Kom i kontakt med ditt inre hat
Den rabiata orakade rabiesfeministen Fanny
Fanny Åström. Bor i Örebro och pluggar genus. Skriver om feminism, relationer, lesbisk existens och manshat. Ritar också.

Twittrar indignerat under namnet @sinoes. Finns på instagram under namnet @fannyarsinoe.

Skicka beundrarbrev, hotmejl eller jobberbjudanden till arsinoe.blogg@gmail.com.
Följ mig på Bloglovin!
bloglovin

Om det är så provocerande för dig att ickemän öppnar käften så kanske du borde fundera lite på vad det beror på.

Fick en lustig kommentar:
BsQRjcsIUAAvyu1Det finns en viss typ av män som tar precis alltid en säger som någon slags lagstiftning, och jag tycker det är så himla konstigt. Liksom, tagga ner en aning. Jag är en enda person som ha en åsikt om vad jag tycker är rimligt att förvänta sig från feministiska män. Det går verkligen att själv välja om en är intresserad av att bry sig om det eller inte. Jag kommer inte söka upp feministmän för att säga att de är fula och värdelösa eller hota dem till livet, jag kommer inte att försöka instifta en lagstiftning för feministmän, jag kommer inte att ta upp frågan Feministmannens Framtid på det årliga stora feministmötet (om något sådant äger rum är jag inte inbjuden).

I samma kategori ingår detta:

Bqt52fjIgAALa-_

mandatJa, vem var det som gav mig mandat? Det är en konstig fråga med tanke på att jag inte representerar någon grupp eller liknande, jag har med andra ord inget ”mandat”, för jag företräder bara mig själv. Om jag till exempel hade suttit i någon styrelse hade en kanske kunnat tala om ”mandat”, men nu gör jag inte det. Jag ”representerar” inte heller feminismen, jag är en kvinna med feministiska värderingar som skriver om dem offentligt. Men jag gör inte anspråk på att typ ”företräda” ickemän eller feminismen på något sätt. Jag har aldrig hävdat att det är så.

Vad tror folk egentligen om ”feminismen”? Att vi har ett stort möte där vi bestämmer vem som får kalla sig feminist och uttala sig? Jag kan berätta att det inte är så det fungerar. Vem som helst har rätt att kalla sig feminist, ingen kan göra något åt det. Vem som helst har också rätt att ifrågasätta och kritisera andra feminism. Det finns de som kritiserar min feminism, det finns de som säger att jag inte har rätt att kalla mig feminist (själv skulle jag aldrig säga så, eftersom jag tycker att det är en idiotisk tanke att vissa inte skulle ha rätt till ett ord).

Jag tror att det är såhär; folk i allmänhet är så oerhört ovana vid att kvinnor har en åsikt om hur saker och ting ska gå till att de liksom inte kan hantera det när det händer. De ba ”oj, en kvinna som vet vad hon vill, vad är detta?!?”. Då måste de lägga tid och energi på att berätta för mig att jag inte har en rätt att ha en åsikt eller bestämma. Men grejen är ju att jag visst har en rätt att ha en åsikt, eftersom jag precis som alla andra har yttrandefrihet. Däremot har jag inte någon rätt att bestämma över andra, men det gör jag ju heller inte anspråk på.

Vissa män kan bara inte tåla att en kvinna yttrar en åsikt om deras agerande, och det är det som är grejen här. Det är liksom inte okej att jag tycker att jag har något att säga till om om feministiska män. Att jag ens har mage att öppna käften måste därför framställas som patetiskt och hotfullt, som att jag försöker ”bestämma” trots att jag aldrig gjort anspråk på det. Jag har bara uttryckt en åsikt, herregud. Det är inte som att jag är någon jävla diktator, jag är inte ens politiker. Jag har en blogg, och det är allt. DU BEHÖVER INTE BRY DIG!!!!

Tagga ner en aning, att jag har en åsikt innebär inte att du måste anpassa dig till den. Om det är så provocerande för dig att ickemän öppnar käften så kanske du borde fundera lite på vad det beror på.

7 kommentarer till Om det är så provocerande för dig att ickemän öppnar käften så kanske du borde fundera lite på vad det beror på.

 • red skriver:

  Känner igen mej lite i dethär faktiskt..! Så fort man som kvinna har en åsikt så ska man föst och främst inte ha en åsikt för den är fel så man måste förklara och övertyga i oändlighet! och sen ska man också representera ALLA kvinnor, som om vi inte alla var enskilda meniskor utan en klump med samna åsikt!
  Tack igen för en awsome blogg! :)

 • o3 skriver:

  satanisterna i småorten försökte det – krig skulle det givetvis bli som respons på denna toppstyrning – – – ingen kom till slagfältet, oenigheten befäst.

 • Mella - stolt medlem i PK-maffian skriver:

  Jag hinner inte längre läsa bloggar mitt i veckan och har därför alltid många inlägg att läsa igenom när helgen kommer. När jag läser många inlägg på en gång blir det extra tydligt hur jävla fantastisk du är. Du har en helt otrolig förmåga att sätta ord på saker jag tänker och känner och du hjälper mig ständigt att se så många olika samband. Du skulle bara veta hur mycket dina texter hjälper mig. Tack!

 • Moa skriver:

  Åh, känner igen det där hur mycket som helst. Liksom så fort man säger att man är feminist eller veg eller whatever blir man en himla företrädare som alltid förväntas svara artigt och duktigt på alla idiotfrågor och är de inte nöjd med svaret säger de att man är en dålig företrädare. Wtf liksom??!

  nåt på ett helt annat ämne som jag funderat på den senaste tiden och särskilt när jag läst några av dina inlägg på temat mäns beteende i relationer som det vore asintressant att höra dina tankar om är följande: anser du att även kvinnor kan utföra klassiskt manliga beteenden i en relation (typ distansering, vara den som tar makten över den andre genom att typ sura tills den andre viker sig oxh frågar vafan som står på, vara avståndstagande/kall osv) och att detta också är en patriarkal struktur där det råkar vara en kvinna som nyttjar patriarkala beteenden för att vara överordnad mannen som i ett sådant fall får den klassiskt feminina rollen? Kan tex se i mitt eget beteende vissa såna tendenser, men samtidigt vet jag inte riktigt hur jag ska analysera det i feministiska termer eller hur man ska säga. Det jag undrar är väl typ om du anser att kvinnor kan utöva patriarkalt förtryck mot en man genom att bete sig som en man? Detta gäller iaf för mig i relationer med kategorin ”snälla killar” och samtidigt kanske det bara är att dessa män tenderar att lämna över det känslomässiga ansvaret på kvinnan och min reaktion bara är en protest mot att de inte känner in situationen och tar ansvar.. tänker tex på det du skrev för ett tag sen om intimitet, ofta upplever jag att dessa ”snälla killar” har NOLL KOLL på ifall jag vill att de rör mig och känner inte alls in läget även om jag visar att jag drar mig bort lite och försöker dra mig ur utan att vara alltför otrevlig. Det är dock i såna situationer jag märker att jag beter mig som en man och blir sur och kall.

 • Lena E skriver:

  Håller verkligen med! En skall helst representera alla kvinnor/feminister/osv och även stå till svars. Kvinnor borde helt enkelt hålla käften, det vore enklast för alla.

 • helena skriver:

  Hahaha, ja de är ju otäcka de dära feminazilluminati… 😛 Fram med foliehattarna grabbar!
  Att de tror att en kvinna måste få mandat för att ha en egen blogg säger ju en del om varför feminismen behövs!
  Första kommentaren lyckas ju få in lite martyrskap också, stackars honom för att han ”indirekt” har sårat dig och trampat dig på tårna… 😛 Som att hans strävan är att duga i den feministiska debatten ens.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Arkiv