Klassföraktets högborg.

Denna grupp som handlar om hur fruktansvärt oclassy, töntigt och typ äckligt det är med underklassbrudar. Bjuder på några fräscha fördomar om underklassen:

asså jävla fittorna på städ företaget ville att ja skulle jobba 4 dar i veckan asså seriöst????? bad dom dra åt helvette så nu ska ja hem o ta mej en riktit stor öl för d har ja fan förkänat efter denna dan har fan jobbat i 3 timmar!!!!!

Ja, för så är det ju. Underklassen (som ju är typ samma sak som arbetarklassen om man ska använda det mer politiskt korrekta uttrycket) är ju kända för att vara lata och inte arbeta. Det är såklart därför de är fattiga! Att ingen tänkte på det.

åå herre jävvlar va ja e bakis idag!!!! ahahah ungarna fick smaka sin 1a öl igår kväll dom gilla de för de ska ju börjas i tid!!!

Gud vad roligt med skämt om att de gör sina barn till alkoholister! Haha! Helfestligt! Alla från underklassen är ju alkoholiserade, och dricker ociviliserade drycker som vanlig tölpig öl.

SVERGE MIT FOSTER LAND ♥

Alla som är underklass är ju rasister och dessutom stavar de fel eftersom de inte gått ut gymnasiet. Höhö, vad roligt.

har presis shoppat massa fina saker på ica maxis hem inredningsavdelning! Asså fatta va massa fina saker de har där! Nån som vill kma hit å grilla på vår nya fina in glasade balkong ikväll?

Gud vad smaklöst att shoppa på Icas inredningsavdelning! Typiskt underklassen att sakna smak.

Inte nog med det, i gruppen har de tagit andra människors bilder och lagt upp och ironiserat över. Det är så smaklöst att jag smäller av, detta oblyga klassförakt som bara väller över åt alla håll och kanter.

Det äcklar mig något otroligt att denna grupp har fått mer än 4000 likes. Att det finns ett sådant  stort uppdämt klasshat i Sverige gör mig ledsen och bekymrad. Jag kan förstå att man tycker att Mia Skäringer är underhållande när hon parodierar underklassen med sin Tabita, men denna drift saknar all finkänslighet, träffsäkerhet och humor. Det kan vara roligt att driva med stereotyper men jag tycker det säger något om ett samhälle när en enskild stereotyp får så sanslöst mycket uppmärksamhet och anses vara så otroligt tacksam att göra sig lustig över i alla jävla oändlighet. Det räcker ju fan med att säga ”white trash” och folk viker sig dubbelt av föraktfullt skratt.

Detta är ingen träffsäker parodi, detta är bara en kavalkad av förakt, av självtaget tolkningsföreträde och fördomar. Och det äcklar mig så sanslöst att människor skrattar åt de här människorna, gör om deras sociala problem till ett jävla skämt och pekar åt dem som ett djur i bur.

16 reaktioner till “Klassföraktets högborg.”

  1. Jag vet, har lackat ur på den också. De tycker ju fan att allt utom ngt svindyrt specialimporterat vin från afrika är wt.

 1. Tror du missuppfattat detta ganska grovt. Gruppens hat bygger inte på folk med dålig ekonomi, långt ifrån. Det handlar om en viss kultur. En stereotyp, som du själv säger. WT är väl som en amerikansk version av Sveriges raggarkultur, och jag tycker det är intressant att du väljer att hoppa på en grupp som klankar ner på ”fattiga” (det är du själv som valt att kalla dem det) men inte på grupper där folk spelar på motsatsen. Då syftar jag t ex på grupper som ”Odla ditt klasshat” ”Råna överklassen”
  På vilket sätt skiljer sig denna gruppen från dem?

 2. Det är stor skillnad på att skratta åt Tabita, som Mia Skäringer spelar just för att folk ska skratta, och att håna och mobba privatpersoner som inte har någonting att säga till om. Jag tycker att det är äckligt hur folk gör narr av andra människor bara för att de inte lever sina liv ”på rätt sätt”.

 3. säger inte att du har fel, men såhär ser jag det: Underklass – utslagna eller lever i fattigdom/på bidrag. Arbetarklass = ingen högskoleutbildning, arbetar under någon. White trash – livsstil. Man kan tjäna hur mkt som helst och fortfarande vara ”WT”. Hur skulle de annars ha råd med den alldeles för stora TVn osv? (OBS, stereotyp!)
  Det är dock inte ovanligt att folk blandar ihop ”white trash” med vanlig hederlig arbetarklass.

  1. Ja, för att en person en gång haft pengar nog /sparat ihop pengar till, en stor tv gör dem ju genast till välbärgade? Ordet White trash är ursprungligen ett ord som användes om de allra fattigaste vita i usa under slavtiden och de markörer som man lägger i begreppet är mkt bundna till klass. Sedan finns det väl en och annan som är rik och wt, precis som det finns folk som inga pengar har och har en massa överklassmarkörer. Det betyder dock inte att det inte har något med klass att göra.

   1. Det finns massvis med ord och termer som från början betydde något annat än vad det gör idag. Och det handlar inte om att vara välbärgad för att man köper en stor TV, utan att vara nyrik och lägga pengarna på ”fläshiga grejer”. Jag kan skoja om att min granne är wt för att hon har den stilen, beter sig på ett visst sätt även om vi växte upp i samma område och trots att hennes pappa tjänar mer pengar än min.

    1. Vi har en väldigt olika uppfattning om vad som är white trash. Min uppfattning om white trash är a) fattiga vita i usa som bor i husbil och/eller är patriotiska b) brittisk arbetarklass som hoppat av grundskolan. Min uppfattning av WT är att det är fråga om klass, kulturen som uppfunnit begrepp som ”pram face”. Till en viss grad kan man äga en sådan stämpel och kanske vara stolt över att man är folket, jordens salt, eller äkta svensk/brittisk/amerikansk/sannfinländare, men det tar inte bort det nedsättande i ordet. Jag har aldrig uppfattat att WT skulle kunna vara nyrik, inte rik på något sätt. Det heter ”nouveau riche” och är nåt helt annat.

 4. Vad fan ÄR ens ”white trash”? Känns som om varje person som använder det definierar det lite efter eget skön med den gemensamma nämnaren att det skall innehålla saker personen ser ned på. Orka.

 5. Hejsan Fanny!
  Vet inte riktigt vart jag ska börja..
  Du gör mig bara oerhört förbannad på mänskligheten. Förstår inte hur man kan ta så seriöst på saker som du gör. Du är antagligen någon liten röd-grön liten ungdomsaktivist som tror att hon kan rädda världen. Det är nog dags att lära dig något, du kan inte göra ett skit åt mänskligheten. Dina moral-attacker på WT-gruppen på facebook är bara patetiska. Varför kan du inte bara, så som så många andra lyckliga människor ta saker med en nypa salt? varför? Det är folk som du som gör vårat samhälle till ett segregerat ”klasssamhälle”. Du försöker bekämpa någonting som inte finns. Svara gärna på min privata mail som jag har lämnat.

   1. Jobbigt när man stavar fel. Kan ju misstas för att an är ngn slags lågutbildad wt-människa.

  1. Ojsan hoppsan, en till som inte kan ta saker med en nypa salt ser jag 😉

 6. Jag levde mitt uppe i den där kulturen i över 12 år i ett av Sundsvalls mest kriminellt belastade områden där folk antingen lyfte bidrag och såg det som det normala eller gick runt och planerade småstötar. De flesta jag umgicks med levde verkligen stenhårt upp till stereotypen och det är ofrånkomligen en ganska destruktiv stereotyp. Jag tycker dock att drifter med WT-konceptet kan vara både acceptabla och riktigt roliga om de görs lite inifrån, med kunskap och med kärlek. Lite som att roligheter kring judisk kultur och särdrag har svårt att vara roliga om de inte kommer från någon hemmahörande i gruppen alternativt från någon med sällsynt mycket koll. Tyckte nog att hon som startade WT-tjejer-gruppen hade imponerande bra uppfattning om vad som sammangfattade kulturen och på hur det såg ut även om hon många ggr givetvis var onödigt elak, idag är dock allt som är kvar en mtbjudande hatgrupp mot de allra svagaste och fattigaste.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *