7 reaktioner till “Tack!”

 1. Hej Fanny!
  Jag undrar om du kan ge mig råd.

  För ett tag sedan hamnade jag i diskussion med en man om kvinnans kamp för jämlikhet och frihet. Han hävdade tillsist att allt egentligen bara var ett rättvist utbyte. Män hade rösträtt/makt/äganderätt för att de riskerade mest i samhället genom att tillexempel vara soldater i krig och riskera livet.

  Eftersom kvinnan inte riskerade livet på detta sätt så förtjänade hon heller inte dessa privilegier.
  Jag tappade hakan över detta fullkomligt idiotiska argument, och han tog min förvåning som en ”vinst” – något som har irriterat mig ofantligt sedan dess.

  Vad skulle du ha svarat på argumentet?

  1. Jag skrev om detta för ett tag sen i ett inlägg jag kallade Patriarkatets mest lysande trollerikonster Del 1 ”Ni klarar er inte utan oss”

   Där tog jag upp olika argument män har för varför kvinnor behöver dem:

   ”4. Kvinnor behöver män som krigar för att försvara dem.

   Återigen ett falskt och oärligt resonemang. Det är män som skapar krig och oroligheter runt om i världen. Utan mäns dominerande oförmåga att lösa konflikter på fredlig väg skulle problemet inte ens finnas. Att då klappa sig själv på axeln för att man upprätthåller en situation som betyder livsfara för kvinnor och barn är inte bara falskt – det är genomruttet.”

   Nu skulle jag iofs inte diskutera med en man av den typen du pratade med, för jag tror knappast sakliga argument biter på någon som drar vilka ologiska slusatser som helst för att försvara sin rätt att få förtrycka kvinnor. Min erfarenhet är att det inte är någon idé.

   Här finns inlägget i sin helhet:

   http://wdarknessfalls.wordpress.com/2014/01/06/patriarkatets-mest-lysande-trollerikonster-del-1-ni-klarar-er-inte-utan-oss/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *