En liten sammanfattning kanske man ska säga.

Har fått mitt första erbjudande om att hålla en reklamtävling här i bloggen från… ett vitvaruföretag? Happ. Tänk om någon rolig tidning, något bokbolag eller liknande ville höra av sig istället.

Vidare så vill jag säga: tack! Tack för allt snällt ni skriver. Det värmer verkligen och får mig att vilja fortsätta skriva även fast jag kan vara dålig på att visa uppskattning. Men det betyder verkligen mycket för mig att bli uppskattad för det jag själv tycker är roligt och tycker jag är bra på.

Annars så vill jag tipsa om tre saker:

  1. Denna text om konsumentmakt. Väldigt sant, påståendet att vi inte har råd men konsumentmakt. Jag tycker även att ni ska lyssna på denna krönika på samma ämne av Ola Söderholm på tankesmedjan. Himla roligt och träffsäkert. Konsumentmakt är fan skit.
  2. Denna text om priset för att inte kallas surfitta och hur kvinnor alltid tvingas bete sig på ett visst sätt för att undvika ”friktion” i mötet med män. Påminner om en vidrig företeelse i all sin enkelhet. Jag kan säga som så att mitt val är att stå upp för mig själv och min rätt till min kropp, oavsett vad folk kallar mig.
  3. Och så denna text att Trollhare om mytbildningar kring aspergers syndrom. Väldigt viktigt med förståelse kring detta.

För övrigt är en rolig hashtag att följa på twitter #manriot som någon stackars manlig liberal kände sig nödgad att dra igång för att det är så jobbigt att vara en ”vanlig snubbe”. Tyvärr fick det inte det genomslag han hoppades. Män är kanske inte så förtryckta trots allt? Eller så är de så förtryckta att de inte ens vågar uttrycka sig.

Och ja, jag vet att det finns saker som är jobbigt för män som grupp också men jag tyckte bara att det var så roligt att absolut ingen tog detta på allvar. Plus att väldigt mycket av det som anges som exempel på mansförtryck faktiskt är hysteriskt roligt.

4 reaktioner till “En liten sammanfattning kanske man ska säga.”

  1. Jag tycker faktiskt att män har det jobbigt vad gäller ungar. Har kvinnor rätt att välja borde män också ha rätt att välja. Ingen aning om det var din poäng eller vad det var, men tänkte att jag säger det ändå.

    1. Det är sant och absolut en viktig fråga, som dock skulle lösas av feministisk kamp. Däremot är män knappast förtryckta som grupp, även om de såklart också kan ha problem.

  2. Kan dock tycka att det är väldigt kontraproduktivt att håna tilltaget. Ena stunden beklaga sig över att män inte engagerar sig utan förväntar sig att kvinnliga feminister ska föra deras kamp & talan, sedan håna det engagemang (om än litet) en man ändå har?

    1. Jag brukar generellt inte håna män som vill prata om mäns problem, men den här killen gjorde liksom anspråk på att vara förtryckt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *