En sak jag har väldigt svårt att förstå.

Fick följande kommentar på mitt inlägg om mensbindan och Lady Dahmer:

Om jag la ut en bild på blodet från mina hemorrojder då?

Liknande grejer stöter en fan alltid på när en skriver om att kvinnokroppen anses orimligt äckligt. Folk skriver typ att de skulle ha blivit äcklade även om det var bajs/kräks/kiss/whatever.

För det första tror jag helt enkelt inte att detta är sant. Jag bara tror inte att någon skulle anmäla en bild på till exempel en bajsig blöja. Jag tror inte att det skulle få i närheten av samma reaktioner. Jag tror inte att folk skulle skriva ”det där gör du bara för att provocera”. Och vet ni varför? För att en kan visa upp en bild på en bajsig blöja utan att provocera!

Så till den som vill göra någon slags konstig poäng genom att själv lägga upp en bild på något äckligt, gör det. Om det bemöter samma reaktioner så tycker jag att det är vettigt att normalisera. Troligen så kommer det inte att bli samma reaktioner eftersom det helt enkelt inte är lika stigmatiserat.

Den som vill hävda att det inte föreligger något som helst stigma kring mens kan förslagsvis skita i hela frågan, eftersom deras inställning uppenbarligen är oproblematisk. Då borde en liksom inte bry sig, tänker jag. Men uppenbarligen verkar själva det faktum att någon försöker göra något mer accepterat vara provocerande i sig. Och detta, detta har jag så sanslöst svårt att begripa.

2 reaktioner till “En sak jag har väldigt svårt att förstå.”

  1. Håller med dig, mens är känsligare än annat som folk anser vara äckligt. Märkte det för inte så länge sedan när jag pratade med några bekanta som inte var särskilt kräsmagade i övrigt, de pratade vilt om galna fyllefester och snuskiga missöden. Sedan nämnde jag något där mens var inblandat, inget avancerat alls, och hela sällskapet blev först knäpptyst följt av att de brast i nervöst skratt och började vrida på sig. Insåg förstås att de inte skrattade för att det var roligt, utan åt att jag ens började prata om mens. Samma personer som skrytmässigt berättade om kräks i sänghalmen tittade nu på mig som om jag gått över gränsen. Ganska löjligt.

    1. Väldigt fånigt. Grejen är, tror jag, att diverse kvinnliga funktioner inte får vara roliga. Att skämta om mens, fitta etc är långt mycket mindre accepterat än att skämta om bajs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *