Transformers.

Kollade igår på Transformers med barnen och är verkligen helt jävla förbluffad över att folk ser på skiten frivilligt. Det är verkligen en fruktansvärd film ur alla möjliga perspektiv; uselt skådespeleri, tunn handling, ett himla sexualiserande av kvinnor, platta karaktärer och så otroligt jävla ansträngande för både ögon och öron.

Det fascinerar mig faktiskt att människor ser på detta och att det inte bara rör sig om en liten grupp med någon slags fäbless för underhållningsvåld utan om en massa massa personer. Alltså fy.

Jaja, jag antar att folk gillar olika slags kultur och det kan man väl få göra. Men alltså satan vad tråkig viss populärkultur är. Jag har dessutom en ide om att det inte är särskilt bra att bli matad med den typen av kultur sedan barnsben. Inte att det skulle vara direkt farligt eller så, men jag tror inte att psyket utvecklas särskilt mycket av den typen av extremt svart-vita och banal kultur som liksom serveras på silverfat. Det är fördummande, helt enkelt.

Om jag skaffar barn kommer jag hålla dem så långt bort som möjligt från den typen av kultur. Jag vill inte mata mina barn med underhållningsvåld, banala storys och simpla och generaliserade karaktärer. Det blir man ju fan puckad av.

5 reaktioner till “Transformers.”

  1. Nja, det är framför allt unga killar som gillar skiten. Dom är målgruppen och då behövs sexism och våld för att få igång dessa zombies till personer. Jävligt tröttsamt, minst sagt. Undrar när denna grupp som äldre killar ska sluta vara målgruppen för 8 av 10 filmer…

    1. Tyvärr är det ju så att vi uppfostrar pojkar idag till att uppskatta denna typ av film. Har en lillebror som fyller 18 nu, men vi har diskuterat sådan här typ av film i flera år och vi har tillsammans lärt oss vara kritiska till både filmmanus, regi, skådespeleri, könsroller etc. Så han tillhör inte den här ”unga killar”-gruppen kan man säga. Om alla pojkar inte skulle bli uppfostrade så sjukt stereotypt tror jag filmbolagen skulle behöva tänka om en smula. Tyvärr är det ju en nästintill omöjlig process på internationell nivå, så vi lär ju få leva med dessa filmer ett bra tag till.

  2. Jag förstår hur du menar, men det känns lite snobbigt att säga att den här typen av underhållning är fördummande. Jag gillar Transformers (den första) just därför att jag blir underhållen. (Plus att det är robotar!) Ibland är det skönt att bara stänga av och kolla på en fånig, korkad actionrulle och få en dos av action. Det var likadant med A-Team, askorkad action men trevlig underhållning.
    Och sexualiseringen av kvinnor är väl knappast något som är privilgerat just den här typen av underhållning.

    Måste också tillägga att mina manliga vänner, ogillar sexismen precis lika mycket som mig. Frågan är egentligen när Hollywood ska inse att alla män faktiskt inte alls är så jävla simpla att det enda som krävs är lite tuttar och våld för att få dom att se en film.

    1. En viss mängd sådant är väl okej, men jag tror att det är skadligt att bli matad med det som många ungar blir idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *