Kort angående Ström.

Ström har alltså bestämt sig för att signa ut från genusdebatten på grund av hot. Jag ska skriva mer om detta senare, men så länge kan ni läsa mitt twitter om saken (ni kan läsa åt ”rätt” håll denna gång):

[blackbirdpie url=”https://twitter.com/sinoes/status/266443605806297088″]

[blackbirdpie url=”https://twitter.com/sinoes/status/266443880902295552″]

[blackbirdpie url=”https://twitter.com/sinoes/status/266444841741864961″]

[blackbirdpie url=”https://twitter.com/sinoes/status/266445634817626113″]

[blackbirdpie url=”https://twitter.com/sinoes/status/266446047780405248″]

[blackbirdpie url=”https://twitter.com/sinoes/status/266446462152499200″]

[blackbirdpie url=”https://twitter.com/sinoes/status/266447241311576064″]

 

30 reaktioner till “Kort angående Ström.”

   1. Just because someone doesn’t share some of the opinions of a feminist doesn’t make them an anti-feminist. Kind of reminds me of Bush and his silly ”you are either with me or against me” type of argument.

      1. För att hen står i aktiv opposition mot feminismen och på olika sätt menar att den är roten till en massa problem i samhället. Då tycker jag att det är rimligt att kalla hen antifeminist.

       1. Ok, but its a stretch imho. We don’t call Lars Ohly an ”anti-Moderate” because he actively works against the right in Sweden. Ohly has a platform that extends beyond attacking the Moderates just as Ström has one that extends beyond attacking Feminists. I find the use of the term ”convenient” as a means to attack Ström instead. While the tactic may indeed serve the purpose, I believe that from an intellectual point of view it would be much more valuable to attack the ideas/claims that Ström asserts rather than sweep him away with a simple wave of the hand and a derogatory term.

        1. Nej, men vi skulle kunna kalla honom antikapitalist. Feminismen är en bred rörelse, ett synsätt osv, som en kan vända sig emot. Jag skulle aldrig kalla Ström ”anti-f!” eller liknande.

         1. Well we could but we don’t. We could label people lots of things with anti this and anti that but for the most part we don’t. I understand the logic but I find it all too convenient and also not in line with how we usually identify people with their cause. The last word is yours…

          1. Jag kallar till exempel mig själv antikapitalist då och då, och har inget emot om andra gör det. Nu finns visserligen antikapitalism inbyggd i ”kommunism” också, men om en vill vara extra tydlig tkr jag det kan vara rimligt.

 1. Antalet journalister och politiker som säger sig vara feminister är ju för många för att räkna, och minst två kända, kvinnliga egenföretagare i mediebranschen säger öppet att de bara anställer kvinnor. Visst tror jag att dessa utsätts för mängder av hot och hat-mail från män som inte har Pär Ströms förmåga att uttrycka sig.

  Men även om det brölandet är oacceptabelt och jobbigt, så har feministerna i dag en maktställning inom media och politik som Pär Ström och andra ”Jämställdister” inte åtnjuter. När en feminist släpper en ny bok möts hon inte av förlöjligande på kultursidorna.

  Jag gillar inte att skriva anonymt, men tyvärr vågar jag inte annat just när det gäller jämställdhet.

   1. Vad är det hon ska tro?? Du gillar ju att prata om maktordningar och att det är mer okej att sparka uppåt och det som vågabaravaraanonym skriver är ju ett perfekt exempel på det om man vill använda sådana argument för att försvara sina handlingar. Feminismen har en väldig maktställning i media som vida överstiger ställningen den har hos befolkningen. Per ström och anonyma personer som enbart har tillgång till kommentarsfällt och vissa bloggar är ju faktiskt underordnade de som har tillgång till utrymme i alla våra tidningar. Ibland blir man ju helt chockad över vilket språkbruk och hat som finns på ledarplats i våra större tidningar till exempel och även i vanliga artiklar.

    1. Jag vet inte om du har den ignoranta synen på feminism som manshat, för i så fall pallar nog ingen feminist diskutera ämnet med dig. I övrigt är det ingen som stoppar antifeminister eller åsiktsbefriade från att bli journalister eller ta upp ännu mera mediautrymme men så som jag ser det ser feminister stora problem som finns och som de vill förändra, så ja, då skriver man om det. Viljan till förändring och utveckling är väl inte så jävla chockerande.

     1. + att om man nu släpper en bok så är det väl antalet läsare som avgör populariteten, att få vill läsa pär ströms bok jämfört med en feministisk är ju inte direkt orättvist, eller? Den ena är helt enkelt inte särskilt värd att läsa.

      1. Få vill läsa?? Vad jag vet så har pärs senaste bok legat långt upp på försäljningslistorna och i expressen för några dagar sen skrev ju sakine madon att den säljer som smör. I den krönikan tog hon förövrigt också upp problemet med att de personer som hatar mest på nätet är kända tvittrare och journalister.

      2. Helt rätt, det kan vara intressant att läsa vad per ström skriver, den feministiska är inte särskilt värd att läsa då det är uppenbart att kvinnor målas ut som offer och män som förövare. Den ena är inte särskilt värd att läsa.

     2. @karin Too funny, lmao. That’s exactly the same argument that is rightly rejected when it is claimed ”women are free to choose whatever profession they wish to”, etc. etc. when talking about things like equal pay.

 2. ”Men även om det brölandet är oacceptabelt och jobbigt, så har feministerna i dag en maktställning inom media och politik som Pär Ström och andra ”Jämställdister” inte åtnjuter.”

  ”Feminismen har en väldig maktställning i media som vida överstiger ställningen den har hos befolkningen.”

  Alltså….en borde kunna skratta åt det för att det är så gränslöst dumt och verklighetsfrånvänt. Samtidigt verkar det vara oräkneligt många människor som går runt och tycker så. Och då vill en bara gråta istället.

  1. Men förlåt, läser du överhuvutaget ledare och krönikor och även artiklar i de större tidningarna när de tar upp saker som berör jämställdhet?? Det är alltid samma sak, kvinnor är offer, det är synd om oss och det är männens fel ,dom är onda. Jag förstår inte hur männen står ut med att få så fruktansvärt mycket skit från media och politiker. Jag är på väg att lämna sverige för jag står inte ut längre. Den feminism som råder i det här landet är fientlig mot både män och kvinnor och jag vill inte ha något med den att göra.

 3. I stället för att ta avstånd från alla de hån, det hat och de övertramp som Pär Ström utsatts för landar feministers kommentarer i: ”A’men, jarå!”…

  1. Precis som Ström alltid gör när hot och hat mot feminister kommer upp då?

  2. Upplever det också lite så av vad jag har sett människor skriva om det. Han har ju kränkts bortom vitkränktman-mallen nu men ändå landar fokusen på kvinnan & feministen vilket jag tycker är tråkigt. Förståeligt på sätt & vis sett till kontext men det är inte ett lämpligt tillfälle att plocka poänger när någon har blivit så illa berörd av påhopp att denne ’hoppar av debatten’.

 4. Där kom det igen! I stället för att föra en diskussion om själva sakfrågan ska det bli en tävling i vem som är mest kränkt, mest hatad och mest hotad. Tråkigt, när den i stället hade kunnat handla om hur vi ska hyfsa tonen.

  1. Jag tror inte att diskussionen handlar om vem som blir mest kränkt. Handlar det inte om att Pär Ström är en hycklare som är ganska offentligt okej med att feminister hotas och behandlas mycket illa, men inte kan ta det själv.

  1. Den här typen av statements tycker jag till exempel är djupt osmakliga.

  2. Det där är verkligen inte okej. Även om du ogillar Ström så är det ingen ursäkt för att inte bete dig som folk, och att önska livet ur någon är inte okej någonstans. Du bidrar knappast till en bättre debatt på det där sättet. Skärp dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *