Det absolut dummaste argumentet emot feminism jag har hört.

Okej. I typ förrgår fick jag alltså läsa det absolut i särklass dummaste agrumnetet mot feminism jag någonsin hört under det här inlägget. Så håll i er.

Om det fanns ett patriarkat så hade aldrig kvinnor fått rösträtt.

Historier om t.ex. ”sex-strejk” i antika grekland, hade heller aldrig existerat, om män inte hade brytt sig om sina kvinnor och deras vilja.

Alltså herregud. Detta är så otroligt korkat.

Det den här personen säger är alltså att patriarkatet inte existerar eftersom det finns exempel då män faktiskt har bytt sig om kvinnor och för att kvinnor har fått vissa rättigheter på senare tid (som ju föregåtts av ganska lång kamp).

För det första har väl ingen någonsin påstått att män skulle vara helt likgiltiga inför kvinnors intressen. Det är i alla fall inget jag känner igen som en feministisk tankegång.

Och det där med rösträtt. Det är ju som att säga att det inte finns något förtryck av svarta eftersom apartheid avskaffades. Vad som fick det systemet att komma till från första början vill han ju uppenbarligen inte tänka på.

12 reaktioner till “Det absolut dummaste argumentet emot feminism jag har hört.”

  1. Om det inte fanns ett patriarkat så hade ju kvinnor inte behövt få rösträtt, då hade de haft det på samma villkor som män redan från början.

  2. Vilket jävla spån som dessutom inte fattat att ”historien om sexstrejker” är pjäsen Lysistrate som skrevs av Aristofanes, och inte är något som bygger på en verklig historia.
    Litteraturvetaren i mig är så lack att jag skakar..

  3. Sen är ju det andra personen kläckte ur sig rejält puckat också, förstås. Som att det finns en viss skillnad på att ligga med någon och att våldta någon, och de flesta normalt funtade människor ser inte våldtäkt som ett reellt alternativ ifall en inte får ligga.
    För övrigt är jag ganska övertygad om att sex med folk som vill ha sex med en är sådär aningen trevligare än att våldta någon..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *