Politisk ångest.

Igår så låg jag och tänkte på livet. På sista tiden har jag haft sjukt mycket ångest över min framtid. Jag har alltid innan kännt att jag skulle kunna plugga lite vad jag vill, kanske inte söka en linje med bara dess framtida lönsamhet i åtanke. Men jag känner mig så otrygg nu, jag känner mig inte säker på att systemet kan ta hand om mig om jag saknar eget kapital. Jag låg fan i mig och tänkte att om allt går åt helvete som är döden alltid en utväg. Nog kan det vara min ovanligt oroliga läggning som gjorde det, men alla obehagliga nyheter om människor som blivit missgynnade i systemet bidrog helt klart.

Jag kan inte tycka annat än att det är fantastiskt att Moderaterna vann valet trots de som gick ut precis innan och vittnade om hur dåligt behandlade de blivit av försäkringskassan. Fantastiskt hur människor kan sakna medkänsla och insikt till den grad att de aktivt understödjer reformerna i försäkringskassan. För nedskärningarna i försäkringskassan är fan inget annat än grymhet.

Att det tar så lång tid att överklaga försäkringskassans beslut är egentligen det sjukaste. Jag förstår inte hur man kan bygga ett system som tvingar sjuka människor att vänta i ovisshet ett år. Och vilken samhällskostnad sen! Överklagandena måste ju ha ökat något enormt sedan moderaternas reformer. Socialförsäkringsministerns lösning på detta är att man ska ge första instans mer auktoritet, vilket jag inte kan tolka som något annat än att det ska bli svårare att överklaga. Jag har ett annat förslag: ge försäkringskassan pengar så att de slipper förvägra svårt sjuka individer pengar.

Jag vill inte leva i ett land där sjuka människor inte får ersättning trots att de jobbat hela sitt liv (man ska såklart får erättning även om man inte gjort det också). Jag vill inte leva i ett land där det tar ett jävla år att överklaga ett beslut, om man ens får rättshjälp. Jag vill inte leva i ett land där människor tvingas jobba gratis för att få helt oanvändbar arbetslivserfarenhet. Jag tycker att det är äckligt och omänskligt.

10 reaktioner till “Politisk ångest.”

  1. Fredrik ”Arbeit Mach Frei” Reinfeldt arbetar hårt för att nå en slutgiltig lösning på svennefrågan! 😀

  2. Man blir fan rädd. Jag blir nervös när jag tänker på vad som skulle kunna hända om man blev sjuk eller nåt, det känns inte som en självklarhet att stödet skulle finnas där längre… Nä, man får hålla sig frisk och anställd alltså, annars är det kört.

  3. det hade varit likadant om sossarna och vänstern hade haft makten, om inte värre. hej kommuniststat… här har vi en kortsiktig lösning på systemet som håller i 10 år och sen förfaller vi. men det hade kanske varit bättre?

        1. Kommunismen är (i regel) revolutionär, socialdemokraterna är reformistiska. Socialdemokraterna förspråkar en blandekonomi till skillnad från den kommunistiska planekonomin. Mycket stora skillnader. Läs på lite politisk historia innan du kommer och bråkar.

    1. Du har absolut ingen koll på vad du talar om. För det första så måste kommunism inte innebära gulag och svält. För det andra så är socialdemokraterna inte kommunister. De är för en marknadsekonomi, de privatiserar osv. De tycker bara inte att allt ska överlåtas åt marknadskrafter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *