Vi hade ett främligsfientligt parti i regeringen redan innan Sd.

Ojsan hoppsan. Nu har Sd fått 5,7 procent av rösterna och det är jävligt många människor som tycker det är jävligt jobbigt att vi, fina öppna Sverige, har fått in ett främlingsfientligt parti i riksdagen.

Jag undrar bara varför ingen belyser det faktum att vi redan hade ett främlingsfientligt parti inne innan, nämligen folkpartiet. Folkpartiet ”liberalerna” som vill ha burkaförbud på skolan och  språktest för invandrare, liberalt (frihetligt) så det förslår!

När jag påpekar detta så säger folk att det kan man ju förstå att lärarna vill kunna se sina elevers ansikten och att bor man i Sverige ska man tala svenska. Ja, det kan man förstå. Man kan också förstå att det sticker i folks ögon att människor som inte har bott eller jobbat i det här landet får en massa bidrag, fri skolgång och sånt samtidigt som det dras ner på pensionerna.

När det gäller burkaförbudet så fattar jag väl att det kan känna ”läskigt” att inte se en persons ansikte men det är verkligen ett resonemang på sandlådenivå, ungefär som när killarna i klassen var arga för att den muslimska tjejen fick ha slöja fast de inte fick ha keps. I en demokrati måste man kunna göra avkall på sina preferenser gällande hur mycket man kan se av någons ansikte för att upprätthålla en viss acceptans. Dessutom så kommer det bara leda till att burkabärande kvinnor skippar att gå i skola, inte att de tar av sig burkan.

När det gäller språktestet så tycker jag bara det är inhumant att tvinga människor som kanske har blivit tvingade att fly från sitt land att vänta flera år på besked om huruvida de får asyl eller inte, för att de måste lära sig det svenska språket. Det är inte humant att låta människor stå ovissa om vad som kommer hända med dem så länge.

Detta är enligt mig främlingsfientlighet. Det är regler som gör det svårare för invandrare, det vill säga främlingar, att komma in , trivas och utöva sin kultur i vårt land. Så sluta stirra er blinda på Sd och se att de här tendenserna finns hos andra partier också, även om det inte är deras enda fokus. Att låta ett enda parti stå symbol för all främlingsfientlig politik är inte sunt, det kommer göra att man tappar fokus på andra främlingsfientliga tendenser.

Sd kommer förhoppningsvis inte påverka så mycket men de kommer med stor säkerhet att hjälpa till att få de här förslagen från Fp att bli verklighet, fast det hade säkert hänt i vilket fall. Jag vill att folk slutar bry sig om från vilket exakt parti ett förslag kommer ifrån och istället fokuserar mer på förslaget som sådant. För i slutänden så är det som spelar roll vad folk säger, inte vem som säger det.

11 reaktioner till “Vi hade ett främligsfientligt parti i regeringen redan innan Sd.”

  1. För att de är olika partier med olika åsikter i mycket, det är skillnad på främlingsfientlighet och främlingsfientlighet.

 1. Jo du har rätt till viss del men skillnaden är att SD bara grundar sin politik på att invandrare ska ut ur sverige, ingen muslim kan vara svensk, alla måste vara lika, alla måste dela samma traditioner bla bla.. FP har en lite bredare politik även om de kan komma med extrema förslag mest för att få uppmärksamhet skulle jg tro..

  1. Jo, jag tycker också mindre om Sd är Fp, men jag tycker att man inte ska stirra sig blind på extremer utan också försöka se det där som smyger sig in, långsamt. Jag tror det är det som i slutänden blir farligt.

 2. Den som var med och satte fart på hela den här karusellen, Bert Karlsson, är fortfarande en populär programledare och medverkar som lite läskig mysgubbe i ett flertal program i tv. Detta trots hans insats i Ny demokrati. Så kort minne har vi tydligen i det här landet.

 3. Nja, med Bert är det någon slags hatkärlek, eller hur?

  Den smygande, dolda rasismen är helt klart läskigare. Så fort SD säger någonting ryggar folk tillbaka men om FP skulle begära burkatvång skulle folk bara rycka på axlarna. Stoppar man med grodor i en gryta med ljummet vatten hoppar de inte ur när det börjar koka.

  1. Ja, sd skulle kunna säga att man ska bygga ut tunnelbanan och det skulle tolkas som rasistiskt. Det är synd att folk inte tar sig tid att analysera budskapen.

 4. Wööööööörd. Vem vet, om det inte varit för Folkpartiet ”liberalerna” kanske SD inte lyckats få så pass stort fäste. Trots allt har ju FP på något sätt lyckats göra det mer accepterat med främlingsfientlighet i samhället.

  Min pojkväns styvpappa tycker för övrigt att jag med liberala värderingar bör rösta på FP, för att även om de inte är liberala idag, så var de det en gång i tiden. Eh. Intressant resonemang…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *