Stoppa pressarna! Patriarkatet tydligen helt berättigat!

Vänta vänta. Jag måste ta tillbaks allt jag skrivit, stryka ett stort svart streck över hela den här bloggen.

Det har nämligen visat sig att en studie visar att män är mer risktagande än kvinnor! Det här är så pinsamt, hur har jag kunnat missa det? Det innebär ju att allt det jag skrivit om mäns våld mot kvinnor, om patriarkala strukturer, om löneskillnader mellan könen och hur män och kvinnor agerar i heterorelationer inte längre har någon bäring över huvud taget, eftersom vi har kunnat uppmäta denna skillnad.

Och det är ju fantastiskt! Kvinnor är inte förtryckta, vi är bara lite lite sämre på att ta risker, och det är därför vi är så dåliga på att få samma lön som män, på att inte bli förtryckta, på att inte befinna oss underst i en maktordning, på att bli utsatta för våld och våldtäkt. Allting har plötsligt fått sin förklaring.

Så jag lägger nog den här feministbloggen på hyllan nu och börjar skriva om något annat. Kanske om att starta företag!

IMG_20121123_132137

Min lättade min när jag fick reda på detta underbara.

8 reaktioner till “Stoppa pressarna! Patriarkatet tydligen helt berättigat!”

  1. Äsch då! Men det måste ju vara nåt fel på den studien för det vet väl alla att det är tjejer och kvinnor som blir gravida. En risk ingen kille eller man nånsin skulle utsätta sig för med alla komplikationer och risker det kan medföra. Jag har iaf aldrig som man fattat hur kvinnor i så stor utsträckning vågar ta denna enorma risk, generation efter generation, som om det vore nåt som bara måste göras liksom. Fullständigt obegripligt! Men vi män kan ju bara vara glada och tacksamma för denna enorma riskbenägenhet kvinnor som grupp briljerar med.

    Till alla militanta ”rabies”-feminister kan ju tilläggas att sluta föd barn och försök få så många som möjligt med er så ska ni fan få se på samhällsförändringar. Eller börja åtminstone kräva bättre betalt i sociala och ekonomiska fördelar för er riskbenägenhet. Det tycker jag vore en feministisk strategi som heter duga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *