Tabu.

Läste Mogis blogg lite och hon har tydligen medverkat i ett program om folk som livnär sig på att jobba online. Såhär skriver hon om saken:

De pratar om människor som livnär sig genom att jobba online, mycket intressant då det fortfarande är otroligt tabu att man kan livnära sig genom ett jobb som är online.

Alltså, ordet ”tabu”. Satan vad folk överanvänder det ibland. Kan ni snälla ta och chilla ner lite för jag kan absolut inte se att det finns något tabu kring onlinejobb. Tabu, det är ju sådana saker man inte får prata om. Sedan när får man inte prata om onlinejobb? Skulle det vara något fult med det? Det har jag otroligt svårt att se.

Vad som däremot är lite tabu, och det på goda grunder, är att säga att man jobbar ”otroligt hårt” när man i själva verket driver en blogg. Menar inte att säga att det är fult att tjäna pengar på bloggen, men ett särskilt hårt jobb är det inte.

5 reaktioner till “Tabu.”

  1. Känns som att du satte fingret på en klassisk försvarsmekanism. Hon kan känna av att det är tabu, men hennes medvetande vill inte erkänna det och därför sätter hon andra ord på det som för henne verkar rimliga. Hon vill ju tro väl om sig själv. Tro att hon jobbar hårt, helt enkelt inte erkänna sina brister då det kräver en del av en psykiskt.

  2. Det här med att jobba otroligt hårt, alltså det sägs ju främst av bloggare som aldrig någonsin haft ett vad som klassas som vanligt jobb. De har gått från skolan till bloggen och lever i en illusion där fikamöten, bloggande och göra personliga ärenden klassas som jobb. Inte för att jag inte unnar dem detta men få av dem kommer att kunna fortsätta i den stilen och när de väl börjar lönearbeta kommer de att få en schock.

  3. Ja Mogi har ju alltid pratat om hur hårt hon jobbar. överhuvudtaget är det många bloggare som snackar om hur otroligt hårt och mycket de jobbar samtidigt som (iaf enligt deras blogg) en stor del av tiden verkar gå går till fikande, shoppande, resor osv. Jag har egentligen inget problem med att de tjänar pengar på vad som ändå kan ses som ett ganska soft jobb utan det jag tycker är lustigt är hur de sedan skriver hur lååånga dagar de jobbar.

  4. Mja, alltså, jag tycker i och för sig att samhället i stort inte verkar se bloggande som ett ”riktigt” jobb, men tabu är det ju knappast.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *