt mycket tillgång. Typ att en bor tillsammans, bildar familj tillsammans, att ens partner ska vara den viktigaste personen i ens liv och så vidare. Hela grejen med patriarkatet är ju att män försäkrar sig tillgång till kvinnor som de kan exploatera.

Kvinnor lär sig ju att de ska leva för och genom män och att de ska finnas till för män. Sedan är många kvinnor också rädda för män, och lägger band på sig för att inte ge sig till fel man. Eller för att undvika den typiska situationen där en man anser sig ha rätt till en kvinna bara för att hon en gång närmat sig honom, eller kanske bara inte avvisat hans närmanden.

Män borde inse att patriarkatet ger dem en tillgång till andra människor som de egentligen inte gjort sig förtjänta av i betydelsen att de hjälper denna människa att utveckla sig själv eller ger trygghet och närhet. Män lyckas ha relationer med kvinnor trots att de beter sig illa i dem och får kvinnan att må dåligt.

2 kommentarer till Patriarkatet ger män tillgång till kvinnor.

  • Sofia skriver:

    ”Dels för att folk går omkring och är heterosexuella i en omfattning som knappast kan vara naturlig, ”
    Alltså detta!!!! Så sant som det är sagt.

  • Hej skriver:

    Åh jag har så mkt funderingar kring det här med sexuella läggningar. Om inte patriarkatet inte funnits hade vi tex inte haft några ”läggningar” då? Typ att vi kan knulla vem vi vill utan att det ska ha ngn betydelse för vad man typ ”dras till” tex ofta har man ju hört att män inte kan tända på män för då vore de ju gay. Men vad tänder man då på? En manskropp? Mans-huvud? Jag förstår inte. Mwn förmodligen så är jag nog ”hetero” för om man var gay ka ske man helt enkelt vet. Men samtidigt känner jag att jag troligtvis skulle kunna ligga med vemsomhelst oavsett kön. Jag tänder inte på en viss människo-typ utan gillar sex överlag för det är skönt. Punkt. Dock har jag hittils blivit kär i män o känt en sån där attraktion till män(du vet fjärilar i magen/röda kinder/tunghäfta. Dock kan ju detta vara på grund av alla disneyfilmer jag sett dock …men då har det oftast varit ett leende/en doft/ en röst som varit avgörande. vet ej exakt. Så min fråga är ju: min kärlek jag känt till män kan helt enkelt vara en social konstruktion som skapats av patriarkatet? men om man är bi lr gay är det den sexuella laddningen som är avgörande eller kärlekskönslorna? Eller är det samma sak? O vad triggar igång det Egentligen? menar inte att du måste svara men att du kanske har ngn teori tänkt samma sak?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Arkiv