Presentera er!

IMG_20130528_122701

Nu är jag klar med sista tentan för kursen och därmed ledig i typ tre månader framåt eftersom jag inte ska sommarjobba. Det känns fantastiskt. Just nu sitter jag och knåpar ihop svar på kommunistfrågorna som ställts här, detta kommer förhoppningsvis upp om några timmar, jag ska bara orka mig igenom det först.

Det har kommit in en massa nya under en tid nu, och jag tänkte att det vore himla kul för min om ni ville presentera er och kanske berätta lite vad ni tycker om bloggen. Typ vilka ni är, hur ni hittade hit, vad ni gillar/inte gillar, vad ni skulle vilja se mer av och så vidare. Vore guld. Detta gäller såklart även gamla bloggläsare.

35 reaktioner till “Presentera er!”

 1. Jag är Julia, bloggar på lorissalovebomb.se och tar idag gymnasielärarexamen.

  Jag hittade hit när jag googlade typ feminism+blogg, vilket jag gjorde för att jag var så förbannat less på att jag kunde och visste för lite. Jag ville ”bli” feminist, men tyckte att det var läskigt för det kändes som att jag var tvungen att ”skriva under” på allt som alla någonsin sorterat under ordet feminist, jag ville veta mer av någon som kan skriva förmedlande så att jag skulle veta vad jag kunde svara (om jag höll med) när någon frågar ut mig om varför feminism är bra och viktigt och inte en grupp personer som hatar män. Det är horribelt att behöva förbereda sig för att bli feminist för att man redan innan vet att man kommer få ta skit för det, men så var det för mig.

  Jag gillar mat. Jag gillar inte fylla. Jag gillar dina inlägg om feminism på ett konkret plan – vad man kan göra, hur vissa debattinlägg kan analyseras och förstås. Och inlägg då du är ARG över någon företeelse eller något inlägg – de får mig att tänka till.

 2. Jag har nog presenterat mig en gång tidigare, men jag gör det gärna igen! Purre här! Gillar din blogg, kul att läsa sånt som många inte vågar säga rakt ut!

  Jag gillar hela genusmaffian och saker som är allmänt framåttänkande och progressiva.

  Kramar gillar jag också. (det brukar märkas om en läst min blogg)
  Jag skriver om tankar och sånt sånt springer genom huvudet, ibland viktiga saker, ibland roliga saker och ibland My Little Pony. ^^

 3. Jag är Marielle. Jag har en faktablogg på http://mariellealvdal.wordpress.com/, där jag har samlat ren fakta i form av undersökningar sammanställd på ett lättfattligt sätt, om ämnen jag tycker är viktiga; som prostitution, löneskillnader mellan könen och droger.

  Jag hittade din blogg via andra bloggare som skriver om feminism. Om jag skulle få välja blogginlägg som jag gillar extra mycket, från den senaste tiden, så är det inlägg i samma stil som: http://www.arsinoe.se/ar-det-viktigaste-att-inte-kranka-manniskor-eller-att-du-ska-fa-saga-vad-du-vill/, http://www.arsinoe.se/stoppa-pressarna-patriarkatet-tydligen-helt-berattigat/, http://www.arsinoe.se/fragor-om-det-har-med-att-alla-man-ar-fortryckare/ och http://www.arsinoe.se/en-studie-i-internaliserat-kvinnohat/.
  (Och så gillar jag att du ibland lägger ut bilder på dina orakade ben – så länge jag fortfarande hajar till varenda gång [även när jag själv har orakade ben] så behövs det uppenbarligen :))

 4. Jag heter Olivia och är 15 år och är väldigt intresserad av feminism och sånt och därför tycker jag att din blogg är väldigt bra för mig. Jag tror att jag hittade hit via Lady Dahmers blogg. Ni båda skriver väldigt bra tycker jag 🙂

 5. Erik här, obehagligt oinsatt men starkt rekommenderad hit av en kär vän för att vidga mina vyer och ett tappert försök att ta upp kampen för att uttrycka sig riktigt dåligt!

 6. Jag heter Linn, läste genusvetenskap i Umeå i ett år och att läsa feministiska bloggar är väl ett sätt som jag försöker underhålla och vidareutveckla den kunskapen på. Halkade in via Lady Dahmer tror jag, jag gillar din skarpa analytiska förmåga och att du vågar skita i konsensus. Jag gillar bloggens blanding av längre och kortare inlägg, humor blandat med allvar och fina bilder. Fortsätt göra det du vill, i allmänhet blir det ju bäst då.

 7. Jag heter Elsa och är 19, bor strax utanför Göteborg. Hittade hit genom Lady Dahmer som förövrigt var den första feministiska bloggaren jag följde, hon fick mig att bli insatt. Sedan har din blogg också bidragit med en hel del!

  Jag gillar choklad, glass, tv-serien Girls, ödmjukhet, feminism, New York, balett, Österlen, värme, min hund och katt, Buddha, karaktär, kreativitet, vallmo och kaffe.

  Jag dansar inte balett men beundrar det. Mina morföräldrar har en sommarstuga i Borrby på Österlen och där har jag spenderat nästan varje sommar sedan jag var liten. Jag gick estet bild & form på gymnasiet, tycker väldigt mycket om konst. Finner Frida Kahlo otroligt intressant. Har faktiskt sett två av hennes verk på Louisiana!

  Det finns mycket jag inte gillar men vet inte om det säger så mycket om mig. Det jag ogillar ogillar de flesta liksom.

  Tack för en helgrööööm blogg!

 8. Jag är snart 18 och bor i Norrland, hittade hit genom LD och hennes RT av dig på twitter och jag insåg att det du skriver är genialiskt. Allt jag har läst av dig hittills tycker jag är genialiskt, du skriver apigt bra!! Fattar inte att jag inte har följt din blogg tidigare:)

  Det enda som jag inte tycker är bra och som är fett litet och känns ganska oförskämt att nämna, men: färgen på din blogg. Det är något med kombinationen av färgen på det centrala fältet med textens typsnitt och tunnhet som gör det jättesvårt för mig att koncentrera mig?! Det ger mig känslan av en sida som har fått ett popup-fönster och därmed lagt resten av sidan i bakgrunden och ofokus.

 9. Jag heter Linnéa, är 22 och pluggar huvudsakligen till miljövetare/biolog. Läser lite strökurser också, mest språk, när jag orkar och har tid (= inte så ofta som jag skulle vilja), tycker det bästa som finns är att lära mig nya grejer så jag älskar universitetet (och bibliotek) men ogillar skarpt att en oftast bara har möjlighet att ”plugga enbart för att få jobb”. Gillar samarbete, tycker onödig konsumtion och storskalighet är obehagligt.

  Det som är bäst med din blogg är först och främst att du hela tiden kommer med tankeställare. Tar upp aspekter jag inte funderat över förut, och därmed ger mig verktyg att förändra mitt eget tänkande och agerande. Jag ansåg mig öppen och ganska insatt innan jag började läsa din blogg, men vad jag lärt mig mycket av dig!

  Nummer två på listan över bra saker är att du ger mig dels självförtroende och dels konkreta argument att använda i diskussioner, vilket har gjort att jag vågat stå upp och säga vad jag tycker mycket oftare än förut.

  Jag uppskattar verkligen att du är rak, inte lindar in ämnena och inte tar någon skit (tänker på ditt utmärkta sätt att hantera trollkommentarer). Att du behandlar frågorna du tar upp som motiverade, och inte som något en måste ursäkta sig för att diskutera.

  Sen har jag gått från att förra sommaren ha orakade ben mest på trots till att nu på riktigt tycka om det. Vilket gör vardagen så mycket trevligare!

 10. Jag heter Sandra och bloggar tillsammans med min sambo Johan i bloggen Stökboet. Vi bloggar främst om feminism, föräldraskap och vardagsliv. Jag imponeras av ditt bloggande, skarpa analyser och en aldrig sinande källa av intressanta ämnen. Det jag framförallt uppskattar är att du är en av få feminister som faktiskt utgår från att det sneda maktförhållandet mellan män och kvinnor ALLTID har betydelse. Även i relationer (heterosexuella) där båda kämpar för jämställdhet kommer normen på olika sätt att spela in hela tiden. Du lyfter den dimensionen och det gillar jag. Du nämner ofta Carin Holmbergs ”Det kallas kärlek” som jag håller med om att det är en fantastisk bok. Passar på att fråga dig om du läst Beverly Skeggs, ”Att bli respektabel-konstruktioner av klass och kön”? Om du inte gjort det så får det bli ett tips, för den är läsvärd.

  Tack för en viktig och riktigt bra blogg!

 11. Jag heter Ingrid, pluggar till civilingenjör och har din blogg som en av mina absoluta favoriter! Det är nog ett par år sedan jag hittade dig. Jag hade börjat tröttna på de bloggar jag läste då som väl mest var ”dagens outfit” och liknande och ville läsa mer och längre texter och lära mig saker. Började leta runt bland bloggar jag hittade länkar till och hittade feministiska sådana. Hittade nog dig från typ Lady Dahmer eller Hanna Fridén. Sedan dess har jag läst och läst och sugit i mig och lärt mig så otroligt mycket om feminism, genus och likabehandlingsfrågor och det har blivit ett viktigt intresse för mig. Just nu håller jag din blogg väldigt högt för att den är på en lagom nivå för mig. Dessutom lyckas du alltid utbilda mig och öppna mina ögon för ständigt nya saker. Det är din förtjänst att jag blivit varse om mycket skeva saker vad gäller privatliv, och jag har fått insikter om mina relationer och om mig själv som hjälper mig och kommer hjälpa mig mycket framöver!
  Tack för en fantastisk blogg med en lagom mix av bilder och texter, långa inlägg och kortare, stort och smått, mer och mindre allvarliga saker! 🙂

 12. Jag är ganska ny!
  Jag hittade hit genom Lady Dhamer som länkade till dig. Tror det var under ”rumpdebatten” och du var så ”spot on” med vad jag tyckte och tänkte att jag började följa dig. Jag håller med dig i nästan allt, inte allt men så är det ju aldrig, typ.
  Jag gillar vegetarianer och köbildning, för att vara lite extra PK sådär. Om jag inte ska tänka så, så gillar jag ju faktiskt film, författarskap och mitt Xbox väldigt mycket.Jag pluggar manusskrivande för film och TV.
  Saker jag stör mig på oerhört är smygrasister och naglar som skrapas mot.. vad som helst.

  Och ja.. just keep the good work up! 🙂

 13. Jag heter Sandra, bor i Luleå och har precis utbildat mig färdigt till socionom. Jag har läst din blogg lite sporadiskt tidigare, genom att olika bloggare länkat nåt inlägg här och där, men sedan några månader är din en av de bloggarna jag följer flitigast. Jag har lärt mig massor från det du skriver, kanske främst genom att du öppnat upp mina vyer mer och fått mig att inse att det faktiskt är möjligt att tänka bortom ramarna för samhället som det ser ut idag. Du inspirerar mig att tänka större och lita mer på min analytiska förmåga. 🙂

  Ser gärna mer av dina tankar kring jämställdhet i heteroförhållanden och hur en kan bära sig åt för att identifiera och synliggöra maktordningar i vardagen så att andra också tvingas se dem.

 14. Jag heter Marielle, är tjugo år och bor i Blekinge med sambo och hund. Jag upptäckte feminismen genom Lady Dahmers blogg för kanske tre år sedan och upptäckte sedan andra feministbloggar, en efter en. Visste om att din blogg fanns men upplevde den nog som lite för svår i början, men för lite drygt ett år sedan blev jag mogen för att börja läsa din blogg och den blev snabbt en av mina favoriter. Dina texter har hjälp mig att sätta ord på så mycket jag har känt och upplevt men inte kunnat formulera själv. Din blogg har fått mig att utvecklas som feminist.
  Svårt att säga vad som är bra och dåligt då jag gillar det mesta, men jag har många gånger tänkt att du borde ha en egen podcast. Tror det hade kunnat bli jättebra.

 15. Jag heter Erika och har genom åren haft olika bloggar, men eftersom jag lider av uttmattningssyndrom så är det svårt att hålla igång som jag skulle vilja. Numera skriver jag sporadiskt på http://aspergerhippie.blogspot.se/ . Följer flera bloggar som handlar om genus, jämlikhet, antirasism och liknande.

 16. Sofia, 19 år. Hittar din blogg genom bloggkommentatorerna har jag för mig. Under en ganska lång period så sökte jag upp din blogg någon gång då och då för att läsa, men ju mer intresserad jag blev för feminism desto mer läste jag också din blogg. Jag märkte hur många nya perspektiv dina texter gav mig, hur mycket jag lärde mig och fortfarande lär mig. I början så gillade jag inte dina mer vänsterideologiska inlägg då jag identifierade mig mer som höger (oklart varför, pga bor i en moderatkommun kanske) och inte ville erkänna hur mycket jag höll med om i dina texter. Men nu när det har ändrats så älskar jag även dem inläggen.

  Oj, vilket hyllningsinlägg det blev. Men aja, det har du ju faktiskt gjort dig förtjänt av. Tack för bloggen!

 17. Sanna heter jag och jag bloggar om genus, hbtq-frågor, föräldraskap, feminism och läraryrket på minasannaord.wordpress.com. Började blogga i januari och det var i samma veva som jag hittade till din blogg via Lady Dahmer.

  Jag är enormt imponerad av de stora kvalitativa textmassor du publicerar dagligen och även en smula avundsjuk på din klokhet, ditt driv och din fantastiska förmåga att uttrycka dig! Hinner inte läsa allt, men tycker att det allra mesta är intressant och givande – framför allt inläggen som rör feminism (ja, vilket de flesta ju gör mer eller mindre). Har inga frågor, inga önskemål, bara en stor tumme upp!

 18. Jag heter Agnes, är 19 år och spelar fiol. Musik och feminism är det som tar upp mest av min hjärnkapacitet, och musik och feminism skriver jag en blogg om. Jag hittade hit efter att UnderbaraClara sammanställt ett inlägg om feministiska bloggare, där du fanns med.

  Jag fastnade för att jag förstod det du skrev, även om jag inte var så insatt i alla begreppen. Det jag gillar är att jag, genom att läsa din blogg, liksom alltid är påläst i ämnena jag diskuterar med folk i min närhet, så tack!

 19. jag heter Julia, jag är 19 år och tar studenten på onsdag. Jag hittade hit typ 2010 (2009? 2011?) när Hanna Fridén länkade till dig. Jag har verkligen tyckt det varit spännande att följa din politiska ”resa”/”utveckling” från ungliberal till kommunist, även om jag själv inte var liberal när jag började läsa din blogg tyckte jag du var sjukt smart och skrev intressanta och utmanande texter, och att de bara blivit mer och mer intressanta. däremot orkar jag tyvärr inte alltid läsa när det är väldigt långa texter, och ibland kan det hända att du kastar dig in i ett ämne utan att jag som läsare riktigt fattar vad det rör sig om. men annars älskar jag din blogg, tycker du är sjukt smart och du har faktiskt bidragit otroligt mycket till min egen feministiska utveckling de senaste åren

 20. Jag heter Erika, jag är 20 år och pluggar sociologi i Argentina. Jag tror att jag hittade hit via Lady Dahmer för ett bra tag sen. Jag tycker om att läsa och plugga och så tycker jag om feminism. Jag tycker att din blogg är superbra, har lärt mig jättemycket av det du skrivit och ditt sätt att analysera olika saker. Och så gillar jag hur du inte kompromissar med högern!

 21. Jag är en 23årig kvinna från Stockholms innerstad som läst din blogg under några enstaka månader. Jag är nationalist (precis som du resonerade kring termerna socialist och kommunist, kan jag även sträcka mig och definiera mig själv som nationalsocialist). Vi har väldigt få gemensamma värderingar, samtidigt närmar vi oss paradoxalt i mycket vilket jag finner lite extra festligt eftersom jag aldrig definierat mig som vänster (även om den etiketten kan appliceras på nationalsocialismen).

  Jag har inte kommenterat hos dig förut, jag har fått intrycket att du inte vill möta politiska meningsmotståndare i någon högre grad och det respekterar jag. Det är din blogg. Jag hittade dig genom Lady Dahmer där jag faktiskt kommenterar någon enstaka gång (men hon brukar radera mina kommentarer). Jag är antifeminist såväl som antikommunist och antikapitalist. För mig är det viktigaste ett grönt samhälle (hänsyn till djur och natur) och folkgemenskap (traditionella familjekonstellationer, ett starkt försvar/folkarmé etc).

  Jag läser gärna hur du resonerar kring den politiska stigman runt kommunismen (jag kan förstås känna igen mig, hehe). I övrigt tycker jag att du verkar rolig, du påminner mycket om en av mina närmaste vänner så ibland känns det nästan som om vi två kände varandra.

  Jag noterar att många skriver att du stärkt dem i deras politiska uppfattning genom bloggen, du stärker även mig fast i min nationalistiska övertygelse. Jag växte själv upp i ett feministiskt präglat hem (vit övremedelklass) och har genom åren vuxit mig ur det jag upplevt varit destruktivt för mig, min familj och folket. Men jag känner igen delar av dina tankegångar och kan minnas att jag genom uppfostran trodde och tänkte liknande i yngre år, vilket ger en nostalgisk tillbakablick till barndomen.

  / Your friendly nazi neighbor

 22. Johan heter jag, 25 år, rätt nybliven pappa och grafiker från Göteborg. Jag trillade hit från LD och gillar skarpt hur du resonerar i olika frågor. Jag gör just nu en politisk resa från mitten till rätt långt ut på vänsterkanten, och det har fruktansvärt mycket att göra med dina texter. Jag hoppas verkligen att du lyckas som journalist men ännu mer hoppas jag att du fortsätter skriva politiska texter. Jag är nog inte ensam i att ha influerats av dig och det vore synd om vi förlorade dig helt och hållet åt den rapporterande journalistiken.

 23. Jag har följt dig i runt ett år, tror det var via Bloggkommentatorernas länkar till feministskolan jag hittade hit. Jag är 28, nyss färdigutbildad master of social sciences in Human Resources Management på Copenhagen Business School samt bor i Malmö. Jag fastnade för dina välskrivna, välformulerade texter och hur du inte kompromissar med vad du tycker. I en del frågor håller jag med dig fullt ut, i andra frågor är jag en av dem du inte skulle ha problem med att få sig att känna sig obekväma. Det är något av det jag uppskattar mest med dina texter, att du är tydlig med varför du tycker som du tycker och har genomtänkta argument för det, kombinerat med din integritet kring dessa frågor. Jag upplever mig bli mer allmänbildad kring vänstern genom att läsa din blogg, och du har slagit hål på en hel del av mina fördomar kring vänstern/kommunismen. Vad gäller dina feministiska texter så instämmer jag helhjärtat och uppskattar hur du sätter ord på det jag inte lyckats formulera lika tydligt vilket utrustar mig med välformulerade argument och förklaringar. Mest ett stort TACK för att du skakar om min världsbild nu och då – det behövs.

 24. Heter Sonja, är 16 år och hittade dig genom Lady Dahmer. Spelar trummor och fotboll och intresserar mig för feminism. Är med i Ung vänster och drömmer om att engagera mig mycket i politik när jag är äldre.

  Slutar snart i 9:an och ska gå linjen Slagverk Musik för att spela mycket trummor.

  Jag lär mig mycket i skolan, men anser att dina inlägg gör mig minst lika klok som på en so-lektion ungefär.

  Kram

 25. är 28, mamma och sambo. Bor i mitten av Sverige på en gård som vi delar med farmor och min pappa.
  Började googla efter feministiska bloggar efter några år av trakasserier från mitt ex.. Hans familj och vänner och vad värre är… MIN familj och mina vänner står ”på hans sida” pga oförstående. Alla har tyckt att jag skulle ”skärpa till mig”
  Ingen har tagit mig på allvar då jag sagt att deras gullande med honom gör att det blir 10 resor värre för mig.
  Resultatet har blivit att jag inte längre har kontakt med min familj/”vänner”, låter sambon läsa sms och istället för att vara en social och utåtriktad person har jag blivit mer hemmasittande.
  I dagsläget är allt mycket mycket bättre.
  Jag hittade till dig via twitter där du äger. Skulle vilja läsa lite mer om vad man kan göra (realistiskt) för ett bättre samhälle IDAG i ÅR eller ganska så snart 🙂 Typ vad ska man tänkte på då man söker jobb? Bildar företag? (vet att du inte tycker att det ska finnas, men hur man kan förbättra)
  Tack för att du bloggar/twittrar!

 26. Jag heter Sara, är snart 35 år och jobbar i mediebranschen. Jag tycker du är fantastiskt smart och välformulerad och lär mig mer och mer varje gång jag klickar mig in här (varje dag). Jag hittade hit för ca två år sedan, och om jag inte minns fel så var det via Bloggkommentatorerna. Du är en stor inspiration för mig, jag är så imponerad över din träffsäkerhet gällande typ allt!

 27. Jag är 23 år, student. Tror jag hittade dig inne hos BK för längesedan och har varit inne ibland sedan dess, sen började jag följa dig på Twitter för ett tag sedan och nu har jag insett att jag ju läser alla inlägg du länkar till därifrån, så nu la jag til dig på bloglovin till slut. Jag är medlem i V och kallar mig socialist, men är ärligt osäker på om enda anledningen till att jag inte kallar mig kommunist är för att det är obekvämt iom folk blir upprörda och crap. Gillar därför när du skriver om kommunism, vill bli mer insatt. Tack för bra blogg!

 28. Tilda, 22 år och pluggar till civilingenjör just nu. Är inte alltid med dig i allt du skriver då jag är mer åt det liberala hållet men ibland hittar jag sådana fantastiska guldkorn som verkligen är ögonöppnare. Är särskilt förtjust i dina inlägg om känslomässigt arbete i heterorelationer och internaliserat kvinnohat för det känner jag igen mig och min omgivning i trots att jag aldrig själv tidigare kunnat uttrycka det i ord.

 29. Jag vet faktiskt inte hur jag hittade hit? Å andra sidan så läser jag inte din blogg jätteofta, confession-time, men när jag väl gör det så sitter jag ett tag och läser igenom. Oftast när du länkar dina inlägg på twitter så läser jag. En del gånger är det alldeles för djupt för min dåvarande sinnesstämning.

  Ofta när jag läser bloggar, rent generellt men även din, så är det för att få perspektiv. Och jag gillar folk som kan förändras, som är smarta och inser saker. I princip fortsätt ifrågasätta mina åsikter, sätta ord på mina nuvarande tankar så blir jag lycklig.

  För övrigt är jag 23, ska flytta hem från Newcastle upon Tyne i England imorgon. Ser fram emot lite svensk sommar 😀

 30. Jag heter Anna, 28 år, bor i en liten norrländsk stad tillsammans med sambo och katter. Kommer från ett arbetarklasshem, har studerat på universitet en hel del men inte tagit examen, jobbar på ett tråkigt men uthärdligt jobb. Det jag gillar mest är dina inlägg som riktar kritik mot det kapitalistiska samhället. Mår så dåligt av det djupt orättvisa samhälle vi lever i, där ekonomisk vinst går före människor, djur och natur. Känner mig stärkt av att läsa dina välformulerade texter om socialism/kommunism/antikapitalism och tror att de kan vara lärorika för dem som känner sig oinsatta. Jag gillar också dina inlägg om relationer. De öppnar upp ögonen för hur patriarkatet tar sig i uttryck i heterosexuella parrelationer. Jag tror många kan känna igen sig i dina beskrivningar om hur det kan se ut. Jag har själv levt i ojämställda relationer tidigare och inte förrän efteråt förstod jag hur ojämställda de var, dina texter har hjälpt mig (och Liv Strömqvists m. fl). Jag tycker det vore kul att läsa om, som någon tidigare nämnde, konkreta tips för hur en själv kan bidra till att göra samhället bättre (och för att själv må bättre). Gällande mig själv, så känns det som att jag bara sitter och klagar och mår dåligt… En sak som jag själv blivit mer och mer intresserad av är djur och natur, och hur dessa påverkas av en politik som sätter vinstintressen före arters och ekosystems överlevnad. Djur- och växtarter som hotas/utrotas för att företag ska borra efter olja t ex. Skulle gärna läsa om mer tankar kring miljö/djur/natur!

 31. Anders, 41 år, fyra barn, gift, minibuss och villa. Gillar fotboll, kaffe, det skrivna ordet, ensamhet, goda vänner, mat, filosofi/politik och medeltiden. Är intresserad av religion och liberalism.

  Jobbar med IT för att få mat – äter piller för att orka fortsätta.

  Minns inte hur jag hittade din blogg, men jag minns tydligt känslan av att ha fått ett knytnävsslag i magen. Älskar dina raka och knivskarpa feministiska analyser. Lär mig massor och försöker applicera det på mitt eget sätt att vara. Mitt bloggläsande går i vågor, men just nu är detta den enda blogg jag läser regelbundet (som i varje dag).

  Brottas som du märkt med din kommunism. Är själv socialdemokrat eftersom jag inte tror att kommunismen är genomförbar givet hur människor fungerar i verkligheten. Hoppas varje dag hitta något som skulle kunna få mig att ändra åsikt. Kan börja gråta när jag tänker på hur det är fullt möjligt att med dagens teknik skapa fullt drägliga levnadsvillkor för alla människor i hela världen, men att vi ändå fortsätter kriga, förtrycka och tvinga varandra till farliga jobb. Allt för att vi män hellre har en Rolex och en Mercedes än ser varandras barn växa upp i en rimlig värld. Jag tror att kvinnorna är vägen ur detta, men jag vet inte hur det skulle gå till riktigt…

  Fortsätt du skriva om det som engagerar dig. Det är det som gör dina texter så härliga att läsa. Elden som skiner igenom orden värmer även när jag inte tror att det du skriver är möjligt – eller kanske framför allt då.

 32. Jag heter Frida, jag är en tjugoårig feministisk vegansk asexuell genuslös au pair i Baltimore, Maryland. Jag tror att jag blev tipsad om din blogg från en vän, men det var flera år sedan nu så jag minns inte riktigt. Jag har läst till och från beroende på tidstillgång och energi men jag har alltid tyckt att du skriver intressanta texter på ett sätt som gör det lätt och njutbart att läsa. Om jag skulle ändra något i din blogg så skulle det nog vara att dela upp de längre inläggen i fler, kortare inlägg. De riktigt långa ser så jobbiga ut på något sätt (fast jag tycker det är så intressant), jämfört med vad som egentligen är lika mycket text i två/tre kortare inlägg.

  Om jag var du skulle jag tycka det var jättekul att läsa svaren på det här inlägget och förundras över hur olika dina läsare är och de befinner sig på massor med olika ställen och i olika åldrar och så vidare, men de förenas här på din blogg. Eller?

  1. Ja, det är himla kul. Tycker det är fint att det är så varierande ålder också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *