Tips!

Här kommer två viktiga tips från mig till er.

  1. Jag tycker att ni ska läsa Erikas referat av Jämlikhetsanden, som presenteras kapitel för kapital på hennes blogg. Än så länge har hon bara skrivit del ett och del två, jag hoppas att hon fortsätter. Det är en gedigen sammanfattning för den som inte orkar eller kan läsa boken. Jämlikhetsanden har, och det med rätta, blivit väldigt omtalad eftersom den framför forskning och argument för att jämlika samhällen nästan alltid är bättre samhällen, något som borde intressera alla som är dragna åt vänsterkanten, och alla andra också dessutom.
  2. Jag tycker även att denna dokumentärfilm i två delar om Thomas Quick. Han blev ju dömd för ett flertal barnamord, och fick skulden för ännu fler som redan var preskriberade. Han erkände då, men det var under inverkar av tung medicinering, djup psykisk ohälsa. Nu har han emellertid begärt resning och även fått det för samtliga mord han begärt resning för, och kommer med största sannolikhet att få resning för alla. Det är ett intressant och skrämmande bevis på att samhället inte är så rättvist som vi tror. Att en person suttit inspärrad i flera år och fått leva med skulden av att vara ”Sveriges värsta seriemördare” trots oskuld i fallet är en riktig rättsröta, en nationell skam. Det är även intressant att höra om förhörsteknik och liknande, som också tas upp.

6 reaktioner till “Tips!”

  1. Hej! Jag uppskattar verkligen din blogg! Men kanske skulle du kunna göra länkarna understrukna eller ge dem lite tydligare färgmarkering?

  2. Oh, tack för länkningen =)
    Jag kommer definitivt fortsätta att referera Jämlikhetsanden (dock har jag några andra inlägg på gång som nog kommer före nästa del). Kan också tillägga att jag förmodligen inte kommer gå igenom alla kapitel i boken utan kommer koncentrera mig på de tre första (som jag redan skrivit om) och så de fyra sista, det var de som jag fann mest intressanta.

    1. Det är ändå najs men kort genomgång. Den som vill ha mer kött på benen bör ju ändå läsa boken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *