En man utan Kuk kan också våldta.

Det finns vissa som hyser olika slags hämndfantasier som våldtäktsmän. Typ att de ska kastreras och så vidare.

Förutom att det såklart är vidrigt med kroppsstraff, så tycker jag det är en så märklig och, vill jag hävda, patriarkal syn på vad en våldtäkt är som menifesteras här. Allting handlar väldigt mycket om Kukar. Det handlar om att en Kuk otillåtet tränger sig in i en kroppsöppning, och då blir det såklart rationellt att vilja klippa av Kuken eftersom det är den som är ”vapnet”. Kuken får stå symbol för maskuliniteten.

Men våldtäkt handlar inte om penetration, det handlar om makt. Det handlar om att ta en annans kropps och göra den till sin, använda den på det sätt som behagar. Det handlar om att göra det på ett sexuellt sätt, där människan utnyttjas som en könsvarelse, reduceras till denna.

Att sätta ett så stort fokus på Kuken är ett biologistiskt och cissexistiskt sätt att se på mäns makt. Det sitter inte i deras könsorgan, det sitter i hur manlighet konstrueras i det här samhället. Hur maskulinitet handlar om makt, och i hög grad om sexuell makt över kvinnor.

Kuken har fått stå som symbol för maskuliniteten, och den är en viktig symbol i patriarkatet som vi måste diskutera, men maskuliniteten utgörs fortfarande inte av Kuken. Kuken är i sig inte ett bättre vapen än någon annan kroppsdel, det är bara den symbolik vi utrustat den med som utgör faran.

Även en kastrerad man kan utöva maskulinitet, ta sig makt över kvinnor och använda dem som sexobjekt. Att tro att det handlar om Kuken som sådan är i sig en patriarkal konstruktion. Vi måste istället se på det samhälle som ger Kuken så stor makt, som gör att det är just penetrationen som anses vara det stora hotet mot kvinnor.

9 reaktioner till “En man utan Kuk kan också våldta.”

 1. Jag håller med om att kroppsstraff och annat hämndbeteende inte ska vara tillåtet, men… Man kan inte alltid hjälpa sina hämndfantasier. När jag hade utsatts för ett övergrepp var hämndtankarna ett sätt för mig att känna att jag fick upprättelse i det tysta. Han fick aldrig några konsekvenser för det han gjorde, utan kunde bara gå vidare. Vilket inte jag kunde. Jag äcklades av mig själv, tog på mig skulden, var rädd för honom och så vidare. Länge. När jag kommit över ”sorgstadiet” började fantasier om hämnd dyka upp i mitt huvud. Jag kastrerade honom, torterade honom och skar av hans reproduktiva organ, trots att det inte ens varit det han använt vid övergreppet. Trots att jag visste att jag aldrig skulle verkställa mina fantasier så gav mig det en känsla av att få vara en människa igen, inte ett objekt han kunde använda hur som helst. Och först då kunde jag bli hel.

  1. Alltså jag tycker verkligen att offret får tänka och känna vad fan hen vill, nu pratar jag mer om människor som tycker att detta ska implementeras på en samhällelig nivå. Hade kunnat vara tydligare med det.

 2. Hur definierar DU våldtäkt. Jag har läst PIV debatten och vet inte vad jag skall tro, riktigt eller trollande.

  Jag blir glad när någon ser mig som sexuell person och agerar på sin åtrå men jag vill vara en del i det agerandet, frivillig. Är det inte skillnad påen busvissling, ett ögonkast, tafsande, fasthållning eller att bli våldtagen?

  Känns som en diss mot de tjejer som blivit våldtagna på riktigt.

 3. Blivit tvingade till sex med fysiskt våld. Slagna, fasthållna, bundna. Oavsett om det innebär bli knullad eller tvingas använda munnen på en kuk eller fitta.

  Våldtäkt helt enkel inte bara utpressning något annat.

  1. Vad jag vet så ingår hot om våld och utsatt tillstånd i den juridiska definitionen. Ser inre varför din definition skulle vara mer relevant, du får nog kosta på dig några argument.

  2. Nu blev jag riktigt provocerad – jag tycker att du ska ge tusan i att försöka hävda att du har någon som helst koll på vad ”en ritkig våldtäkt” är eller inte är. Det här var riktigt smaklösa kommentarer Belinda.

 4. Är det inte också en typ av våldtäkt/patriarkalt våld att kastrera någon?

  Förnedra, märka, bemäktiga sig över någons kroppsliga integritet, osv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *