Twitter 27/01.

Folk som ska hålla på och resonera kring vad som är ”feminismens problem”. Det är väl patriarkatet, i vanlig ordning. En hör ofta att feminister måste bli bättre på att kommunicera och så vidare. Tänk om det är andra som måste bli bättre på att lyssna.

Problemet är nog inte hur feminister kommunicerar utan vad vi kommunicerar. Budskap som är subversiva är sällan populära. Klart som fan folk tar varje chans att förkasta det feministiska budskapet med att det är för ”akademiskt”, ”teoretiserande” etc. Men detta handlar snarare om att en inte vill ifrågasätta sin egen position, varken som man eller kvinna.

Jag upplever feminismen som väldigt öppen, och det finns många pedagogiska redogörelser för det feministiska perspektivet. Problemet är att en som feminist talar utifrån ett underläge. Folk känner inte att de vill förstå vad vi har att säga&gör det alltså inte. Jämför med när till exempel Borg använder sina ekonomiska facktermer. Då vill folk förstå, de anstränger sig. Det beror på att hen företräder det perspektiv som sätter agendan i samhället. Det gör inte feminismen.

Det krävs alltid lite arbete för att sätta sig in i ett nytt perspektiv. Du kan inte förvänta dig att få det färdigtuggat&stoppat i käften. Men visst, feminister ska anpassa sina åsikter och sitt språk för att alla idioter därute ska ”förstå”. Som om de brydde sig.

Så jävla trött på att alltid avkrävas en massa förklaringar av idioter som tycker sig för fina för att ödsla tankekraft. De vill ha det så jävla enkelt för sig. De vill ha punktlistor eller att en ska sammanfatta feminismen i några kärnfulla meningar. Sen vill de typ att en ska vara tacksam för att de ens frågar. Alltså vägrar vara tacksam pga du är för lat för att sätta in dig själv?

5 reaktioner till “Twitter 27/01.”

  1. ”Folk som ska hålla på och resonera kring vad som är ”feminismens problem”. Det är väl patriarkatet, i vanlig ordning.” Fnissade högt av igenkänning åt detta.
    Bra inlägg, förstår precis vilka idioter du syftar på. Men sen finns det såklart de som har svårare att ta till sig ”akademisk retorik” på grund av lägre utbildningsnivå etc.

  2. Som många andra icke-feminister så har jag läst ett antal böcker om feminism, diskuterat med feminister och vägt för och motargument på ett öppet sätt.

    Min tolkning av feminismens situation är att om den anammar en modern vetenskaplig och filosofisk standard så kommer den i praktiken att förgöra sig själv då feminismens grundtes kommer visa sig falsk, eller åtminstone obevisbar. Detta är egentligen väldigt goda nyheter för både män och kvinnor, men eftersom många individer har spenderat tid och kraft på den feministiska kampen och även många karriärer som byggts på denna så lär vi nog få se de nuvarande avarterna av feminism ganska många år framöver.

    1. Berätta gärna vilka böcker om feminism du har läst och vad som är ”feminismens grundtes”. Du verkar ju så otroligt upplyst om man ser till dina kommentarer.

  3. Känner att det relaterar till din nyare inlägg om att det handlar mycket om hur man ställer frågan när man inte förstår. Snällhet tar en långt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *