Kan inte cismän bara skärpa sig och ta lite ansvar för sin jävla utlösning någon gång?

Vi måste prata om det här med barnalstrande sex. Kuk-i-fittan-sex, oskyddat sex, sex där en cisman kommer i en ciskvinnas underliv. Det är väldigt problematiskt att detta är normen för hur vi idkar samlag i detta samhälle.

Jag tänker på cismän som kommer för tidigt, alltså som lovat att dra ut den när det är dags men som inte gör det för att de ”glömmer”, och så ligger en där med deras jävla sperma i ens underliv och måste börja oroa sig för om en kanske kommer bli gravid. Det är inte särskilt respektfullt.

Samma sak gäller även om en skulle ha kondom. Det här med män som liksom bara gör sin grej och kommer och sedan tänker sig att samlaget är slut. Det är så oerhört respektlöst att bara ”glömma” att tillfredsställa sin partner innan samlaget tar slut, för det brukar ju ofta vara just slut när mannen har fått sig sin utlösning.

Hur svårt kan det vara att planera ett samlag efter att en inte ska komma i någons underliv? Typ ta på sig en kondom, eller se till att avbryta innan utlösning. Om en nu vet att en har svårt att undvika utlösning så kan en väl strunta i att ha så mycket omslutande sex. De flesta män kan ju också träna upp sin förmåga att kunna förhindra utlösning så det kan vara en bra idé långsiktigt. Hur svårt kan det vara att inse sina begränsningar och planera utefter detta?

Alltså okej om det händer typ nån gång, men många män verkar sätta denna ignorans i system. Jag har varit med om det lite för många gånger för att det ska rör sig om enskilda händelser, och det är jag knappast ensam om. Det är ju ett problem som många människor har, till och med såpass att det dyker upp i en massa populärkultur.

Saker och ting ”händer” inte bara, saker och ting tillåts väldigt ofta hända på grund av ignorans inför risken att det ska hända. Såsom det här med sex fungerar för många idag så kan mannen bara köra medan det är kvinnan som får ta ansvar för om något ”händer”. Det är hon som ska se till att ha en backup, att skydda sig med till exempel p-piller. Det är hon som måste påminna om att mannen inte ska komma inuti henne, och ha överseende med om han ändå gör det.

Det går att planera ett samlag utefter den risk som finns för att någon ska bli gravid. Ibland sker misstag, men det är knappast förklaringen till den stora mängd män som ”råkar” komma i olika underliv. Kan inte män ba skärpa till sig och ta lite ansvar för sin utlösning någon gång?!?

7 reaktioner till “Kan inte cismän bara skärpa sig och ta lite ansvar för sin jävla utlösning någon gång?”

  1. Hej! Har du något tips på hur man kan engagera sig inom feminism? Bor i Örebro och är intresserad av alla frågor men främst abort-frågor! Är redan med i UF men de har ingen verksamhet här så kan inte engagera mig på den fronten än. Tack för en superbra blogg!

    1. Alltså tjejjour är verkligen jättebra. Det borde finnas i örebro, om inte annat kan du kanske starta en!

  2. Aldrig varit med om att nån lovat att dra ut den & ’glömt’, men var mkt WTF när en pojkvän sprutade i mig trots att han visste att jag inte har preventivskydd i min kropp. Innan hade han tittat på Knocked Up typ sju gånger i rad så blev lite orolig att han fått nån jävla barnmani. Annars aldrig varit med om att någon vetat att det är big no no & ignorerat detta & alla har _alltid_ utan problem fått ut snorren i tid (bortsett från ett engångsligg som måste utgått från att jag åt p-piller eller nåt (vilket också är WTF), men karlar som jag har haft frekvent umgänge med har förstått att dom inte borde creama loss). Tacksam över att det är så sällsynt för mig detta, JÄVLAR vad förbannad jag skulle bli om mannen jag har sex med sprider sin säd i mitt underliv utan att vi planerar barnalstrande. Då kniper jag ju hellre i framtiden.

  3. Jag tycker det är för mycket kuk-i-fittan-sex. Jag menar, jag gillar verkligen den varianten, men det finns ju SÅ mycket annat. Och inte bara att kvinnan ska tillfredsställa mannen på annat sätt, som många män verkar tro. Och så detta med utlösningar. Tänk om alla män skulle ta och köra några veckor med att tillfredsställa sina kvinnor och ge dem orgasm, och så bara få en egen en gång i veckan. Man kunde tänka sig 5/1, fem för kvinnan, en för mannen. Sex är ju skönt även utan orgasmer. Och så mycket trevligare den där enda man får på en vecka blir då. Jag säger inte detta för att jag vill plåga män, utan för att jag tror att många män kan behöva lära sig att a. sex kan se annorlunda ut än de tror. b. De behöver fokusera mer på sin partner, på rätt sätt. och c. Allt står och faller inte med den manliga orgasmen.

  4. Usch, blir så ledsen när jag läser detta. Precis vad jag tänker, specifikt om min pojkvän som tenderar att vara jävligt självisk i sängen. Visst har han förbättrat sig pga mitt eviga tjat, men till vilken gräns är det mitt ansvar att lära honom. Förstår att man kan behöva bli ”lärd” om man inte har någon kunskap i ämnen sen innan, men jag tycker att det borde räcka att jag säger ”om du kommer i mig så kommer jag förmodligen bli gravid”. Men tydligen inte. Jag blev gravid, gjorde abort och tog efter det tag i användandet av preventivmedel ordentligt. Men det var mitt ansvar, och han ansträngde sig inte det minsta för att se till att jag inte blev gravid igen. Han tyckte till och med att vi skulle fortsätta med avbrutet samlag, och när jag påpekade att det var ju just det som gjorde mig gravid så hade han ingen bra svar. Så nu sitter vi här två år senare, och jag undrar om det inte är så att vårt förhållande bara hållt för att jag står ut med hans skit. Han har ju bra sidor, alla kan inte vara bra på allt osv. osv… Men egentligen tycker jag nog han är en jävla idiot.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *