Mer om graviditet och sex.

Har fått kommentarer på mitt inlägg om graviditet och sex om att kvinnor faktiskt också kan gilla sex. Nå, det har jag aldrig förnekat. Däremot så tror jag knappast att den hets jag ofta ser kring att få ett Fungerande Sexliv efter graviditet handlar bara om att det är så himla viktigt för kvinnan. Det finns andra saker som troligen utgör ett bra mycket större hot mot ens välbefinnande än det.

Det är väl knappast någon hemlighet att det anses högt prioriterat bland både kvinnor, män, det omgivande samhället och vården att kvinnors kropp ska vara funktionell och tillgänglig för män.

Att det är en rädsla som många kvinnor tampas med att de kanske kan komma att bli ”tråkiga” och ”osexiga” som mammor är inte heller någon hemlighet. Jag menar, hur många gånger har en inte sett folk göra en stora jävla affär av den och den har fött si och så många barn och är ÄNDÅ jättesexig.

Eller alla dessa tips om hur en ska ”få till det” när en har barn, som om det var livsviktigt för förhållandet. Vilket det säkert också är för många, då sex är ett väletablerat sätt att visa omsorg och begär till varandra.

Eller hur folk pratar om frånvaron eller närvaron av ett sexliv som avgörande för andras relationer, trots att de inte har någon jävla aning om hur mycket parterna i relationen värderar detta. Men att inte ha haft sex på flera månader ses liksom automatiskt som att en har det tråkigt och passionslöst med varandra.

Nä sorry men jag köper inte att detta bara har att göra med att ”kvinnor minsann vill ha sex”. Det faktum att kvinnor bedöms efter sig sexuella kapacitet och att sex anses vara den mest värdefulla formen av intimitet har nog också ett finger med i spelet.

2 reaktioner till “Mer om graviditet och sex.”

  1. Hej Fanny. Jag går sista året på gymnasiet i Uppsala och har ett (för mig) stort gymnasiearbete som ska vara inlämnat om ca tre veckor knappt. Problemet är att jag har det tufft i skolan och ligger på efterkälken i många ämnen. Jag måste kämpa med att försöka bli godkänd i de ämnen som jag inte klarat av hittils innan jag slutar om ett halvår och har därför mer att stå i än vad jag egentligen klarar av. Min fråga till dig kanske du finner helt befängd, men jag tänkte i alla fall kolla med dig om du vill, samt har tid över till att skriva min uppsats? givetvis mot en rimlig peng i så fall.

    Jag frågar inte av ren lathet utan snarare desperation. Jag vänder mig till dig specifikt för att jag antar att du som studerande har goda kunskaper inom uppsatsskrivning. Sedan är mitt grundläggande ämne ”mäns våld mot kvinnor”, något som jag vet att du är väldigt kunnig inom. Det här var bara en enklare presentation av vad det gällade, jag väntar med att skriva mail-adress innan jag vet om du över huvud taget är intresserad eller inte. Svara gärna här i kommentarsfältet.

    1. Jag har tyvärr inte tid för det, jag pluggar själv på heltid och orkar inte ännu ett stressmoment. Däremot kanske du kan intervjua ngn på uppsala kvinnojour för att få material.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *