Flash: personer med kuk kan också ta ansvar!!!

Jag twittrade lite om det här med hur folk behandlar frågan om risker vid abort:

När folk säger att aborter inte är riskfyllda räknar de uppenbarligen inte med risken för att må dåligt eller få oförutsedda kostnader. Upprörande när folk menar att den enda risken med abort är att fertiliteten försämras. Uppenbart att de ser kvinnor som avelsdjur. Att genomgå en abort gör att många mår mycket dåligt en lång tid efteråt. Detta anser jag vara en risk värd att ta med i beräkningen. Det stämmer förvisso att graviditet är med riskfyllt, men kondom/ickebarnalstrande sex måste nog ändå anses vara det minst problematiska. När folk menar på att riskerna vid graviditet och abort är de som ska mätas emot varandra har de räknat bort mannens ansvar. Jag förespråkar ickebarnalstrande sex, inte graviditet.

Abort är ett ingrepp som leder till en massa onödigt lidande och dessutom inte alltid lyckas. Det stämmer att det är viktigt att vi ha fri abort, men det är fortfarande önskvärt att det äger rum så få aborter som möjligt OCH så få oönskade födslar som möjligt. Hur löser vi detta? Jo, genom att minska antalet oönskade graviditeter ~*geni*~.

Antalet oönskade gravidteter minskar förslagsvis genom att vi har mindra barnalstrande sex och bli bättre på att skydda oss. Då även p-piller och liknande är ett mycket riskfyllt preventivmedel att använda föreslår jag att vi kollar lite på dessa två alternativ som kräver att personer med kuk tar lite (alltså verkligen mycket mycket lite) ansvar:

 1. Kondom. Jättebra preventivmedel som funkar för de flesta och skyddar mot såväl graviditet som könssjukdomar. Fantastiskt va! Jag föreslår att människor med kuk börjar ställa sig lite mer positivt till att använda dessa eftersom det är en ganska dryg grej att prioritera ens egen rätt att ”inte äta kola med papper på” framför deras partners rätt att slippa oroa sig för gravidtet och könssjukdomar eller behöva genomgå en abort. Att använda kondom är för de allra flesta (undtantaget latexallergiker tänker jag) mindre riskfyllt än att genomgå såväl abort som graviditet.
 2. Ickebarnalstrande sex. För den som inte kan använda abort så är alternativet ickebarnalstrande sex jättebra. I detta ingår till exempel säkra perioder, ickeomslutande sex, att inte komma i någons underliv och så vidare. Petting, oralsex och liknande är, hör och häpna, också sex! En behöver inte placera sin sperma i någons underliv för att det ska räknas. GU VA BRA!!!!

Oj oj oj vilken grej! Nu kan vi plötsligt ha en massa sex utan att någon (eller fler än väldigt få i alla fall) vare sig behöver genomföra en abort eller en oönskad graviditet! VILKEN GREJ! Ja jag säger då det att ingen KOMMIT PÅ DETTA FÖRUT?!?!? Att personer med kuk envisats med att syssla med en massa barnalstrande sex och lägga över ansvaret på personer med livmoder, så de har behövt genomgå otrevliga och riskfyllda aborter och gravidteteter HELT I ONÖDAN!!! Men nu behöver vi ju inte ha det så längre!

Nå, allvarligt talat så tycker jag att det är oerhört upprörande att människor låtsas som om de två alternativ som står emot varandra är ofrivillig födsel och abort. SÅ ÄR DET INTE!!! Personer med kuk kan TA ANSVAR FÖR VAR DE LÄGGER SIN SPERMA! Jag veeeet att det är ovant att tänka att dessa människor skulle ha något slags ansvar för vad de sysslar med men bara försök nu. Upprepa för dig själv: ”även personer med kuk har ansvar”. Skriv det på ett papper, tatuera in det eller vad som helst så att det sjunker in riktigt ordentligt, så vi kan slippa alla dessa kostsamma, smärtsamma och onödiga aborter och ofrivilliga graviditeter.

17 reaktioner till “Flash: personer med kuk kan också ta ansvar!!!”

  1. Yes, det finns det och jag samt min partner upplever dom som mycket skonare att anvanda an latexkondomer. Jag ar allergisk sa for mig ar det antingen kondomer UTAN eller inget sex oht.

   Annars – skitbra inlagg!

 1. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3940&artikel=5681036

  Eller varför inte som penisbärare efterfråga preventivmedel för dem? Finns ju flera som har börjat utvecklas, och vissa som finns men som inte produceras. Lägg energin på det istället för att tjata om att ”äta kola med papper på”!
  (Och om det fortfarande finns nån oupplyst; kondom skyddar även mot könssjukdomar, det gör inte p-piller. Könssjukdomar kan smitta via oralsex. Det kan finnas spermier i försatsen. Men ät kola utan papper ni).

 2. Jag blir alltid lika förbluffad (trots att jag borde ha lärt mig), när människor pratar om sex i termerna av ”kuk-i-fitta” och sedan att mannen får utlösning. Jag tror, ärligt talkat, att det skulle kunna gå ett helt år utan att jag får min partners utlösning i mig, och då har vi ändå ett rikt och aktivt sexliv. Hur gör folk egentligen? Det finns ju så väldigt många olika varianter, det är nästan lite skrämmande att det fortfarande, idag, år 2014, bara är mannens utlösning i kvinnans vagina som räknas. Det är så tragiskt och sorgligt för alla de människor som växer upp nu och som tror att det ska vara så.

  1. Känns väldigt begränsade att enbart se det som sex. Finns te.x män som alltid får för snabb utlösning, blir svårt basera ett helt sexliv på kuk-i-fitta då, utan då måste man nog tänka utanför ramarna som samhället satt upp.

 3. Istället för att jämföra med ”kola med pappret på” kanske man istället skall tänka på det som ”crepes utan pannkakor”

  //Emma Hå

 4. http://www.improveme.se/new/magazine/article/8617

  Alltså det ironiska är ju att det finns en massa preventivmedel framtagna för snubbar, typ det här medlet vilket liksom håller i tio år och knappt har några biverkningar (Jämför det med att behöva ta en massa dagliga piller som både kan vara smärtsamma och farliga), så jävla orimligt att forskningen kring det inte går fortare

 5. Riktigt bra skrivet! Dock så tycker jag att det är ett gemensamt ansvar. Och personligen har jag aldrig varit med om att jag automatiskt ska ta ansvar för preventivmedel för att jag är kvinna. Känner inte heller en enda man som inte tar ansvar för det. Däremot män som inte tar ansvaret när deras flickvänner faktiskt blir gravida men jag känner också kvinnor som lurar män att tro att de äter p-piller för att bli gravida. Det är fascinerande vilka människor det finns.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *