9 reaktioner till “Lästips.”

 1. Nu är jag absolut inget fan av Pär Ström eftersom jag tycker att han är på tok för onyanserad och konspiratorisk på gränsen till paranoid.

  Men det är underligt att en bloggare som anklagar pär Ström för bristfälliga källhänvisningar själv inte redovisar knappt några källor till sina egna påståenden som hela hans blogg vimlar av? Seriöst, han påstår saker hej vilt men kan inte hänvisa till en enda forskningsrapport som styrker hans påståenden. Ibland länkar han till ett tidigare blogginlägg han skrivit men även där så saknas källhänvisningar. Helt klart verkar vissa tycka att man inte behöver styrka sina åsikter så länge dom bara propagerar för rätt politisk åsikt.

  Ta tex det här:

  ”Ström hävdar dock att det ligger sanning i det och hänvisar till en artikel om att ju längre en man är arbetslös desto större är risken att han blir dumpad (tvärtom för kvinnor, tydligen). I Ströms huvud verkar det helt bero på att kvinnorna i fråga är giriga och bara vill ha mannens pengar, och han tänker verkligen inte på vad långtidsarbetslöshet faktiskt innebär. Först och främst är det oerhört jobbigt för många att vara arbetslösa, det är stressande och trashar självförtroendet vilket kan innebära press på ett förhållande. Vidare får män ständigt lära sig att de ska ta hand om sina framtida familjer och vara ”the breadwinner” så att säga. Det här har lett till att många män har svårt att hantera att en kvinna de lever i en relation med, något som troligtvis känns värre när mannen inte har jobb alls. Det här är givetvis inte mäns fel att de får lära sig känna sig så här, men det är fortfarande en form av könsrollsproblematik.”

  Vilka källor och studier baserar han det här antagandet på? Ett påstående helt taget ur luften.

   1. Jo att skilsmässor är vanligare när mannen blir arbetslös i förhållandet än tvärtom är väl belagt i flera studier. Däremot hittar jag ingen studie som fastslår att det beror på att männen inte kan hantera en partner som tjänar mer än dom själva. Han bara påstår det rakt ut, helt utan belägg. Tyvärr alltför vanligt i vissa feministiska kretsar.

 2. Men du tyckte tydligen att bloggposten var bra? 🙂 Trots att han själv inte har mer belägg för sina påståenden än Pär Ström? Men det kanske man inte måste ha om påståendena är ideologiskt korrekta?

  1. Jag gjorde en helhetsbedömning av innehållet, säger inte att allt är vattentätt. Tyckte överlag det var en bra genomgång. Vänd dig till rasmus för frågor om hans källor.

 3. Har inte läst ström, men rasmus verkar läst och dragit slutsatser som fan läser bibeln. Min helhetsbedömning är att det var ett kraftigt raljerande där han hittar på en massa för att det ska passa honom.

  1. Nu tänker jag inte kidnappa Fannys kommentarsfält med att fylla det med diskussioner som gäller mitt eget inlägg, särskilt inte som hon var så snäll och länkade till mig ^^
   Men du är välkommen att komma in på min blogg och peka ut i kommentarerna vad det är för något jag ska ha hittat på för att det ska passa mig.

   Vänligen
   Rasmus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *