Hur jag ser på det faktum att ni är ganska många som anser att jag är psykiskt sjuk.

IMG_20130913_233258Vad anser jag om detta? Jo, jag anser att det är ganska konstigt och en aning patetiskt att människor sitter och diskuterar min psykiska hälsa. Jag har lite svårt att se syftet med det. Varför inte bara bemöta mig mer argument istället? Varför måste ni förklara mig som sjuk bara för att jag har vissa åsikter. Det känns som ett jävligt fegt och undflyende sätt att bemöta det på, istället för att faktiskt tänka efter lite. Personligen brukar jag inte patologisera mina meningsmotståndare. Jag har lite svårt att se syftet faktiskt.

Jag har lite svårt att de vad det skulle spela för roll om jag var psykiskt sjuk. Människor som är psykiskt sjuka kan ofta fortfarande resonera om olika saker. Psykisk sjukdom gör inte att en plötsligt förlorar all förmåga att resonera. Många extremt skarpa människor lider av psykisk sjukdom, så det bevisar liksom absolut ingenting om det nu vore så att jag var psykiskt sjuk. Min eventuella psykiska ohälsa står uppenbarligen inte i vägen för att jag kan skriva texter om patriarkatet som många kvinnor känner igen sig i och tycker är skarpa.

Det har varit och är en stolt patriarkal tradition att patologisera kvinnor som på olika sätt sätter sig emot patriarkatet. Det är såklart ett jävligt bekvämt sätt att bli av med meningsmotståndare, att avvisa dem som knäppa istället för att ta argumentationen på allvar. Den som är ett fegt kräk kan väl såklart göra detta, men jag förstår inte riktigt hur det är relevant för mig att någon tycker det är mer bekvämt att avvisa mig som knäpp än att ta mig på allvar.

Så ja, jag noterar väl att ni som sitter och spekulerar i min psykiska hälsa är fega kräk som inte har något bättre att komma med än att patologisera mig. Det är väl tråkigt för er att ni är så intellektuellt och känslomässigt undermåliga individer, men för egen del så känner jag väl att jag tycker att det är en ganska enkel prioritering att värdera alla de kvinnor som dagligen skriver till mig att jag får dem att känna styrka i kampen mot förtrycket de utsätts för över att några fega kräk sitter i någon källare och spekulerar kring min psykiska hälsa.

Så ja, ni kan väl spekulera bäst ni vill. Jag vet ändå att ni inte har något annat att erbjuda än skit.

20 reaktioner till “Hur jag ser på det faktum att ni är ganska många som anser att jag är psykiskt sjuk.”

 1. Vilket fint bemötande du har till idiotiska kommentarer.

  Jag skulle vilja svara personen ”hur ser du på det faktum att vi ärt många som anser den här typen av kommentarer är helt sjukt otrevliga och idiotiska?” och ”hur ser du på det faktum att vi är många som tycker Fanny är helt fantastisk?!”..

 2. ”Det har varit och är en stolt patriarkal tradition att patalogisera kvinnor som på olika sätt sätter sig emot patriarkatet.”

  Patriarkatets främsta vapen. Usch och fy. Kul att de parodierar sig själva.

 3. Tyvärr finns det alltid idioter, men du ger verkligen svar på tal :-)! Fega kräk som är anonyma och inte vågar stå för vad de tycker har jag svårt för.

 4. Det här är ju det mest skrattretande ( och hemska) jag läst på länge. Asså hur kan mm komm på nått så jävla befängt? kom med nått bättre argument än att du skulle vara sjuk liksom!

  Håller dessutom med helt och håller om att psykisk sjukdom och ha tappat verklighetsuppfattning inte behöver var samma sak. lite rörigt men det jag ville säga är att som du är psykiskt sjuk så är jag det också. Och jättemånga fler med mig. Så då får vi väl vara det tillsammans. <3 systraskapet.

 5. Jo, det är för djävligt hur många respektlösa idioter det finns där ute. Med respekt och tolerans, även för sina meningsmotståndare, skulle vi komma så mkt längre. Men det inses inte utan respektlösheten och våldet florerar, och vi måste sätta upp skydd ikring oss, och försvara oss, för försvara sig är det förstås självklart att man gör. Om ingen kastar ngn sten blir det inget våld, som det står någonstans, och det är så sant så.

 6. Men herregud vilken feg och dum kommentar! Och en kan ju konstatera att ”ganska många” aldrig har träffat en person med pågående schizofren psykos, om de genom att läsa din blogg kommit att ”anse” att du lider av det.

 7. Bra respons!

  Och ja, det ger ju onekligen intrycket av att de inte har några argument att komma med om de drar till med att ditt psyke skulle vara instabilt och därmed är det ”bara” till att avfärda dig. Vilket extremt otrevligt och beklagligt sätt att se på andra människor!

  Historiskt sätt är det ju ett vanligt tillgångssätt av män att bemöta kvinnor som inte är eller agera som de borde. Hysteri (där lobotomi ansågs vara bästa lösningen till riktigt svåra fall) och tvångssteriliseringar är ett par exempel av de mer vidriga sätten.

  Utan att egentligen ha mer koll så tror jag att det är betydligt fler som står bredvid dig Fanny och tycker att du är vettig och skriver saker som är tänkvärda och ögonöppnare än det finns de som tycker de är knäpp och inte värd att lyssna på. Troligen det som skrämmer. För tänk om det du ”har” smittar?! Hemska tanke! 😉

 8. Det är så bisarrt hur anti-feminister så ofta uppfyller alla klichéer som finns om dem. Fatta att leva och dö som en total idiot!
  Jag uppskattar i alla fall denna blogg hjärtligt och är sjukt impad av hur bra och hur mycket du skriver. Otroligt./S

 9. Inser de inte själva vad de gör med sin egen trovärdighet genom att yttra sådana korkade kommentarer? Vem tar någon som bemöter sakargument med lögnaktiga personliga påhopp seriöst? Jag kan då inte ta en sådan person på allvar.

 10. Jag ”råkade” läsa en tråd på flashback när jag såg att jag blivit omnämnd där. Där nissarna skriver om bland annat dig. Och alltså herregud va korkade dom är. Jag tror typ att det hela är på skämt, att människor inte kan va så otroligt dumma. Men det kan dom ju uppenbarligen.

 11. Mkt tragisk och helt menlös kommentar om psykiskt sjuk. Skrämmande dåligt sätt att kommentera på.
  Beklagar att du får sån skit i kom.fälten Fanny.

  Jag har för övrigt helt motsatta åsikter gentemot dig. Men jag tycket självklart det är för djävligt att du ska få sånt.

 12. Att sjukdomsförklara är att patologisera (du skriver konsekvent patalogisera): det har samma ursprung som ”patos”. Sympatiserar med det du skriver i övrigt.

 13. Kul att de ”anser” att du har en diagnos (vilken personen uppenbarligen vill verka ha kunskap om). Jag kan ju anse att någon på gatan som jag aldrig träffat har diabetes, det gör inte denne person sjuk utan bara mig korkad.

 14. Bra mycket bättre svar än hen förtjänade!

  Dessutom är det verkligen mer än lovligt tröttsamt att det, år 2013, finns så gott om oinsatta individer som inte begriper skillnaden mellan att lida av någon form av mental ohälsa och att vara korkad. Men så är det ju ofta just korkade personer som inte kan ta till sig den typen av information.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *