Genusnytt.

genusnyttVissa dagar får en extra mycket besök från Genusnytt, så att sidan hamnar över listan på tio vanligaste ”källor”. Som tur är har Ström aldrig själv länkat till mig, något jag skattar mig lycklig för eftersom besökstopparna från Genusnytt i princip alltid kommer tillsammans med ett ökat antal otrevligheter och kommentarer som jag tyvärr måste radera. Därför har det börjat krypa en känsla av obehag när jag ser Genusnytt ploppa upp i mitt statistikverktyg. Det betyder att det är någon som har klickat sig in här från någon, troligen väldigt fientlig, kommentar.

Kan för övrigt tillägga att jag aldrig kommenterat på Genusnytt själv, eftersom jag som sagt inte ”tar debatten” men antifeministerna. Det är så jävla meningslöst att munhuggas med människor som en står på andra sidan den politiska skalan som. Jag avskyr när de kommer in här och härjar, och då vill jag såklart inte göra detsamma mot dem, det vore väldigt dubbelmoraliskt av mig. De kan väl få ha sina små konspirationsteorier i fred, antar jag.

11 reaktioner till “Genusnytt.”

  1. Det går. Jag har en kompis som är antifeminist och det går att diskutera med hen. Det som stör mig mest med hens argument är att hen är ”anti-feminist” för att det finns så många feminister som skadar den verkliga jämställdheten enligt denne.
   Men jag har tagit debatten med hen ett gäng år och det går faktiskt framåt och hen har till och med börjat notera saker i media och samhället nu som hen INTE såg tidigare på grund av att jag tagit debatten med hen.

 1. Ja men det där har jag faktiskt funderat på. Hur vanligt är det att feminister går in på antifeministsidor/bloggar och bara trashar? Jag har ingen aning eftersom jag i det fallet valt ”strutsbeteende”. Jag har nog svårt att orka med det normala samhällets kvinnofientliga/sexualiserande/objektifierande kontext. Så det är ren överlevnadsinstinkt att söka sig till sådant som ingjuter hopp om mänskligheten istället. Men jag tror att det också har med männens självklara ”Nu ska ni lyssna på mig. Nu kommer jag in här och jag är sååå intressant och smart, faktiskt närmast geniförklarad” som driver dem att vara överallt. Sjukt störigt i alla fall.//Sandra

  1. Mitt intryck är att det inte är särskilt vanligt. Vet några som gör det, men det är inte ett beteende jag ägnar mig åt eller uppmuntrar. Att ta debatten i kommentarsfält till tidningar, i facebookgrupper och liknande däremot tror jag är bra.

 2. Efter debatten om näthatet mot kvinnor blir jag rädd att även du ska skrämmas och filtrera dina texter. Hoppas inte männen från Genusnytt tynger dig

  1. Ingen fara. Tar bort sådana kommentarer direkt och tror inte att de skulle masa sig ut för att göra ngt på riktigt.

 3. Hur funkar det där egentligen? Är det att det är den sida som de besökt innan eller måste de trycka på en länk som finns på sidan och på det sättet ta sig hit? Jag hade ett underbart samtal med Hannah på Onewaycommunication där vi diskuterade olika saker och där vi ibland sökte källor till vad folk hade sagt när och sådär… Då var jag både inne på genusnytt och här (det var säkert Hannah också ^^). Räknas vi då in i den statistiken?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *