Hemskheter.

Ibland stå stöter man på människor som tycker att det är ett rimligt argument för legalisering av prostitution att våldtäkterna i samhället eventuellt skulle minska.

För det första finns det mig veterligen inget sådant samband. De flesta våldtar inte för att de är vansinnigt kåta, utan för att visa makt.

Men säg, för argumentets skull, att det här sambandet fanns. Det skulle fortfarande vara ett vidrigt resonemang. Var försvann individens ansvar i det hela? Om det är så att folk våldtar mer för att dem är kåta så borde man väl snarare lära dem att det aldrig är okej att ha sex med någon utan den personens samtycke, hur kåt man än är.

Att legalisera prostitution på grund av detta vore ett direkt erkännande av synen på sex som någon slags rättighet, och synen på mannen som ett djur som inte kan hantera sina lustar.

11 reaktioner till “Hemskheter.”

 1. Isåfall borde mördare få jobba som avrättare av dödsdömda i länder med dödsstaff. Så att de får utlopp för sitt behov av att döda.

 2. Dessutom, om sambandet nu fanns, varför skulle en utsatt grupp som prostituerade lämnas åt sitt öde med dessa presumtiva våldtäktsmän? Det jag hör sägas när man påstår detta är att sexköp är våldtäkt, men med visst samtycke då man får pengar för besväret. Hur kan man då i samma andetag vilja släppa det fritt?

  Jag är av åsikten att även sexköp ofta handlar mer om makt än om sex, varför skulle annars män med ett aktivt sexliv med en partner köpa sex? För det händer faktiskt även i förhållanden med ett bra sexliv! Men att det skulle handla om SAMMA sorts makt som våldtäkt, det tror jag inte.

 3. Blir helt jävla matt av detta argument. Det är som Ekis skriver, det har blötts och stötts i århundraden. Att vi liksom måste offra några ”dåliga” kvinnor för de stackars kåta männens skull. Så de kan fungera normalt.

  *morrar*

 4. Word. Jag må vara för ett legaliserande av sexköp, men att ta till det där argumentet är ju uruselt. Våldtäkt är ändå ett övertramp, oavsett vad orsaken bakom det är. Så även om dessa personer våldtar bara för att de är så kåta och inte får utlopp sin kåtma, är de inte särskilt respektfulla av sig ändå. Kan man ens överväga att passera en sådan gräns bara för att man har stånd har man problem. Det känns därför dumt att man inte reder i orsakerna till varför någon begår ett sådant brott bara för att den är kåt, istället för att en enskild grupp i samhället ska behöva ta smällen.

  För man kan ju tänka sig att de här männen ändå inte skulle behandla hororna särskilt väl just p.g.a. att de redan verkar ha problem med gränser. Alltså är det, oavsett hur sambandet ser ut, mycket bättre att arbeta förebyggande på andra sätt. Dessutom undrar jag om de menar att en hora inte kan bli våldtagen? Det kan hen fanimej bli. Och, dessutom, så är vissa prostituerade redan ganska utsatta. Känns bara dumt att ”bussa” potentiella våldtäktsmän på dem.

  Hur som helst är även jag av åsikten att våldtäkt oftast är en makthandling. Av sådant jag läst inom ämnet har jag beslutat mig för att förhålla mig till denna linje. Och jag tänker att det inte kan vara på något annat sätt än att maktbehov är den vanligaste orsaken, för varför skulle annars (precis som Tildaf skriver) män som är i förhållanden våldta? Jag menar, somliga våldtar sin partner trots att de fått ligga flera gånger i veckan. Trots att de inte är sprängkåta jämt och ständigt.

  Ska dock inflika att Japan har, eller i alla fall har varit, ett av de land där statistiken för anmälda våldtäkter är lägst. Det spekuleras i att detta beror på att Japan är så extremt när det gäller det sexuella, t.ex. det där med att man kan köpa skolflickors trosor i automater på stan. Man tror att detta gör att män i allmänhet får utlopp för sina lustar/perversioner/call it what you like, och därmed inte utsätter kvinnor för dem mot deras vilja.

  Det kan vara värt att fundera på- dock tror jag knappast att förklaringen kan reduceras bara till detta, utan det finns nog fler orsaker. T.ex. är ju japanerna mer traditionella gällande könsroller än vad vi är, och har mig veterligen inte kommit lika långt när det gäller jämställdhet. Kanske har det en koppling- här kanske det är mycket våldtäkter för att män känner att de håller på att förlora den där makten de hade förut? Jag vet inte säkert, utan detta är alltså bara spekulationer.

  Bra skrivet hur som helst. 🙂

  1. Jag gillar spekulerandet (känns som saker man säger en lördagsnatt), just det där med japanerna finner jag riktigt intressant… Just öppenheten är ju något vi kunde ta efter (skulle det fungera med vårt lite mer jämställda samhälle?)

  2. Men Japan har ju en helt annan lagstiftning angående vad som är våldtäkt och inte. Män kan ju tex inte bli våldtagna, då varken anal eller oral penetration räknas. Dessutom måste våld och hot förekomma, och att bli penetrerad av tex en pinne räknas inte, bara penisar. Och kvinnor kan heller inte våldta kvinnor.

   Och om man tex blir (som kvinna av ens mans penis under våld och hot)-våldtagen under ett bankrån eller en kidnappning räknas det inte heller in i statistiken, då det bara är det grävsta brottet som förs in.

   1. Fast iochförsig jämförde jag ju nu med den generella västvärldslagstiftningen, har inte så stor koll på hur pass crazy den är i övriga världen ^^

    1. Jag har hört från flera håll att japan har en väldigt snäv definition av begreppet ”våldtäkt”. I de flesta länder så ses det nog som våldtäkt om man blir tvingad att t.ex. suga av ngn, även om penetration inte finns med i det hela.

 5. Gud ja, det där är bara helt skevt då folk säger. Det finns ju en del vettiga argument för legalisera sexköp, även om jag i nuläget tycker att nackdelarna med råge överväger fördelarna. Men det där är ju bara skevt plus att man helt missförstått vad våldtäkter beror på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *