Varifrån kommer den här uppfattningen?

Det finns ju en massa olika typer av ”hen”-användare som är mer eller mindre extrema. Jag tillhör dem som använder det när jag talar i allmänna termer eller när jag inte vet könet. Jag ser det mer som ett praktiskt ord än något revolutionerande ur feministiskt perspektiv. Att ”hen” skulle vara något slags slagträ som vi kan riva ner könsbarriärer med tror jag helt enkelt inte, däremot har det hjälpt till att dra igång en intressant debatt.

Det ryktas ju om folk som använder ”hen” fast de vet könet på personen ifråga. Jag har dock ingen aning om vilka dessa personer skulle vara. Alla jag snackat med eller hört talats om tycker typ som jag: det är ett praktiskt ord i sammanhang där könet är okänt men när man vet könet kan man lika gärna säga hon eller han.

Varför har folk den här uppfattningen om ”hen”? Handlar det bara om det där genusdagiset eller?

3 reaktioner till “Varifrån kommer den här uppfattningen?”

  1. Säg till exempel att jag varit hos läkaren och ska berätta om vad jag blev tillsagd: ”hen sa att jag hade halsfluss”. För att inte varken jag eller samtalspartner ska ta förgivet att läkaren är av ett visst kön.

    1. Alla gör ju som de vill, personligen säger jag hon och hon när jag vet könet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *