Vilka är ni?

212rHejhej! Har fått en hel del nya läsare på sista tiden, så tänkte kolla lite vilka ni är. Berätta gärna lite om er själva, hur ni hittade hit och så vidare. Det är kul att veta vad det är för folk som läser.

Även folk som varit här länge får hemskt gärna svara!

93 reaktioner till “Vilka är ni?”

 1. Hej! Jag är en helt vanlig 20-årig småstadstjej. Pluggar en kurs vid gu och försöker komma på vad jag vill göra med mitt liv. Är övertygad feminist, men skäms för att jag är alldeles för dålig på att stå upp emot sexism och rasism. Hittade till din blogg i vevan när Blondinbella skrev en massa puckade inlägg om feminism och du svarade så himla bra på dem. Lär mig och inspireras mycket av dig.

 2. Hej. :3 Jag är 18 år, tjej, naturare (dvs går naturvetenskapliga linjen på gymnasiet) och hittade hit då en av mina vänner delade ett av dina inlägg. Jag skulle även säga att jag är feminist (även om jag inte är så insatt som jag skulle vilja vara).
  Mycket av det du säger verkar väldigt vettigt, och mycket av det du pratar om känner jag igen mig i, så jag har lixom blivit kvar här. :3

 3. Jag är en 18-årig tjej från Stockholms som brinner för feminism och lite politik (vänster) och sånt! Hittade hit via Lady Dahmer (har jag för mig) och fastnade för din blogg dels för att jag håller med om mkt av det du skriver men också för att jag lär mig väldigt mkt av dig vilket är väldigt roligt! Känner att jag fördjupat mig i feminismen o andra ämnen sen jag började läsa här!

 4. Hej!

  Jag heter Gabriel Fjellander och är student och webbutvecklare boendes i Göteborg. Jag började följa dig på Twitter för en tid sedan, och har börjat läsa bloggen mer och mer. Det är nästan alltid en länk på Twitter som fångar mitt intresse, oftast från dig men ibland även från andra som länkar. Jag gillar oftast det du skriver, men det är ibland lite för radikalt för min smak. Jag är nog mer konservativ än vad du är men det är väldigt uppfriskande att läsa det du skriver. Gött att bli utmanad. Och jag blir nog gradvis mer och mer radikal jag med. Fortsätt blogga! Jag gillar att läsa det du skriver!

  Allt gott!
  /Gabriel Fjellander

 5. Hej 🙂

  Jag fick upp ögonen för feminism på riktigt runt 2008 och kunde tack vare väldigt gott sällskap fördjupa min förståelse något år därefter. Läser bloggen för att lära mig mer om genusstrukturer och min egen delaktighet i patriarkatet. Jag hävdar att det är nonsens att marknadsekonomi och könsförtryck skulle höra ihop, så hälften av det som skrivs här läser jag mest för att förstå praktiskt vänsterideologiskt tänkande. Den andra hälften relaterar jag till starkt och försöker anamma i min vardag för att bli en bättre människa. Jag skulle också gärna skriva om mina tankar kring feminism, men jag är nog inte lika stark och trygg i mina uppfattningar som du är. Är ändå osäker på om det är rätt sak för mig att skriva om. Kanske i framtiden.

 6. Jag googlade ”feministblogg” efter att jag hade varit inne på LDs blogg, läst en massa och ville läsa MER, och kom då in på din, läste en massa under en hel natt och har sen dess gått in minst en gång varje dag.
  Mycket av det du skriver, är som att läsa mina egna tankar, ibland så är det rent utav läskigt! då jag ofta har pratat med min sambo om precis det du skrivit om och som jag läser här dagen efter

  Jag fyller 24år i maj och ska föda mitt första barn, en pojke, om ca. 1,5 månad
  Blev moster för första gången för 3,5 månad sen då en lillasyster till mig fick en dotter.

  graviditeten, både min egen och min systers, har påverkat mig väldigt mycket och fått upp mina ögon för feminism (även om jag hade såna tankar och åsikter förut) och väldigt många orättvisor, jag vill bättre för min systerdotter och son än det samhället som finns idag! jag vill inte att min systerdotter ska bli förtryckt och skammad eller att min sons dåliga beteende ska ursäktas och till och med uppmuntras..!
  det börjas så tidigt och jag söker därför svar och ideér för hur jag vill uppfostra, stödja och ta itu med orättvisor i min omedelbara närhet som påverkar både mig, min sambo och barnen.

  Vet inte riktigt vad mer jag ska skriva
  Jag har en hund, en liten Cavalier/Papillon tik på 2,5år, hon är helt underbar!
  bor i hyreslägenhet, en 2a med min sambo av manligt kön
  Jag är ”fritidsforskare” dvs. arbetar inte, först var det för att jag var sjuk, depression och totalt mental kollaps, men sen har jag helt enkelt inte behövt/velat jobba mer än lite strö jobb som hundrastare och barnflicka, mer för att få hjälpa till än för pengarna, pengar betyder inte så mycket för mig, så länge jag har tak över huvudet och mat i magen.
  Jag är envis som fan, och bär på en massa ilska, men jag har lärt mig att använda den till att få kraft att orka, så jag ser inte det nödvändigtvis som något negativt, mer än att jag önskar att jag saknade orsak till den från början.
  Samtidigt så är jag väldigt glad och älskar att umgås med väl valda familjemedlemmar och hitta på roliga saker.

  Jag älskar verkligen din blogg och tankar!

 7. Hej! Jag är en 20-åring som bor och studerar i Linköping. Har följt din blogg ganska länge nu. Först tyckte jag att den var ”extrem”. Den åsikten byttes snabbt ut till att tycka att den är helt rimlig. Jag har märkt att jag besöker din blogg mer frekvent när jag mår sämre än när jag mår bättre pga finner stöd i den. När jag mådde riktigt dåligt mailade jag tillochmed dig om ett relationsproblem och du svarade så himla bra och för det, samt den styrka jag finner genom att läsa din blogg, är jag mycket tacksam.

 8. 26 årig norrlänning som bor i Skottland, åker en jäkla massa buss och älskar tv-spel. Sitter ofta och önskar att jag kunde aktivera mig mer för feminismen i Sverige, i brist på det så lurar jag nu på hur jag ska kunna göra det här på plats istället.

  Om någon har koll på bra feministiska rörelser i Skottland/UK så tar jag hemskt gärna emot tips!

  Tror jag hittade dig via LD för något år sen.

 9. Tjadu … Följt dig i någon månad eller flera skulle jag tro. Feminist och älskar att läsa feministisk litteratur och om feminism. Gillar också skarpt att diskutera feminism med mina icke-feminiserade vänner som inte VÅGAR kalla sig det (så ja ser det … ). Läser bloggar för att samla argument, tror jag.

 10. Jag har läst i några år nu. Det var du som öppnade mina ögon för feminism. Jag önskar ibland att jag aldrig hade ”svalt det rosa pillret” pga hur ont det gör ibland, men det tröstar mig att veta att jag inte är ensam. Jag tänker att om såna som du, som engagerar sig på ett helt annat plan och har gjort helt andra uppoffringar, orkar, så kan jag också orka. Du inspirerar mig att orka ta striden, du har lärt mig att inte ta på mig skulden för saker som inte är mitt fel och du har lärt mig så himla mycket genom dina alltid lika välformulerade och insiktsfulla inlägg.

  Jag vet att feminismen har gjort mig till en bättre människa och jag vill att du ska veta vilken stor del du är i det.

 11. Jag har i och för sig varit här ett tag, men ändå (det är ju så kul att prata om sig själv): Jag är 20 år, finlandssvensk men bor i Stockholm. Pluggar till läkare.
  Jag har följt LDs blogg i flera år, och alltså länge varit intresserad av främst genus och sånt. Visserligen blev jag feminist också, men utan större insikt. Det senaste året har dock varit en riktig ögonöppnare, främst för att jag hittade till din blogg och började läsa den frekvent. Jag har fattat så mycket, om feminism, om normer överlag, om kapitalism osv. och det är troligtvis det bästa jag nånsin har gjort i mitt liv so far (även om det är skitjobbigt). Det känns som att jag har en stark grund nu, och tankar om hur jag kan ändra på saker i mitt eget liv för att förbättra, inte bara ”jo, alla ska vara jämlika” utan vidare reflektion, som det var innan.
  Jag är rätt dålig på att jobba aktivt för detta, av olika orsaker. Jag hoppas dock att jag ska hitta min egen arena (kanske i min läkarroll, kanske i nåt annat sammanhang..) där jag kan jobba aktivt för ett mer jämlikt samhälle, på ett sätt som passar mig.

 12. Jag har läst din blogg i kanske två år. I början förstod jag inte allt och tyckte att du skrev krångligt (var bara 13 år då, alltså 15 år nu) men nu är du en av mina favoritbloggare. Finner mycket stöd i din blogg. Gillar att du ger tydliga exempel som jag ofta känner igen mig i (till exempel dina teckningar med pratbubblor).
  Jag är feminist och bi och fittbärare, bor i ett litet samhälle utanför en liten stad. I det lilla samhället är rasismen, sexismen och homofobin alltför stor och jag orkar inte ens säga något oftast, vilket jag ibland skäms över. I den lilla staden som jag åker till så ofta jag kan hänger jag med andra hbt-personer och pratar om förtryck i alla tänkbara former.
  Precis som du anser jag att alla män förtrycker alla kvinnor, och att alla vita förtrycker alla färgade.
  Jag kämpar för att sluta förtrycka människor med annat ursprung än jag (vit och född i sverige), men det är inte alltid lätt att se sina priveligier och att göra någonting åt saken (önskar gärna att du skrev mer om hur man kan förtrycka lite mindre).
  Annars är jag en mycket pluggande, teaterspelande och stundvis trevlig person. Envis är jag också.
  Och juste, vi har samma frisyr.
  Tack för en skitbra blogg. Kämpa på alla feminister därute!

  1. Skäms inte för att du skäms vännen du låter helt fantastisk och alla hade en vän med en bil du kan åka in i skogen eller försvinna i staden eller ställa dig på estraden och skrika nej nej nej jag säger nej
   en gör vad en kan och alla kan olika saker

 13. Hej!
  Jag tror att jag hittade din blogg genom att googla efter feministiska bloggar, och som tur var kom din blogg högt upp på listan.
  Min feministiska analys förändrades på riktigt när jag läste Prins Charles känsla, och på den vägen har det varit. Dina texter får mig att hitta argument och analyser på det mesta som ”känns osoft i magen” och jag lär mig hela tiden att förhålla mig till samhället runt mig. Det är som för de flesta en ganska tung process. Men tack för dina texter, de gör skillnad!
  Jag är 28 år och jobbar som helikopterpilot. Jag lever själv men är inte ensam.

 14. Jag är 34årig socionom som för närvarande arbetar som skolkurator men oftast studerar parallellt med arbetet. Jag lever typiska cis-livet med make, barn och katt i villa på landet. Min process mot feminismen var nog ganska lång och en förklaring till det var nog just att mina drömmar i livet var så ”klassiskt old-school kvinnliga” och feminismen fick mig att känna mig så fel – men den idiotin kom jag över 🙂 Har läst din blogg lite då och då rätt länge men den senaste tiden har det blivit dagligen då jag insett hur klok du är 🙂 Hittade nog hit genom att jag såg dig länkas från många andra bloggar jag läser.

 15. Hej! Jag är 19 och har läst din blogg i något år eller två nu! Minns inte hur jag hittade hit riktigt, men det var i samband med mitt feministiska uppvaknande.

 16. Minns inte hur jag hittade hit, men har följt din blogg i ca ett halvår. Är 19 år och finlandssvensk, bor i Finland. Älskar dina inlägg om feminism, lär mig något nytt varje gång jag läser. Något jag ser fram emot att läsa mer om är veganism! tycker också om att läsa det du skriver om sex & relationer.

 17. Jag är 31, småbarnsmorsa fr söderförort, stockholm. Engagerad i jouren 1000möjligheter. Jag hittade hit via appen Tjejsamlat. Nu följer jag dig via bloglovin.

 18. Är 16 år, bosatt i Umeå och går årskurs 9. Jag hittade till dig via Lady Dahmer och har följt dig på Bloglovin under ca ett år. Jag lär mig väldigt mycket av dig, även om det ibland är krångligt att förstå allt. Jag var feminist redan innan jag hittade hit, du inspirerande dock till radikalfeminism och idag identifierar jag mig även som en sådan. Under dagarna går jag i skolan, läser, umgås med vänner, ser Tv serier, umgås med familjen, pluggar och kämpar med en del ångest. Jag har utvecklats något djävulskt sen jag började intressera mig för feminism och mår idag mycket bättre än för 2-3 år sedan. Då kraven på mig själv var skyhöga och dagarna gick ut på att få bekräftelse av killar. Idag vågar jag säga emot och stå för vad jag tycker. Idag ser jag förtrycket, vilket i och för sig ej är svårt på ett högstadium där killarna alltid hörs mest och där sexistiska kommentarer utdelas regelbundet. Annars är jag rätt så snäll och rätt så högljudd.

 19. elise heter jag, har följt dig i åtminstone ett år, om jag räknar rätt på det.
  är sjuksköterska sedan 3 år tillbaka. jobbar inom psykiatrin, det är där hjärtat är.
  tycker du är awesome och har lärt mig vansinnigt mycket av dig!

 20. Jag har hängt här länge (två år kanske? tror jag kom hit via någon kommentar hos lady dahmer) lite till och från men inte skrivit något om mig själv tidigare tror jag.
  Gammal tant 😉 – fyller snart 40, tre barn (tonåringar). Queer, (panromantisk) asexuell. Har social fobi och ångest i de flesta former ;). Klassresenär (hit och dit och tillbaka igen). Har aldrig haft ett riktigt jobb, men har två universitetsexamina och en praktisk yrkesutbildning. Egenföretagare (frilans) i liten skala.
  Tycker väldigt mycket om din smarta, snygga blogg – den lär mig fantastiskt mycket, inspirerar och ger mig hopp om framtiden!

 21. Jag hittade hit för lite mer än ett halvår sen via lady dahmer. Jag är 26 år och läser just nu master i biokemi. Är inställd på att fortsätta inom akademin och pratade för några dagar sen med en klasskamrat om att starta en feministisk grupp för naturvetare. Tänker att även om just forskning är väldigt prestationsinriktad så finns det säkert gamla, trista värderingar (läs: partriarkala) som MÅSTE krossas!

 22. Jag började med att titta in då och då efter länkar av LD, de senaste månaderna har jag haft din blogg på RSS. Jag tycker att du är väldigt bra på att skriva, uttrycker dig pedagogiskt och sakligt. Det tillsammans med ett ämne som jag gillar gör att jag blev en återkommande läsare.
  Jag uppskattar också att du ifrågasätter saker som jag tidigare tagit förgivet…”för att så är det”.

  Själv är jag en student som fick upp ögonen för genusvetenskapen genom etnologistudierna.
  Judith Butlers texter är speciellt intressannta tycker jag.
  Sedan dess har jag fördjupat mig mer och mer i ämnet. Har precis börjat skriva min masteruppsats och hoppas på att få kunna arbeta med kultur, eftersom det är det jag tycker är allra roligast.

 23. 30 år, sociolog och egen företagare, småbarnsmamma, feminist. Hittade din blogg via Lady Dahmer och tittar in några gånger i veckan. Du skriver så inspirerande och får mig att tänka nytt. Tycker mycket om dina politiska analyser, att du verkar ha en klar vision, vågar sticka ut med dina åsikter samtidigt som du också har modet att åskådliggöra ditt eget sökande. Och att du tar in många perspektiv klass,genus,sexualitet,etnicitet osv i dina reflektioner. Tack för en intressant blogg!

 24. Jag har läst din blogg lite till och från i något år nu, blev tipsad av en kompis. Är 17 år, bor i Stockholm. Bara läst till och från för att jag tyckt att du hatar män, fast det tycker jag inte längre (och om man hatar män är det inte så konstigt). Din blogg har gett mig mycket styrka… när jobbiga saker med män händer så känns det skönt att gå in på en blogg som ger förklaringar på varför män är som de är. Även i relationer försöker jag att lägga mindre skuld på mig själv även om det är svårt. Väldigt glad att din blogg finns!!!

 25. Jag är en 32-årig morsa som bor på landet och har ett underbetalt städjobb men det ska det bli ändring på. Tänker fortsätta vara morsa och bo på landet men utbilda mig, ta körkort och sluta vara beroende av min man är närmsta planen. Sen funderar jag på att göra kometkarriär som mediamogul! Nä men jag har ingen aning faktiskt. Hittade dig via lady dahmer i alla fall och du har inspirerat mig mycket till att ”förverkliga” mig själv som det så fint heter samt inte hänga upp min lycka och mitt välmående på man och barn och deras kärlek. Pepp! Tack för den!

 26. Hej!
  Jag är en 15årig kille från en liten stad i Norrland som har läst din blogg i ungefär ett halvt år. Jag hittade turligt nog din blogg genom att googla efter feministiska bloggar. Har ett stort intresse för feminism och genus, hatar skitsnack och människor som nedvärderar andra. Lever med ADHD, tung diagnos, men sånt är livet liksom. Annars drömmer jag om att en dag bli jurist, skulle vara häftigt!
  Vill bara säga att du är en fantastisk bloggare, fortsätt med det du gör, för du gör det så jävla bra!
  Ha det bra!

 27. Läste många bloggar med en mån av feminism i sig, t.ex. Underbaraclara och Annika Marklund, när jag var yngre, kanske 12-13 år. Idag är de bloggar jag läser mest politiska på olika sätt. Jag hittade in hit via Underbaraclaras blogg där hon länkade till olika feministbloggar.

  Jag är 19 år och pluggar musik på en folkhögskola ute i landet. Att flytta hit är något av det bästa som hänt mig, tror inte jag utvecklats så mycket som person om jag varit någon annanstans. Här har jag hittat många likasinnade och vi diskuterar politik, feminism och antirasism dagligen. Din blogg har hjälpt mig att sätta ord på många av mina åsikter och känslor, och inse saker när jag inte kommit dit själv än. Jag och mina kompisar brukar diskutera dina inlägg och jag länkar ofta till dem själv på facebook.

  Jag funderar mycket på vad jag ska göra med mitt liv. Känner att jag vill göra något för världen, och att spela fiol är inte precis något politiskt. Har funderat på att bli polis, för jag tror att det behövs feminister inom det yrket, men just nu är jag nöjd med att bara utvecklas i min egen takt.

  Jag hoppas att du mår bättre snart och att Genusvetenskapen blir intressant. Ha det så bra!

 28. Hittade hit för länge sedan, minns inte hur. Tycker att du har fantastiskt knivskarpa och kompromisslösa analyser.

 29. Är 17 år, går i gymnasiet och är feminist. Feminism är det bästa som har hänt mig, har liksom blivit så stark. Ser patriarkatet som ett problem och tycker att det är otroligt viktigt att ha med intersektionalitet i den feministiska kampen. Är själv inte vit, så blir lite förkrossad över att vissa feminister exkluderar icke-vita, transkvinnor osv.

  Är socialist – vänsterpartist, men kommer kanske antagligen gå över till F! istället, då de tar feminism på allvar. Nästa vecka kommer jag, tillsammans med en tjej, starta upp Unga feminister i min stad! Hm.. vad mer kan en berätta? Kommer nog läsa genusvetenskap efter gymnasiet!

  Jag läser din blogg dagligen och tycker att dina tankar och dina analys är väldigt intressanta. Minns inte riktigt vem som tipsade din blogg för länge sedan, kan nog ha varit LD. Slutade med att jag dissade LD och fastnade istället för din blogg. Jag älskar dina tankar och analyser. Du ser liksom ur andra perspektiv och det har såklart fått mig att också öppna ögonen. Du har helt enkelt hjälpt mig att bli en mer bättre feminist, därför att din blogg är så lärorik. Jag lär mig bokstavligen någonting nytt varje dag!

  Tycker att du är bäst!

 30. 27 år, trebarnsmamma, socionomstudent. Hittade hit via Dahmer och föll från första stund. Din blogg har varit den mest avgörande faktorn för att jag helt omslutits av feminismen och fört min personliga feministiska kamp. Det har inte varit lätt men dina texter har verkligen hjälpt mig sätta ord på och kunnat definiera problem som jag sen kunnat jobba med. Jag brukar ha högläsning för min sambo på kvällarna från dina inlägg och jag märker att det förändrar även honom. Så tack för allt det bra du gör!

 31. Hej!

  Jag är 30 och ingenjör i Uppsala. Inte tidigare feminist (och visste inte heller egentligen vad det betyder). Har gradvis börjat läsa fler och fler feministiska bloggar och det var någon av dem som länkade till dig. Jag har hittills i mitt liv inte varit särskilt politiskt intresserad, har röstat på alliansen i någon slags vag tro att det är ditåt mina åsikter ligger (även om jag hållt med dem i vissa frågor). Men efter att ha börjat läsa bland annat din blogg, som är mer vänster än vad jag är, så har jag blivit mer vänster, och jag inser att inför valet i år så måste jag fatta ett mer informerat beslut och det känns inte uteslutet att byta block. Jag skulle vilja rösta på FI, rent principiellt.
  I början skummade jag bara de texter som inte uttryckligen handlade om feminism och antifeminism, men nu läser jag allt och börjar se ett sammanhang.
  Jag tycker det du skriver är så bra. Pga diverse skit i mitt liv, och pga saker jag tyckt var helt normala, känner jag igen mig i så oerhört mycket du skriver, och jag blir så stärkt av det. Det känns som att jag nu förstår världen på ett helt annat sätt. Tyvärr gör det mig också deprimerad att märka hur negativt och oinsatt stora delar av omvärlden reagerar när jag försöker ta upp frågor med det här perspektivet. Min egen mamma tycker att tjejer borde tänka på hur de klär sig. Det är tungt.

  Jag blir så imponerad av din styrka och ditt engagemang! Tack!

 32. Helloj,

  Jag är 31 år fyllda och lever med sambo och katt i en tvåa, inga planer på barn. Har haft olika typer av heltidsjobb inom socionomyrket de senaste åren men trivdes inte alls med de jobben och är sedan dess rädd att ha ett enda jobb i taget som ger mig ångest och ett sånt motstånd så jag måste knuffas upp av min sambo för att komma upp på morgnarna. Har för tillfället istället tre olika jobb plus pluggar lite samtidigt. Gillar friheten i att ha olika världar att hoppa in och ut ur. Kanske lite för rädd för att känna mig låst, men så är det just nu.

  Jag läser din blogg för att du skriver om så jäklarns viktiga ämnen på ett bra, ofta personligt och kritiskt sätt.. Jag gillar allra bäst när du skriver samt kritiserar arbetsnormen och heteronormen, då jag verkligen känner igen mycket av dina tankegångar och det är skönt att få inspiration till alternativt tänkande kring detta då samhället prackar på en en så likformig bild av hur det ska och bör vara…

  Dina inlägg angående kritik av bilismen tillhör också mina favoriter, då jag ofta känner mig som en liten cyklist och fotgängare utan talan i en stad full av kaxiga högljudda djungels lag fordon som skitar ned…

  Läser din blogg i stort sett varje dag, så stort TACK för denna fantastiska blogg!!!!!

 33. Hej! Jag heter Miranda (supermirre på twitter), är 17 år, läser samlinjen på globala gymnasiet, även om jag varje dag förbannar mig själv för att jag inte valde en estetisk linje. Började spela i Rrriotsamba för inte så länge sen, har alltid tyckt om att skapa och hålla på med musik och så, tecknar mkt också, både för att avreagera mig och hantera mina känslor, men tkr också om skapande som politisk metod. Är aktiv i Ung Vänster sedan typ ett och ett halvt år tillbaka, ibland känner jag att mina åsikter ligger mkt till vänster om UV och att de är ganska lame, ibland inte. Vet inte riktigt vad det finns att säga mer än så? Har OCD och det är väl en stor del av mitt liv rätt ofta, gillar dina texter om diagnoser och psykiskt mående.

  Tror att jag hittade hit via twitter, för några månader sen, minns inte riktigt. Blev i alla fall väldigt inspirerad, och din blogg, tillsammans med Lady Dahmers, har varit de som jag läst mest. Tycker att du skriver väldigt bra helt enkelt, mycket av det du skrivit har jag kunnat känna igen mig i, och många pusselbitar har också fallit på plats, saker jag helt enkelt inte hade greppat än, vilket har gjort att jag känner mig säkrare i min ideologi, och mitt feministiska arbete.

 34. Jag är 18 år, och följer dig för att fördjupa mig mer i feminism. Känner mig ofta träffad och försöker ta med det i min vardag och agera feministiskt. Är inte så stark och kan inte alltid stå på mig, men jag gör så gott jag kan, observerar min omgivning mer kritiskt än tidigare och tänker att jag blir mer säker hela tiden att säga det jag tycker och ta avstånd från sådant jag tycker är fel. Älskar dina analyser och lär mig hela tiden nya saker.

 35. Vit, cis, hetero(?), kvinna, medelklass, 18 år, kommer från en liten stad men flyttade till Stockholm för ett par år sedan, går nu gymnasiet i 3dje ring, naturvetenskaplig linje, självklart feminist med intersektionellt perspektiv.

  Började läsa på om feminism på nätet när jag började gymnasiet. Till en början skrattade jag åt alla ”manshatande moralkärringar utan humor”. Jag var, och är fortfarande delvis, en sådan där person som hela livet gjort allt för att inte verka vara en hysterisk, irrationell och ovettig kvinna. Jag har föraktat personer för att de lyssnar på Justin Bieber och egentligen hela flickkulturen. Jag har alltså själv varit en kvinnohatare och även burit på en massa självhat. Feminismen blev min räddning. Idag tycker jag om mig själv men kämpar fortfarande med att tillåta mig själv att känna känslor och inte vara en ”skön brud”.

  Din blogg hittade jag förra våren, hur minns jag inte. Först tyckte jag att du var för extrem men hade en del poänger i dina texter. Nu är jag frälst och läser bloggen din titt som tätt, följer också din twitter. Keep it up!

 36. 28-årig singeltjej som jobbar med nåt helt annat än jag pluggade till i 6 år och trivs bra med det. Vegan, feminist och hobbykonstnär :)Tror jag hittade dig via Dahmer, men nu är du den enda bloggen jag läser, förutom nån sminkblogg när jag slöar vid datorn! Läser dig för att du hjälper mig att sätta ord på mina tankar och vidareutveckla mitt resonemang i feministiska frågor.

 37. Jag är en tjej som har varit blyg och väldigt rädd för vad folk tycker om mig hela mitt liv som sedan ett år tillbaka har jobbat som fan på detta till och från och kommit en bra bit på vägen. Feminism har hjälpt mig mycket i att känna att jag lever för mig själv och släppa kraven på mig själv.

  Jag är snart 19 år och bor i Karlstad med min lillasyster i en liten etta. Våran hylla är full av böcker och gamla VHS-filmer. Min syster är min andra hälft.

  Jag känner att kön suger och att fixeringen vid det förhindrar så mycket som skulle kunna vara så bra.

  Just nu tittar jag jättemycket på American Horror Story. Jag har tre absoluta favoritfilmer: Little Miss Sunshine, The Way Way Back och Juno.

  Sedan One Direction blev till år 2010 har jag varit ett så kallat fan av dem. Särskilt som personer och deras dynamik gentemot varandra. Jag funderade på om jag skulle skriva detta eftersom jag tror folk skulle få en väldigt sterotypisk ”pojkbandsfan”-bild av mig då. Det skulle inte ha varit fel om det inte varit för den anledningen att det inte är jag. Och eftersom man skulle beskriva vem man var här så blir det väl ett problem…

  Nu slog det mig att allt jag egentligen skriver här för att berätta vem jag är har alla som läser en tidigare erfarenhet av och jag blir då olika personer beroende på vem det är som läser.

  Men jag fortsätter. Bästa konsert hittills: Markus Krunegård på Circus 2012. Jag och min syster gick och det var en magisk kväll. Han hade dessutom gett ut ett grymt album innan dess och pga hans texter så svallade känslorna. Minns hur han sa att Sverigedemokraterna hade kommit in i riksdagen och spridit kyla och att tillsammans kan vi bli varma – sedan sjöng han Mänsklig Värme. Senare under konserten bad han ljusteknikern att ”tänd ljuset, jag vill ju se vilka jag spelar för”. Jag antar att man måste varit där.

  I alla fall. Nu till sommaren tar jag förhoppningsvis studenten. Jag har gått en Design-linje. Efter det vet jag inte vad jag vill. Det är svårt när man har så många möjligheter, man blir lätt apatisk pga att man inte vet vad man ska välja och då inte gör något alls. Jag vill resa. Jag vill till Indien. Jag vill lämna materialismen bakom mig. Vad gäller drömjobb så vet jag inte. Jag vill jobba med något kreativt. Annars tror jag inte att jag skulle orka. Jag tänkte häromdagen på hur grymt det skulle vara att vara den som väljer ut kläder till roller i filmer. Det var faktiskt efter att jag sett Juno för jag-vet-inte-hur-många-gången. Tänk att få vara en del av att skapa karaktärers personligheter genom vad de har på sig.

  Ehm. Juste, vet du vad. Jag ville se en sådan där riktig action-komedi en dag och tänkte se vad det fanns för nya sådana. Jag sökte då på ”Best Comedy 2013” och hittade en lista på de 20 bästa. 1 (!!!!!) av dem hade två kvinnor i huvudrollerna – alla de andra hade män i huvudrollerna. Den hette The Heat – den är grymt bra om man är på action-komedi-humöret men jag hade redan sett den. Jag ville se någon hilarious film som man kände sig stark av, fri från sexism, så jag tänkte att jag söker på andra filmer med kvinnliga huvudroller. Jag sökte på ”Best Comedy 2013 female”. Det första alternativet på google var då ”hottest female in comedy 2013”. Jag blev så arg att jag stängde av datorn.

  Juste. Du ville veta hur man hittade din blogg. Jag hittade den genom Lady Dahmer. Hon skrev om dig att du var grym på att vara saklig och skrev bra om feminism eller vad det var. Jag håller med.

  Kärlek och kramar

 38. Är 24, bor på landet i Södermanland. Pluggar akupunktur och ayurveda. Feminismen och din blogg har bl.a. hjälpt till i mitt tillfrisknande från 10 års ätstörningar. Har läst din blogg i kanske två år nu. Minns inte hur jag hittade hit. Tycker så mycket om din blogg, tack Fanny!

 39. Hej du!
  Jag är 29 år och jobbar inom media, pluggar också med målet att jobba inom psykiatrin framöver, det är vad jag brinner för men mitt nuvarande jobb är kul och bra betalt.
  Jag hittade hit via lady dahmer, har precis börjat ”följa” din blogg. Jag är inte uttalad feminist, jag vet ärligt talat inte vad kriterierna för det är. Jag är emot förtryck av alla slag men har aldrig sett mig som en feminist, mycket pga. många genusfrågor som jag inte kan hålla med om vilket jag tänker att jag måste för att inte vara en dubbelmoralisk och hycklande feminist. Jag läser din blogg för att jag är samhällsintresserad och intresserad av människor, med alla åsikter. Håller oftast med dig men många ämnen är jag för oinsatt i. Däremot skriver du bra vilket jag uppskattar.
  Jag har en man och en dotter på 2 år och med henne, heltidsjobb och studier är bloggar ungefär vad min övriga tid räcker till.
  Tack för en intressant blogg.

 40. Hej Fanny! Jag heter Sofia och är 29 år. Vänsterpartist, feminist och antikapitalist och intresserad av sociologi, politik, ideologi och filosofi. Hittade din blogg runt 2011, men då hade jag ännu inte upptäckt feminismen och jag hade just börjat engagera mig politiskt. Jag vaknade alltså väldigt sent i livet och försöker nu som bäst att fylla kunskapsluckorna som min arbetarklassbakgrund har varit upphov till. Annars är jag snart färdigutbildad bibliotekarie, älskar katter, kulturhistoria, hantverk och äldre litteratur.

 41. Är 18 år och går sista året på gymnasiet.Har länge varit intresserad av politik och har väl kallat mig feminist ganska länge men det är först nu på sistone som jag börjat fördjupa mig mer i feministiska frågor. Har blivit mycket mer medveten i vardagen om saker en kan göra för feminismen men jag vill bli mer politiskt aktiv och engagera mig i ett politiskt parti (V eller F!). Skulle vilja hitta fler likasinnade i min närhet för jag känner mig ofta ganska ensam om mina åsikter. Har känt mig ganska deppig den senaste tiden och orkar inte alltid med vardagen men feminismen har gett mig något att kämpa för och gör det lite lättare. Läser många feministbloggar som stöttar och engagerar men jag känner inga engagerade feminister personligen. Hittade din blogg via Lady Dahmer någon gång, läste den lite av och till innan jag började titta in här varje dag. I början så var jag lite chockad över vissa av dina åsikter och tycke att du var väldig ”extrem” men idag så håller jag med om i princip allt du skriver. Du har hjälpt mig otroligt mycket med att få upp ögonen för hur sjukt viktig feminismen är och hjälpt mig utveckla min kunskap om feminism något enormt. Tack och kram <3

 42. Jag har nosat på bloggen till och från men följer den helt nu sedan ett tag. Det är skönt att läsa någon som formulerar så ofta det jag tycker. Jag uppskattar att du är så kompromisslöst radikal och kritisk, det är så klockrent. Jag har varit feminist i över tio år men de kanske två senaste har jag fördjupat mina analyser och verkligen gått in för att bli mer medveten, kritisk och intersektionell. Startade min blogg när armhålehårstjafset var igång. Är ciskvinna på 25 år boendes i Sthlm. Vegan och tjock. Jobbar med socialt arbete. Gillar teckning, sång, ickemänskliga djur samt goth- och punkmusik. Har en partner som jag varit tillsammans med i många år och som jag lever med. En av mina största kunskapskällor är Tumblr. Drömmer om en tillvaro där jag har skitmycket fritid, ägnar mig åt aktivism och omger mig med radikala människor. Trivs jävligt illa i lönearbetssamhället.

 43. Arg tant, som lever svenssonsliv, men vill krossa både kapitalismen och patriarkatet. Läser hos dig för att få eld och underlag för mina synpunkter och åsikter!

 44. Jag är 30 år och utan någon inbördes ordning; feminist, frihetlig socialist (med en fetisch för teknokrati), antifascist och utomparlamentariskt aktiv. I övrigt är jag psykolog, klubbarrangör, andra generationens invandrare. Jag hittade din blogg via en bekant på Facebook som delade den, läste först sporadiskt men nu så gott som dagligen. Inte mycket av en blogg-läsare i övrigt.

  Jag uppskattar mest av allt att du har ett strukturellt och intersektionellt perspektiv, tycker att så många politiska samtal i övrigt brister i att den underliggande analysen är individualistisk, idealistisk och/eller vetenskapspositivistisk, som om det vore någon slags självklarhet. Jag tycker också att du är bra på att skriva om normer i vardagliga sammanhang.

 45. Jo, jag är en medelålders kemist i Västsverige, jobbar som lägre tjänsteman i industrin. Under den lilla fritid jag har är jag småbarnsförälder, vänsterpartist samt studerar språk. Hittade hit i somras någon gång. Sökte efter mer ideologiskt genomtänkta vänsterbloggar och hade turen att finna denna. Klickar mig in lite då och då och hittar alltid inspirerande analyser, intelligenta reflektioner och tankeväckande perspektiv (inte minst när det gäller sådant jag själv kan för lite om, bl a feminism).

  Dina texter fyller en viktig funktion i att hjälpa människor förstå det samhälle vi lever i, och vilken återvändsgränd liberalismen är. Tack för att du skriver dem.

 46. jag heter julia och är snart 20 år. jag jobbar på ICA och på en tjejjour. jag började följa dig för kanske tre fyra år sedan när Hanna Fridén länkade dig på din gamla blogg. Då var ju du aktiv i Ung Liberal vilket jag väl tyckte var lite sådär men jag fastnade ändå för det du skrev och tyckte du var fett smart. så sedan dess har jag följt din blogg vilket har varit asviktigt för min egen feministiska utveckling! du har fått mig att bejaka min manshatande sida hehe

 47. Jag sökte på feminism blogg på google och hittade dig ;).

  26-årig läkarstudent, sjukskriven i snart tre år pga c-PTSD, halv-latina, cis-kvinna, homosexuell som råkade bli kär i en kille, hundägare, fd vegan (grov IBS satte stopp) och en hel -massa- mer. Kul att råkas!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *