Ett bra förslag är ett bra förslag oavsett vad SD tycker!

När det gäller vad SD röstar på så har de gånger där oppositionen fått ”hjälp” blivit betydligt mer uppmärksammade i media, än de gånger där SD röstat med regeringen, men tydligen har de i frågor där de kan avgöra röstat med regeringen en stor majoritet av tillfällena.

Jag tror knappast att oppositionen har samarbetat med SD, det finns för många inom de rödgröna som skulle ställa sig starkt emot en sådan uppgörelse. Det skulle inte gå. Jag tror inte heller att regeringen har gjort det, men där handlar det nog mer om pr-strategi än om ett faktiskt ställningstagande.

Bert Karlsson berättade i en intervju jag läste om Ny Demokrati och att socialdemokraterna hade dragit tillbaka ett förslag när de fick reda på att Ny Demokrati skulle rösta för det. Det är olyckligt att man antar att folk är idioter på alla punkter bara för att man är det gällande invandrarpolitik, men än olyckligare att förslaget i sig inte är det som räknas, utan varifrån det kommer.

SD måste ju mörka sina åsikter på grund av det rådande klimatet, för inget av blocken skulle driva en fråga som SD också drev. Det gör att man inte vet var SD står i andra frågor än invandrarfrågan och då är det omöjligt att bemöta dem på ett vettigt sätt om man nu skulle få för sig att vilja göra det. Det är i och för sig knappast en önskan hos de flesta.

Det blir såhär eftersom samtliga partier saknar ideologisk kompass, om ingen tror på något så är det lätt att göra avkall på sina låtsasåsikter för att SD har samma. Om partierna verkligen trodde på sina förslag så skulle de fortsätta göra det oavsett SD:s åsikt. Diskutera förslagen sakligt istället för vilka man samarbetar med. Ett bra förslag är ett bra förslag oavsett vad SD tycker.

En kommentar till “Ett bra förslag är ett bra förslag oavsett vad SD tycker!”

  1. Alltså man kan ju inte ha särskilt stor tilltro till sitt förslag och verkligen brinna för sin politik om man slopar ett förslag bara för att ett extremt parti också röstar för det. Förslaget i sig kanske är bra, då bör man ju skita i vad typ SD också tycker. Men de är väl så rädda att folk ska sluta rösta på dem om de får reda på att både det partiet + SD röstat för förslaget. Då kanske folk skulle sammankoppla dem med SD fortsättningsvis, vilket förstör partiets maktgalna ambitioner. Suck. Om de ändå bara kunde tänka lite mer på folket och lite mindre på själva makten. Visst är makten viktig för att kunna genomföra de förändringar man vill, men det känns många gånger som om politiker och de partier de tillhör bara är kåta på makten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *