Varför jag hatar Christina Ricci.

Det finns få skådisar som jag hyser sådant instinktivt hat mot som Christina Ricci. Så fort jag ser henne så bubblar det upp i magen. Jag har länge undrat varför, men nu kom jag på det.

Jag har sett denna kvinna i två roller. Dels i Monster, där hon spelar någon slags medelklassbrud som flyr sitt trista liv och inleder ett förhållande med en kvinna som har hamnat på glid. Den här kvinnan säljer sig och bjuder Christina på allt, mat och husrum, för att hon är kär i henne. I slutet av filmen så anmäler Christinas karraktär den här kvinnan, som jag förstod det för att hon ”lurat” henne att ta droger (typ röka på) och ”rövat bort henne”, vilket inte stämmer.

Den andra rollen är den i Fear and loathing in las vegas, där hon spelar något slags syravåp som Hunter S. Thompsons samoanadvokat dragit med sig till sitt hotelrum. Där sitter hon och målar portätt av Barbara Streisand.

Detta är typ de två vidrigaste karaktärerna jag sett på film, ever. Speciellt den hon spelar i Monster, där hon bara är totalt efterbliven genom hela filmen, utnyttjar den här stackars kvinnan för att sedan anmäla henne. Hon är inte ens ond eller så, bara en sinnessvag idiot som inte klarar av att stå för sina egna handlingar utan måste få sig själv att framstå som ett offer för att ingen ska döma henne där hemma. Idiot.

Men hon är en grym skådis, onekligen. Och snygg också. Men jag kommer nog aldrig kunna tycka om henne på grund av vilket fruktansvärt första intryck hon gett mig.

7 reaktioner till “Varför jag hatar Christina Ricci.”

  1. Jag tycker också att hon är en grym skådis. Och snygg. Det är synd att man dömer vissa skådisar efter skitroller man sett dem i. Men det hjälps liksom inte. >< jag har också vissa skådisar jag inte riktigt pallar pga. deras ytterst osympatiska karaktärer. Det är inte det att jag ogillar skådisarna i sig eller tror att de är likadana i verkligheten som sina karaktärer, men de får mig liksom alltid att tänka på de där rollerna som svin. Haha.

    1. Precis. Jag tänker sällan så men just Christina Ricci har inte lyckats tvätta bort sin idiot-stämpel hos mig.

  2. Jag har samma grej med Audrey Hepburn (ja hej, här är vi moderna). Jag tycker hon är så ofantligt trög och jobbig och osympatisk i både My Fair Lady och Breakfast at Tiffany’s att jag helt enkelt inte kan gilla henne, eller ens tycka att hon är snygg.

  3. Haha, usch. Jag älskar henne dock. Såg henne först i Familjen Addams & sen Sleepy Hollow. Väldigt bra filmer 🙂 Sen även i Penelope där hon är jättesöt med gristryne!

    1. Vet inget om något gristryne men om Familjen Adams inte lyckas omvända dig är det ganska kört.

      Och till vem det nu var som ogillade Hepburn vill jag ge en tumme upp, rådjursögon ursäktar inte att man är efter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *