Kvinnor är också människor och precis lika kapabla att ansvara för sitt eget beteende som män.

Satan vad Hanna Fridén har rätt här.  Hon har skrivit ett inlägg angående hela den här debatten rörande Quetzala och Blondinbella och sopar mattan med argumentet att kvinnor inte skulle få lov att må dåligt och att skriva om det. Visst finns det dem som klagar över att kvinnor skriver om sin självdestruktivitet, men att det skulle vara någon samhällstrend är helt enkelt inte sant.

Den diskussion som har gått kring Quetzala har snarare handlat om att försvara henne beteende för att hon mår kasst. Quetzala har under en lång tid betett sig jävligt illa mot en massa olika personer och hon har försvarat det med att hon själv mår dåligt, att hon själv blivit våldtagen och så vidare.

Kritiken som riktas mot henne handlar inte, som många har fått för sig, om att hon mår dåligt. Kritiken handlar om att hon beter sig som ett jävla arsle mot andra människor. Att hon sedan utnyttjar feminismen för att försöka få det till att det är synd om henne för att hon inte får lov att vara si och så som kvinna är bara fånigt. För vet ni vad: om en man hade gått ut och sagt det hon har sagt så hade det tagit hus i helvete! Då hade det inte tagits hänsyn till att han mådde dåligt.

Om det är något som är jävligt ofeministiskt så är det väl att inte se kvinnor som kapabla till att ansvara för sina egna handlingar till samma grad som män? Bara för att du är tjej och mår kasst så betyder inte det att du kan kläcka ur dig vad som helst utan att få kritik, så enkelt är det. Och det kanske kommer som en nyhet, men kvinnor är också människor och precis lika kapabla att vara goda medmänniskor som män. Så det så.

4 reaktioner till “Kvinnor är också människor och precis lika kapabla att ansvara för sitt eget beteende som män.”

  1. Jag tycker absolut att oavsett om man är man eller kvinna ska kunna skriva om självdestruktivitet, dock kan jag tycka att vissa sätt är bättre än andra. Om man hyllar självdestruktiviteten och uttryckligen uppmanar andra att göra likadant blir det problematiskt då det finns en stor risk att andra inspireras tar efter.
    Man har absolut ansvar för det man säger och gör fast man mår dåligt. Det kan aldrig vara en ursäkt att bete sig illa mot andra.

    1. Quetzala har lyckats få detta att handla om att vi som kritiserar henne inte låter henne skriva om sin destruktivitet. Jag är helt okej med att hon skriver om den, men inte med att hon är elak mot andra. För min del får hon till och med hylla sin egen destruktivitet om hon så önskar.

  2. Precis, bara for att man mar som ett svin behover man inte bete sig som ett. Visst, det ar mycket latt att gora som sa, vi ar alla manniskor och det ar latt att tappa kontrollen anr amn mar skit, men att alla accepterar det i tid och evighet, det ar inte heller ok!

    1. Visst kan och får man göra misstag, men man kan inte förvänta sig att folk ska ha överseende i alla jävla oändlighet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *