Det mest osmakliga på hela jorden.

För nån vecka sen åkte jag kollektivtrafik(!). Plötslig slog det mig vad det absolut osmakligaste en människa skulle kunna göra är. Nämligen att säga: ”tar du kort eller” till en tiggare.

Jag visualiserade detta skeende och mådde lite illa. Log åt min egen finurlighet sådär. Fy vilken hemskhet jag hade fantiserat ihop! Totalt osannolikt!

Berättade sedan det hela för mig pojkvän. Han sa: ”det har jag varit med om, flera gånger”. Han framhöll det dessutom som att det är något folk säger lite då och då, att det inte är en helt ovanlig kommentar liksom.

Satan vad jag blev paff. Här hade jag suttit och tänkt ut en osmaklighet av episka mått och så hade tydligen min pojkvän bevittnat detta ske flera gånger. Så hemskt! Vilka fruktansvärda människor det finns! Och satan vad verklighetsfrånvänd jag är.

11 reaktioner till “Det mest osmakliga på hela jorden.”

    1. Säg en grej? Kanske att åka till Afrika och erbjuda svältande barn i krigsdrabbade länder aktier i vapenhandel?

  1. Pingback: Tänk om.
  2. …. I och för sig är nog min vanliga reaktion ganska osmaklig också.. Nämligen att behandla tiggaren som en ickemänniska, en varelse som bara finns i ett parallellt universum som jag inte ser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *