Det krävs mer än så.

En grej som jag stöter på ofta är människor som vill att en ska lyssna på deras fullständigt ointressanta utläggningar om feminismens ”felslut” eller något annat trams, och som sedan, när en inte vill göra detta, kommer med något jävla tjafs om att det minsann är viktigt att ”lyssna på andra” och att andra också kan ha ”intressanta perspektiv” och att en inte bara ska lyssna på folk med samma åsikter som en själv.

Såhär. Även om jag hade velat isolera mig med folk som har samma åsikter som jag så hade det inte varit möjligt, för det finns helt enkelt ingen så homogen grupp. Jag har nog aldrig varit i en situation där jag haft precis samma åsikter som min samtalspartner, och jag tvivlar på att någon har varit med om detta.

Vissa personer har helt omöjligt att begripa att det inte handlar om att en inte vill lyssna på andra generellt, utan om att en inte vill lyssna på just dem. Jag antar att det har att göra med en grandios självbild eller liknande, denna oförmåga att inse att deras perspektiv kanske kan upplevas som ointressanta av någon!

Det är alltid bra med nya perspektiv på saker, men det betyder inte att alla perspektiv är meningsfulla. Det finns gott om människor som inte har något intressant att komma med i en rad olika frågor. Det är inget konstigt med det egentligen, alla har inte något att säga om allt. Det finns en mängd saker som jag inte har något intressant att säga om, och jag kräver inte heller att folk ska lyssna på mina perspektiv.

De som säger såhär är för det mesta inte heller särskilt intresserade av att lyssna på andra, utan de vill bara komma och köra upp sina åsikter i ansiktet på folk, men maskera det som en ”diskussion” på lika villkor.

Andra åsikter och perspektiv har inget egenvärde. Det som räknas är kvalitet, inte kvantitet. Ingen får ut något av att ha en massa diskussioner med folk som inte kan någonting. Och dessa personer måste sluta tro att deras åsikter är intressanta bara för att de är människor. Det krävs mer än så.

28 reaktioner till “Det krävs mer än så.”

 1. Plus att något kan vara kvalitativt för en annan nivå. Skitbra att någon säger något smart på högstadielektionen, men det betyder inte att det är intressant i diskussion på universitetsnivå.

 2. Som utomstående är mitt perspektiv att det ligger något mer bakom feministers generella ovilja att diskutera med övriga människor. Det är som om många feminister anser att man inte längre behöver göra det eftersom man redan har vunnit kontrollen över media och har tolkningsföreträde i dom flesta frågor.

  Feminismen är en politisk ideologi, snarare än sanningssökande.

 3. Åh, vad less en blir på dessa människor som tycker att det är ens skyldighet att 1. lyssna på deras åsikter om feminism och 2. bemöta dem sakligt och respektfullt oavsett hur infantila, irrelevanta, okunniga och ointressanta de är. Det gör att diskussionen aldrig hinner komma till intressanta områden, eftersom den alltid fastnar på en dagisnivå.
  Är ju inte så inom andra områden att folk förväntar sig att den som har kunskaper alltid ska ta sig tid att lyssna och bemöta vad helt okunniga människor har att säga. Ingen skulle gå fram till stephen hawking och mala på i evigheter om sin helt oinsatta syn på universums strukturer och förvänta sig att han skulle tycka det var intressant att få ett nytt perspektiv.

  1. Jag skriver under på allt du säger. Det finns gränser för hur mycket man orkar lyssna på människor som inte ens har försökt sätta sig in vad de pratar om.

        1. Du har lika mycket bevisbörda, om inte mer. Kan du t.ex. bevisa att Ström är påläst, att hen har samma retorik som feminister eller att hen är mest hatad? Tre påståenden bara i din senaste kommentar jag ser få belägg för.

         1. Han har ju uppenbarligen läst väldigt mycket bland annat i sin research till sina böcker. Det kan du enkel finna i just böckerna. Ditt påstående förefaller helt taget ur luften.

          1. Hens böcker lyckas inte bevisa detta för mig iaf.

    1. Jag är feminist. Jag har gästbloggat hos såväl Ström som Billing. När jag bloggade hos Ström skrev han ett kommentarinlägg där han uppenbarligen missade poängen med det jag skrev, och han har inte diskuterat mina åsikter direkt med mig. Så dialogen från det hållet har också vart sådär.

 4. Jag har inget emot att lyssna på andra, så länge dom kommer med ny input. Problemet är att alla meningsmotståndare alltid ska komma dragande med samma jävla argument som jag redan bemött 50000000 gånger. Då orkar jag inte alltid lyssna på idiotin.

  Känns lite som att behöva förklara att jorden är rund och inte platt, vissa gånger. Få håller med men en har ändå så jävla rätt.

   1. Ett av skälen till att jag inte brukar gå in på Ströms blogg och be hen besvara mina argument.

   2. Så vad är du då ute efter? Du kommer aldrig att övertyga någon feminist, precis som någon feminist aldrig kommer att övertyga dig. För olika grunduppfattningar, olika världssyn etc. Du ödslar bara din tid här.

    1. Det finns väldigt många unga tjejer där ute som kallar sig feminister men som i grunden är extremt osäkra i sin tro. En liten knuff i rätt riktning kan göra under.

     Sen är jag fortfarande nyfiken på feminismen, av det jag läst hittills så finns det vettigt folk inom feminismen och som säkert skulle kunna bidra till ett bättre samhälle. Om det finns några här är svårt att säga, men jag har ett gett upp hoppet än.

     1. Hm, jag ska nog blockad dig snart så inga lovande feminister kommer in på fel bana. Eller förresten, det kanske är bättre att låta dig hållas. Hmmmm….

     2. Har du några vetenskapliga belägg för att det ”finns väldigt många tjejer där ute som kallar sig feminister men som i grunden är extremt osäkra i sin tro”? Jag tycker att det snarare talar för att du lider av hybris.

 5. Jag håller helt med. Märker jag att jag t.ex. diskuterar feminism med någon som helt på allvar anser att det inte existerar någon könsmaktsordning lägger jag bara helt ner. Jag orkar inte försöka övertyga personen, alldeles för många gånger har jag erfarit att jag har kommit med logiska, genomtänkta argument och personen greppar bara inte. Hen har redan varit så fullt övertygad om sin ståndpunkt, och ofta helt blind för sociala strukturer. Det är svårt att försöka hålla en givande diskussion med någon som bygger alla sina argument på personliga erfarenheter och ”jag tycker faktiskt så” eller ”JAG blir då aldrig påverkad av människor omkring mig, allt jag tänker och är är för att jag ÄR så.”

  SUCK.

  1. Dessutom blir det så svårt att veta var en ska börja när någon har en så fundamentalt annorlunda grundsyn. Patriarkatet är ju främst något en ser och erfar, vilket gör att det blir så jävla svårt att ”bevisa” dess existens för någon som inte sett det alls. Sådana personer tenderar ju dessutom att hitta andra förklaringsmodeller in absurdum (t.ex. att kvinnor får lägre lön pga sämre).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *