Kom i kontakt med ditt inre hat
Den rabiata orakade rabiesfeministen Fanny
Fanny Åström. Bor i Örebro och pluggar genus. Skriver om feminism, relationer, lesbisk existens och manshat. Ritar också.

Twittrar indignerat under namnet @sinoes. Finns på instagram under namnet @fannyarsinoe.

Skicka beundrarbrev, hotmejl eller jobberbjudanden till arsinoe.blogg@gmail.com.
Följ mig på Bloglovin!
bloglovin

Sex och känslor.

Hur en ser på kopplingen sex-känslor är en sån där grej som folk gärna pratar om. Det verkar finnas en uppdelning mellan de som lätt får känslor för människor de har sex med och de som menar på att de inte får det alls. Av dessa tu så verkar den senare inställningen vara den mest eftersträvansvärda, för då kan en vara en skön person som ligger runt utan att det blir sådär jobbigt och kletigt. Män tycker inte om när det blir för mycket feelings, så det är väldigt praktiskt med en kvinna som inte blandar ihop sex och känslor.

Jag tycker att hela begreppet ”få känslor för” är ganska oklart. Jag får känslor för alla personer jag har samröre med på ett eller annat sätt, och detta tror jag gäller de flesta. En känner alltid någon inför människor en har nära, speciellt om en är intim med dem. Jag har svårt att se hur det skulle vara något eftersträvansvärt att inte göra detta, det låter bara distanserat vilket jag knappast ser som något positivt.

En sak som stör mig är den här uppdelningen i att en antingen ska låtsas som ingenting, tycka att det inte spelar någon roll, eller så antas en vara ”kär”. Jag behöver inte vara kär för att vilja bli respektfullt behandlad av någon jag har haft sex med. Tyvärr verkar många män tycka att det är väldigt viktigt att markera att de inte är intresserade av ”något mer”. Nej, det är inte jag heller MEN jag tycker att det är absurt att gå från att vara intim med någon till att knappt hälsa, utan att det ens funnits någon uttalad konflikt däremellan.

Att ha sex med någon är att släppa någon nära, och det ger såklart känslomässiga efterverkningar. Jag tycker att det är tråkigt att detta ofta beskrivs som någonting negativt, som en begränsning och som något en ska typ ”jobba med”. Jag tycker snarare att det är motsatsen som är absurd. Vad är ens meningen med att vara intim om en inte låter det beröra en känslomässigt?

11 kommentarer till Sex och känslor.

 • ka skriver:

  Amenåååå! Knulla med nån snubbe som sen beter sig som att han är sur bara för att han typ är rädd att en ska bli kär i honom och vilja bli hans flickvän (som om) är så jävla kasst. Vad är det för fel på att vara och ha det trevligt?

 • Kåthet, kan vara meningen. Njutning. Detta är känslor, givetvis, men det brukar inte vara ’köttsliga känslor’ eller ens kamratliga sådana som en talar om då en säger ’ha känslor för’. Vi förhåller oss alltid till alla – i synnerhet dom nära -. med vårt känsloregister; det är underförstått. Det är därför samt pga romansens särställning (som du ju känner till) som ’att ha känslor’ inte betyder att vara en normal människa som känner saker i samröret, utan det betyder ’att ha kärlek’. Det vet du, det vet jag, men ville beskriva varför jag inte ser det som oklart. Lustigt nog tycker jag att det är mer oklart om en man säger att han älskar mig än om han säger att han har känslor för mig, eftersom vänner & familj också säger att dom älskar mig så det går inte att veta på vilket vis men min mamma har aldrig sagt till mig att hon har känslor för mig då uttrycket tillhör romantiken..

  Jag håller med dig om att det är absurt att agera så kallt för att markera att en inte är intresserad, sådana människor verkar va fett full of ’em selves som tror att deras könsorgan är trolleripinnar som skapar romantik. Det är fortfarande medmänniskor som en har delat kroppsvätskor med, som har blivit en del av ens kropp. Tragiskt att då inte visa vettig respekt.

 • Amanda skriver:

  Spot on! Har hänt mig flera gånger att jag har haft sex med en kille utan att egentligen vilja mer än så, men så blir en behandlad som skit efteråt. Liksom nej jag förväntar mig inte att vi ska bli tillsammans eller bästa vänner men jag tycker att jag kan förvänta mig att bli behandlad som en människa?

 • Zev skriver:

  Jag är en av dessa ”jobbiga” människor som inte kan bli fysiskt attraherad av en människa utan att bli kär i hen, och tvärtom. Går jag i säng med någon, så är det för att romantiska känslor finns, och då är det naturligt att jag vill bygga vidare efteråt.
  Min strategi har varit att helt enkelt låta bli tillfälliga ligg och avsluta relationer innan jag trillar dit för hårt..

  • Karl-Johan skriver:

   Jag fungerar ungefär likadant. Enbart personer jag känt under ett långt tag och som har blivit duktigt integrerade i mitt liv är intressanta. Alla andra är ”oattraktiva”.

   Det är ganska svårt att hitta relationer överhuvudtaget då eftersom bekantskaper vanligtvis delas upp i bara vänner, bara sex, eller relationsmaterial. Detta ska också bestämmas tidigt och får ofta inte ändras.

   Fast vet du hur du själv fungerar så går det också att förklara det, och då är chanserna betydligt bättre. Det gäller att hitta dem som inte heller kan tänka sig tillfälliga ligg.

 • Orponet skriver:

  Jag kände en starkare känsla av tillhörighet med den kvinna som ”fick min oskuld”. Minns väldigt tydligt att jag kände mig närmare henne och blev kramigare efter att vi haft vårt första (och enda) samlag, även om det var jättedåligt sex (särskilt för henne antar jag eftersom hon gjorde slut dagen därpå). Men jag har aldrig känt det där igen sen, med någon jag varit med efteråt. Sexet har inte förändrat hur jag känner för personen, och jag har alltid undrat varför det bara blev så första gången. Jag saknar det.

 • Evelina skriver:

  Visst hade en haft det enklare om en var en av dem som kan ha sex utan att få emotionell reaktion på det. Jag har själv tagit på mig den ”masken” för att det verkade vara så uppskattat av killar. Att en inte var ”en sån där jobbig känslo-tjej”, vilket jag nu i efterhand ser som oerhört problematiskt på mer än ett sätt. Det är först nu jag inser att jag nästan alltid har haft sex med killar för att jag trott (eller ja, hoppats) att det skulle bli just ”något mer”, om jag aldrig ens gav skenet om att jag hade några som helst krav på tillvaron. Vilket oerhört självbedrägeri jag har utsatt mig för.

 • Jess skriver:

  Ja ja ja ja ja JA exakt så. Exakt vad jag också tänker. Det måste ju vara möjligt att två personer ligger och sedan bara visar ömsesidig RESPEKT och lite jävla HYFS, fast att man inte har några romantiska känslor för varandra. Men nej, det verkar vara omöjligt för mig iaf. Inte för att jag har velat ha mer, utan för att snubben i fråga typ alltid TROR att jag vill ha med pga jag är av honkön. Och jag känner alltid bara att dude please, smickra inte dig själv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Arkiv