Den största kulturkrocken.

Av alla grejer jag upplevt här i Bryssel så är nog den största kulturkrocken följande. Det enormt korkade systemet på bankomater.

Först sätter man in kortet. Man blir påmind om att inte glömma kortet. Man trycker ”ok”. Sedan får man välja belopp. Man måste alltså aktivt bekräfta att man läst uppmaningen om att ta ut kortet.

Sedan kommer denna ruta upp. En väldigt tydlig varningstext och sedan fyra stjärnor. Det betyder att man ska slå in sin kod, men det kan man fan inte tro eftersom det ser ut som ett felmeddelande. Längst ner finns även en knapp för att få kortet tillbaka. Vet inte hur många gånger jag tryckt på den för att jag trott att något är fel.

Sen väntar man jättelänge innan  pengarna kommer och blir påmind igen om att inte glömma kortet. Även denna påminnelse måst man okeja innan man får gå vidare i det spännande spelet.

Sen får man pengarna. Och så blir man påmind igen om att inte glömma kortet. Men man måste trycka på den jävla knappen för att få kortet.

Det är ju så oändligt mycket smartare att göra som så att man får pengarna efter att man tagit ut sitt kort som alla andra bankomater jag någonsin använt innan har fungerat. Men icke. Istället detta aspuckade system.

5 reaktioner till “Den största kulturkrocken.”

  1. När jag var på teneriffa var det 5 frågor man var tvungen att besvara för att få pengarna, bland annat ”vill du ta ut pengar eller bara få ett kontobesked?” och ”vilken valuta vill du ha?”. Alternativ man i Sverige kan ”välja” om man behöver det men inte måste ta aktiv ställning till varje gång.

  2. vilken bank? bodde i belgien ett år och kan inte dra mig till minnes något konstigt med typ ING:s automater. Förutom att man skulle välja belopp innan man slagit in koden, här i finland är det tvärtom.

    1. Dexia tror jag det var. Men stöter på samma system nästan alltid när jag tar ut.

  3. Tack för tipset! Nu slipper jag stå där som en idiot och få mitt kort spärrat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *