Min arg-kurva har inget att göra med hur mycket jag får ligga, mer om hur dumma i huvudet folk är.

Min headline är ju den rabiata orakade flat-feministen Fanny. Jag gillar den, men funderar på att byta. Idag tänkte jag i alla fall berätta hur den kom till.

En av mina absoluta hatåsikter är människor som tycker att folk som är sura ska skaffa sig ett ligg. Detta riktas framförallt mot feminister vars ”hat mot män” sägs bero på att de inte har fått kuk. Det är vidrigt.

I alla fall så fanns det en tjej som bloggade. Hon var ganska dum i huvudet, en skön sexig tjej som gillade öl och att ”hänga med grabbarna”. Hon tyckte det var soft å knulle och att killar är så himla mycket skönare och vettigare än tjejer Ni vet vad jag menar. Hon hade i alla fall skrivit ett inlägg om nån sur tant hon kommit i kontakt med, jag tror det var hennes granne som hade klagat när de spelat hög musik sent en vardagskväll eller så (en enligt mig helt rimlig sak att vara arg över). Till denna text hade hon satt en skämtteckning med nån sur ”feminist” som bar på ett plakat där det stod något om att hon var sur för att hon inte fått kuk.

Jag kommenterade detta och skrev ett inlägg om det (dock utan att länka till henne eller på något vis hänga ut henne) varpå hon skrev ett långt inlägg om hur ful jag var, att jag troligen aldrig fått/kommer få knulla i hela mitt liv och döpte om mig till den rabiata orakade flat-feministen Fanny. Därav namnet.

Tänkte på detta när jag läste slutkläm och rubrik till Tyras inlägg Se till att få er ett ligg. Nu kan jag väl hålla med om att det var lite omoget av folk att reagera så starkt på Tyras inlägg om förbud för unga att skaffa barn, men jag tror inte att det har med deras sexliv att göra. Min arg-kurva har i alla fall inget att göra med hur mycket jag får ligga, utan mer om hur dumma i huvudet folk är.

Hanna Friden skriver bra om Tyra också. Håller helt med om att hon verkar vara en omogen idiot och oförmögen att at kritik.

22 reaktioner till “Min arg-kurva har inget att göra med hur mycket jag får ligga, mer om hur dumma i huvudet folk är.”

 1. de som säger/skriver saker som ”se till att få dig ett ligg” skriver väl mest så för att de vill uppröra. De struntar helt och hållet i att komma på något originellt och roligt (eller ens logiskt), och kör bara på något nedlåtande som man hört hundra gånger om. Typ som ”din mamma”, eller ”ba för att du e tjock”. Alltså, på ungefär samma nivå. Varför bryta att vinnande koncept bara för att det får en att framstå som en hjärndöd nolla, så länge andra blir provocerade?

  Bra skrivet i övrigt!

 2. Haha sånt är så jävla omoget, onödigt & okreativt. Sure as hell att det finns människor som är griniga för att de inte fått ligga, men dessa lär ju vara typ sexberoende och representerar knappast alla eller ens en majoritet, för seriöst, hur många sexberoende finns det? Jag har inga exakta siffror men det verkar ju inte som nåt vanligt (och nej, alla som läser, man är inte sexberoende bara för att man är kvinna och vill ligga oftare än en gång i veckan…). Ilska & irritation däremot är väldigt vanliga känslor, även om alla inte känner dem i samma utsträckning så känner alla människor dem någon gång i livet. Att vara arg kan vara sunt, för det betyder att man bryr sig och att man har ett relativt fungerande känsloliv. Varför koppla ihop det med sex? Och varför anar man här den där ”jag är en snygg brud som inte behöver ha så mycket brains eftersom jag får ligga ändå tack vare mitt utseende och jag har ingen lust att lyssna på dig som tillhör den fula delen av folket”-mentaliteten så fort någon använder sig av det fantastiska skaffa dig ett ligg-”argumentet”? Varför drar man ens in feminism i det hela? Som tjejen du skriver om, liksom, vad hade feminist med saken att göra? Så många frågor, så få svar.

  Ett annat exempel på människors dumhet och barnsliga utseende/sex-argument är då jag frågade en rabiat ”bröst = sex = skam = dölj”-brud hur hon resonerade och hennes syrra (dessutom!) var tvungen att försöka läxa upp mig genom att skriva att den enda anledningen till att jag tyckte att man borde få blotta sina bröst på stränder etc. var för att jag var SÅ FUL och bara hade tuttar att komma med. Enligt bruden var det sorgligt & äckligt också och jag borde ju fatta vilka killar det då är som faller för mig & varför (eh, de killar som fallit för mig har oftast gått på mer än bara boobs…). Och detta utan att jag ens nämnt att JAG ville flasha mina nakna tuttar offentligt. Men som vi alla vet: man bah måste ju vilja göra nåt själv om man tycker att det ska vara tillåtet! Hur skulle man kunna vilja ge andra frihet om man inte direkt tjänade på det själv?!

  TRIPPELSUCK.

 3. Förresten, den här ”skaffa dig ett ligg”-grejen… jag har ALDRIG hört den användas mot en kille? Har du? Det verkar, enligt min uppfattning, som ett ”mot kvinnor”-fenomen. Lite som en härskarteknik. Lite som att samhället hyllar manligt engagemang och ser detta som något sunt, även de gånger det involverar ilska. Bra med en karl som ”ryter ifrån” liksom! Men när tjejer gör det är det ofta ”skaffa dig ett ligg” som sägs, eller så får man frågan om man har pms. Åh, vad jag hatar pms-frågan. Jag skrev ett superargt inlägg om det i min förrförra blogg. Borde fan posta det igen.

 4. AHA! Jag har länge undrat hur du kunde ha en sån självdissande titel. Dags att byta då, jag föreslår ”den intelligenta välformulerade modiga liberalidealisten Fanny”.

 5. Så otroligt bra skrivet. Jag avskyr själv när folk säger att en person ska skaffa sig ett ligg om denne är arg. Som att man inte får vara arg och speciellt inte om man är tjej. Om man är arg som tjej tros det att man har PMS eller inte fått ligga, nte att det kanske är någon orättvisa som man upprörs över. Om man nu inte skaffar ett ligg eller ligger tillräckligt ofta (Hur ofta det nu betraktas vara) har man lika rätt att vara arg. Ens åsikter och arghet ska tas på lika stort allvar oavsett om man knullar eller inte.

 6. Jag vet inte om jag skulle kalla mig för en engagerad feminist (är alldeles för lat för att sätta in mig i samhällsfrågor).
  Men personligen har jag fått höra liknande sexistiska uttalanden i min egen vänskapskrets. Ofta har deras argument mot feminism baserat sig på följande:

  ”Anledningen till att kvinnor har sämre lön är för att män gör bättre ifrån sig”

  ”Varför ska man ta in kvinnor i militären? Männen är ju bättre soldater på alla plan.”

  och klassikern

  ”Anledningen till att manlig sexuell frigörelse är mer önskvärt än kvinnlig, är helt enkelt att det inte är likas skadligt. Kvinnor blir trots allt gravida”.

  När jag försökte ge svar på tal, så blev jag ungefär bara tillsagd att jag var ”politiskt korrekt”. Om jag hade varit kvinna så kanske jag skulle behövt ett ligg enligt honom.
  Så det ligger mycket i det du säger. Folk är ”Dumma i huvudet”.

  1. Den där nedre har jag faktiskt aldrig hört. Fantastiskt att folk häver ur sig sånt. Dessutom fallerar ju det hela på det otroligt enkla faktum att det ”takes two to tango”, så vems frigörelse det rör sig om spelar väl egentligen ingen roll, så länge folk knullar mer. Så vida inte alla killar skulle vara bögar ( eller i alla fall bara knulla med killar), alltså.

 7. Din bloggtitel är rätt skoj: ursprunget är nog ännu skojigare. Dock så blir jag smått provocerad av att du har med ordet ”orakad”. Jag menar, inte behöver man väl kalla sig feminist för att vägra raka sig på diverse håriga ställen? På så sätt stigmatiserar du ju bilden av att man när man kör orakat automatiskt ses som en feminist.

  Keep on good blogging girl! 🙂

  1. Eh, du verkar ju inte ha fattat ironin i det hela. Tjejen som Fanny diskuterade med döpte ju henne till ”den rabiata orakade flatfeministen Fanny”. ORAKADE. Alltså, ”orakade” fanns också med i hennes fördom & förmodade försök till påhopp. Jag förstår inte varför du ska reagera på just orakad, men inget annat.

   Det finns människor som tror att orakade är feminister, ja, men det finns även de som har fördomar om att feminister är lesbiska. Med andra ord borde det egentligen vara lika dåligt att Fanny skriver ”flatfeministen”. Ändå väljer du att fokusera på just orakat. Får jag fråga varför?

   Det är liksom ingen här som säger att feminister måste vara flator eller orakade, allt är ironi, och om folk inte förstår det är det synd för dem.

   1. Det är just på grund av det jag skriver det hör inlägget, för att folk inte ska misstolka det. Det är även därför jag överväger att byta headline. Men den är ju rätt skoj, också, så jag vette fan.

   2. Duh. Tror du verkligen att jag var allvarlig när jag skrev att jag ”blev provocerad”? Glömde visst sätta en smiley efter min kommentar. Attans, där blev du tvungen att provoceras på riktigt. Så: ;D 😉 ;P =/ ;]
    Och anledningen till att jag reagerat just på ordet ”orakad” var för att det där med feminist lesbisk rabiat militant whatever är gammal skåpmat och därför att jag ville det. Grejen är den också att gemene man inte läser Fannys titelförklaring. När jag som lekman läser hennes blogg så tänker jag kanske åh fan, hon är ju en orakad feminist denna tjejen! Fast hon kanske inte alls är det (följer inte denna blogg, slumpades hit) utan är en extremt välrakad lugn och sansad feminist eller whatever. När fördomar blir till sanningar eller nåt…

    Juste,

    SMILEY 😀

    1. Det är just på grund av det jag har funderat på att byta. Hittills jag jag dock upplevt att folk inser att titeln kanske inte är helt och fullt seriös.

 8. Hm, undrar om de tycker att vi som är män och feminister också behöver kuk.

  Det är alltid lika intressant att bli förolämpad för att man är feminist av människor som inte ens vet vad ordet betyder.

 9. Jag blir i alla fall sur, kraftig huvudvärk darrande känsla ”där nere” om jag inte får vara med en kvinna med jämna mellanrum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *