Kom i kontakt med ditt inre hat
Den rabiata orakade rabiesfeministen Fanny
Fanny Åström. Bor i Örebro och pluggar genus. Skriver om feminism, relationer, lesbisk existens och manshat. Ritar också.

Twittrar indignerat under namnet @sinoes. Finns på instagram under namnet @fannyarsinoe.

Skicka beundrarbrev, hotmejl eller jobberbjudanden till arsinoe.blogg@gmail.com.
Följ mig på Bloglovin!
bloglovin

Subtilt förtryckande kommentar.

Fick denna kommentar igår som jag tycker är intressant. Låt oss analysera den.

Hej.

Vi befinner oss i olika ändar av de flesta spektrum, i såväl politiska termer, som i strikt könstillhörighet. Och tycks tycka olika om det mesta.

Jag vill (dock) inte hacka på dig för dina åsikter, utan mest säga att jag tycker du verkar ha en fallenhet för tecknandet. Det såg riktigt bra ut. Med betoning på såväl riktigt som bra.

Se det som ett exempel på att man inte måste vara ett svin (eller ja, iallafall inte bete sig som ett) bara för att man är man och (om jag förstår dina resonemang om mina åsikter rätt;) både rasist och fascist.

Ta en timeout, stick ut och res ett tag och måla (eller fota) – jag tror ett break skulle göra dig gott. Inte minst i ljuset av sjukskrivningen.

Hälsar
Daniel

Ps.
Notera nu att inget av det jag skrivit syftar till att förminska dig eller dina åsikter – utan är en uppriktig hälsning, trots att den kommer från fiendens planhalva.

Personen ifråga inleder med att vi tycker olika. Sedan skriver hen att hen inte vill hacka på mina åsikter utan bara vara snäll faktiskt, för att sedan leverera en komplimang. Frågan här är: varför är det relevant för personen att positionera sig emot mig och mina åsikter när allt hen ville säga är att jag ritar fint? Jag lovar, det är helt okej att bara skriva det pang på, utan att berätta att vi tycker olika om saker och ting. Det är inte som att en komplimang betyder mer för mig bara för att den kommer från en meningsmotståndare.

Sedan berättar personen att hen är ett exempel på att en inte behöver bete sig som ett ”svin” bara för att en är rasist och fascist. För det första: som om det spelade någon roll. Det är ju inte som att jag vänder mig emot fascism och rasism för att företrädarna för dessa åsikter beter sig svinigt, utan för att det är två vidriga ideologier som skadar människor. För det andra: att bete sig svinigt är just precis vad den här personen gör.

Sedan får jag tipset att jag ska ta en ”paus” från att göra saker som den här personen troligen upplever som fel och hotfullt för att istället göra saker som är ofarligt för denne, alltså fota och måla. Personen kommer alltså in och tar sig tolkningsföreträde kring vad jag borde ägna min tid åt och vad jag mår bra av och tycker seriöst inte att hen beter sig som ett svin.

I slutet: en förklaring av syftet, som tydligen inte är att förminska mig eller mina åsikter, trots att detta är precis vad personen ifråga lyckats göra. Jag förstår inte vad det ska tjäna till att skriva att syftet är något särskilt när en gör precis motsatsen. Vill du inte förminska mig eller mina åsikter, gör det inte. Det är inte svårt. Men om en går in med inställningen att en är schysst som ger en ”komplimang” trots att en är en meningsmotståndare så går det väl inte så jävla bra helt enkelt.

Det är verkligen helt okej att ge komplimanger utan att berätta hur snäll en är när en gör det eller hur lite en håller med mig om mina åsikter. Det är också helt okej att inte ge någon komplimang om en inte kan hålla sig ifrån detta störiga beteende.

10 kommentarer till Subtilt förtryckande kommentar.

 • Sofi skriver:

  När jag först läste den här kommentaren kunde jag verkligen inte låta bli att skratta (är på sjukt bra humör idag) för den var så clueless på så många plan att det blev komiskt. Särskilt sista delen om hur detta absolut inte syftar till att förminska och nedvärdera dig och dina åsikter utan detta är bara en uppriktig hälsning. LOL!

  Nu har jag läst inlägget några gånger och lugnat ner mig lite och tänker så här: jag hoppas att personen som har skrivit kommentaren läser den några gånger för sig själv, läser ditt svar några gånger och läser alltihop så många gånger att hen till slut är lugn och inte i förvarsmode och inser att oj!! Jag som uppriktigt ville ge Fanny en komplimang blandade visst in massa nedvärderande, förminskande och tolkningsföreträdande trams i min komplimang. Det vill jag sluta upp med NU!
  *läser en gång till och anstränger sig nästa gång att göra om göra rätt*

 • sak skriver:

  Förlåt, men jag kunde inte heller låta bli att skratta när jag läste kommentaren – det var nästan som att han hade ansträngt sig för att garanterat få med så många fel som möjligt. Jag hoppas verkligen att han ser och läser ditt svar, det finns så mycket som han skulle behöva lära sig.

 • Erica skriver:

  Min tolkning är att han menade att du skulle kunna ta ett break – för att sluta må dåligt för en stund. (jag menar inte att anta att du mår dåligt hela tiden, men jag minns att du har skrivit om att du blivit deprimerad)
  För det här med att ständigt påminnas om hur fruktansvärt vårt samhälle ser ut, det har sina baksidor också, såväl för mig som för dig. (Även om det säkert också kan hjälpa dig många gånger, att t.ex. skriva om det)
  Jag är jätteglad över att bland annat du gett mig insikt om mycket, men det finns som sagt många baksidor med att vara så pass medveten, man blir mycket mer nedstämd.
  Så ett break från ”allt”, tror även jag skulle kunna vara bra för dig.

   • Erica skriver:

    Jag menade inte att jag förbisåg förminskningen, för jag ser den. Det jag försökte förklara var min tolkning av det här med ”breaket”, som jag tyckte var något positivt, men bara just den delen.

    • Fanny skriver:

     Alltså tkr väldigt illa om när folk kommer och berättar för mig hur jag ska sköta min psykiska hälsa helt utan insikt i frågan.

   • Brad skriver:

    Is it not possible to separate the presentation from the content?

    First off he pretty much trips all over himself to tell you that he isn’t looking down on you. It feels like a patronizing stance being taken, a sort of ”pat the duktig lille flicka on the head, tell her everything is going to be alright, and tell her to go to bed” sort of comment.

    On the other hand, my interpretation is the same as Erica in that I think he genuienly meant what he said about taking a break. I think he really was trying to think in your best interest and gave you an honest suggestion. I don’t see why you would have an issue with that even if you didn’t agree with the idea itself.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Arkiv