Helt jävla fantastiskt.

Modetidningen Elle hade i sitt senaste nummer med en fotosession med en normalviktig/knubbig/mullig/kurvig/valfri passande omskrivning av ordet tjock i modesammanhang, vilket är lite av en sensation i sig då Elle knappast är en tidning som gjort anspråk på att representera någon form av sunda ideal. Men vad som är det mest uppseendeväckande är att det inte står ett ord om modellens avvikande kroppshydda, vilket är otroligt.

Det är nämligen en oskriven regel att alla som släpper in en modell något större än idealet, om det så bara handlar om fem kilo, så ska det vara i ett reportage om tjockismode eller kläder för kurviga tjejer. Det ska helt enkelt påpekas in i absurdum att tidningen står för så fräscha och uppdaterade ideal och minsann kämpar emot modeanorexian som råder, vilket ju i sig är kontraproduktivt, då det ständiga påpekandet av avvikande kroppar rimligtvis bara gör det hela ännu värre.

Hur som helst var reportaget jävligt fräscht och snyggt, även om alla kläder var heltäckande. Man kan ju förvisso inte förvänta sig att de ska langa en ickeanorektiskt bikinimodell, jag tycker Elle har gjort nog bara genom att låta den här modellen passera utan att dra extra uppmärksamhet till hennes kroppshydda.

4 reaktioner till “Helt jävla fantastiskt.”

  1. Det är faktiskt jävligt bra gjort, för det stämmer verkligen att de aaaalltid annars måste påpeka att vi har minsann kurviga/mulliga modeller med i detta nummer!

    & hon var ju fett snygg också om man får säga det. =D

  2. Jag lade också märke till det, att okej, första gången jag ser en ”stor” (i jämförelse med de tidigare modellerna) tjej i Elle, och genast slänger de på henne lite tråkigare kläder, än på de andra tjejerna. Som om större tjejer inte kan bära upp roliga kläder på ett snyggt sätt. Dock kanske det är skönast för modellen, att som du sade, inte få posera i bikinis, då det kanske skulle väcka mycket uppmärksamhet, vilket är synd.

    Jag gillade den här bloggen för övrigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *