Kom i kontakt med ditt inre hat
Den rabiata orakade rabiesfeministen Fanny
Fanny Åström. Bor i Örebro och pluggar genus. Skriver om feminism, relationer, lesbisk existens och manshat. Ritar också.

Twittrar indignerat under namnet @sinoes. Finns på instagram under namnet @fannyarsinoe.

Skicka beundrarbrev, hotmejl eller jobberbjudanden till arsinoe.blogg@gmail.com.
Följ mig på Bloglovin!
bloglovin

Det är inte som att lesbiskhet hypas i detta samhälle.

Det finns verkligen en klyscha som folk säger ofta, för det mesta heteros, och det är att lesbiska minsann också har problem i sina relationer och att det då rakt inte är något paradis att vara lesbisk och gud vet allt vad de brukar mala på om när de väl får minsta lilla anledning att komma igång.

Jag får höra att jag gör detta så ofta och jag tycker det är så jävla konstigt. Det är ju inte som att jag förnekat varken att lesbiskas livssituation är keff eller att lesbiska har problem i sina relationer, jag har rentav skrivit om det många gånger och försökt lyfta det.

Problemet är att när heteros får nys om att lesbiska har relationsproblem låter det såhär:

Jamen det visste en ju att de där flatorna inte alls har det så jävla bra och det visste en ju att lesbiska relationer också kan vara dåliga, jättedåliga faktiskt, och det är nog lika bra att jag stretar på i mitt trygga heteroliv med den här tomma tråkiga mannen jag hatar för det är minsann inte det minsta lilla bättre att vara flata ska ni veta.detlesbiskaparadiestrelation

Men faktum är fortfarande att mitt liv blivit så mycket bättre sedan jag började begära kvinnor. Det är verkligen en så stor förändring. Även när jag var nydumpad och hjärtekrossad i somras var det bättre. Smärtan var inte lika stor, eller i alla fall inte lika meningslös. Jag hade så många fina lesbiska vänner att vara med. När jag började dejta igen var det utan den stadiga känslan av desperation, och förnedringen som följer i dess spår.dumåsteskämmas

Det är ju inte som att samhället kryllar av flatpropaganda, konstigt nog (lol nä patriarkatet osv), istället är det den exakta motsatsen till detta paradisiska tillstånd som råder. Vi får alltid höra hur dåliga våra sexualiteter är, hur hemskt det är att vara lesbisk, hur mycket lesbiska lider och så vidare. Jag blir så trött på skiten. Klart det finns problem men det är ju ingenting som något jävla hetero ska komma och förklara för mig, det märker jag väl fan i mig så bra själv. Dessutom får vi ju aldrig prata om det som berör oss eftersom allting handlar om heteros, och de ytterst sällsynta tillfällen då det inte gör det så handlar det om homosexuella män eller om hur hemskt det är att vara lesbisk.

Så om någon ger en onyanserat positiv bild så kanske det kan få vara så då. Det är inte som att det inte kommer vägas upp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Arkiv