Fred mellan folk, krig mellan kön!

Satan vilken infantilt inlägg som Amanda Schulman har skrivit. Hon tycker att män ska puckla på varandra istället för att puckla på ”oss” kvinnor.

Ni får slå varandra hur mycket ni vill. Använd knivar och andra vapen, jag bryr mig inte, bara ni låter oss vara. Vi är svagare än vad ni är. Kan det inte bara få vara så enkelt, att vi ber er att sluta.

Förutom det uppenbara i att ingen förtjänar att bli slagen (framförallt inte med knivar eller det mer abstrakta ”andra vapen”) oavsett om man är man eller kvinna så förundras jag över hur hon tycker sig ha rätten att föra alla kvinnors talan. Alla kvinnor inkluderar även mig och jag ställer inte upp på detta. Alls.

Visserligen är mäns våld mot kvinnor ett samhällsproblem men det är fortfarande större risk för en man att bli angripen på stan än för en kvinna (i hemmet är det väl annorlunda, jag vet inte hur det blir om man slår ihop allt våld). Våld mot kvinnor sker i relationer medan våld mot män sker mer plötsligt och från lite vem som helst.

Hon får det att framstå som om patriarkatet är något slags krig mellan könen, där män gör allt de kan för att utrota oss kvinnor. Usch och fy! Jag undrar verkligen hur hon tänkte när hon skrev det här inlägget. Hon ba: ”gu va bra, nu ska jag ta ställning mot våldtäkter o sånt dåligt”. Och så blev det bara så fel.

För övrigt: folk som hävdar att våldtäkt är det värsta som kan hända en. Alltså, jag förnekar rakt inte att det skulle vara sjukt vidrigt att bli våldtagen och att jag troligen skulle må dåligt om det skedde men jag kan fan tänka mig saker som är etter värre. Som att bli torterad, till exempel. Fy. Jag tycker faktiskt inte att man måste utnämna något till ”det värsta” för att det ska vara värt att #prataomdet.

11 reaktioner till “Fred mellan folk, krig mellan kön!”

 1. I inlägget som jag kommenterade på, så länkade du mej för att jag hade skrivit att det var ”läskigt” med de döda fåglarna. Såg det nyss.. Haha, kollar du inte vart du länkar? =)

  1. Trodde du kommenterade ett annat inlägg (det du kommenterar nu). Jag måste ha missat din ironi, helt enkelt. Eller så var jag medveten om den men länkade ändå på skämt.

 2. Som om det skulle vara mer okej att slå någon som är starkare?! Jag tycker båda situationerna är lika fel. Om någon är fysiskt svagare (vilket jag antar att hon syftar på) kan man visserligen anses utnyttja situationen, men det finns folk som slåss som utnyttjar psykiska svagheter också. Eller folk som misshandlar psykiskt som gör detsamma. Och oavsett vilket är det fortfarande jävligt fel att slå någon som är lika stark som en själv eller starkare. Jag fattar inte riktigt hur man INTE kan bry sig om det skeva i även detta. Våld är alltid våld liksom, även om det sker i olika situationer och mot olika bakgrund. Våld i sig är jävligt tragiskt, tycker jag, och ALLT våld borde uppmanas få ett slut, inte bara mäns våld mot kvinnor.

  Besides så är ju inte alla kvinnor fysiskt svagare än män. Det finns liksom starka kvinnor och svaga män också. Sen tycker jag precis som du att det är irriterande när folk ska föra alla kvinnors talan. De tycks tro att de gör kvinnor & jämställdhet en tjänst, men egentligen är det ju nästan så icke-feministiskt som det kan bli. Hon placerar in alla kvinnor i samma fack + gör det till nåt slags krig mellan könen + utmålar alla kvinnor som svaga. Helt tokigt tycker jag.

  1. Jag tycker det kan vara okej att lägga ett visst fokus på mäns våld mot kvinnor, även om allt våld givetvis ska upphöra. Men jag sätter det ju i ett strukturellt perspektiv, och tror att jämställdheten kommer öka på sikt om män slår kvinnor mindre (i relationer är det vanligare att mäns lår kvinnor, also). Det hon gör är ju att uppmuntra folk till att slå oskyldiga män istället. Totalt orimligt.

 3. det kan ju va så att hon syftar på de män som utför dessa våldsbrott. Alltså att en våldtäksman gärna kan få gå och slå en annan våldtäksman. Något jag inte skulle ha några problem med även om det inte är pk. Men rätt så slarvigt uttryckt av henne dock.

 4. (Nej, att bli våldtagen är inte det värsta som kan hända en. Fast det är ju inlärt för de flesta så om/när de händer blir tjejerna mer traumatiserade än vad de skulle behöva.)

  1. Ja. För om man blir våldtagen och inte hatar resten av sitt liv så degraderas men genast från Madonna till Hora. Att få sin sexualitet skändad är det värsta som kan hända en kvinna. *arg*

 5. Om det är någonting jag inte orkar med så är det när killar säger ”jag skulle aldrig slå en tjej” ett urgammalt talesätt och otroligt irriterande. ingen ska slå någon man om man ska slå så ska man slå jämställt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *