Bloggutmaning. Ämne fyra – våldtäkt.

Nästa ämne i min och Schmenus bloggutmaning om feminism och sex är våldtäkt.

Jag tänker att en central fråga är; vad är våldtäkt och vad kommer det ifrån, vad handlar det om? Vad i vårt samhälle och vårt sätt att vara mot varandra är det som ger upphov till våldtäkterna?

Eftersom det är ett tungt ämne som jag hoppas att många vill skriva på så kommer vi att vänta två veckor. Jag hoppas verkligen att många vill och vågar skriva sina tankar. Utmaningen håller alltså på till nästnästa söndag.

Jag kommer nog att skriva om hur våldtäkt och sex hänger ihop, just eftersom det är så vanligt att folk hävdar att våldtäkt och sex vore väsensskilt.

Den som vill kan twittra under hashtaggen #femsexblogg.

17 reaktioner till “Bloggutmaning. Ämne fyra – våldtäkt.”

  1. BRA OCH VIKTIGT ÄMNE!

    Jag vill gärna bidra med en del som jag tycker lyfts fram alldeles för lite i debatten, nämligen att det finns olika reaktioner på att bli våldtagen och att ingen reaktion är fel. Det är inte fel att må dåligt i flera år och behöva söka hjälp för sitt trauma, men det är heller inte fel att INTE må dåligt över en våldtäkt.

    http://moralfjant.blogg.se/2013/september/du-behover-inte-ma-daligt-over-en-valdtakt.html

  2. Viktigt ämne. Håller inte på med bloggande själv, men har lite funderingar kring hur ämnet behandlas, och hur jag själv reagerar på att läsa om det. Det brukar gå bra att läsa texter som behandlar detta ur ett strukturellt och/eller teoretiskt perspektiv, men jag klarar inte av personliga erfarenheter eller sådant som tydligt kopplar till individen. Ångesten lägger sig i startgroparna så fort ordet nämns (kan varken uttala det eller skriva det själv), och slår till med oerhörd kraft när något triggar, är alltid på min vakt när det kommer till nyhetssändningar o.s.v… Jag vet inte om detta är något jag är ensam om att uppleva? Hoppas hur som helst på att kunna orka med att läsa åtminstone något av inläggen från denna bloggutmaning. Skulle också vilja be medverkande bloggare att tänka på att skriva ut triggervarningar för oss tunnhudingar.

    (och nu börjar jag ju få en massa funderingar kring detta, varför behövs triggervarningar, vad innebär det att vara tunnhudad, varifrån kommer skräcken? Kanske blir tvungen att starta en blogg och vara med själv)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *